Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PP cu 6P14P, proiect nou

bogdan69

Postări Recomandate

Am inceput sa strang ca harciogul ce imi trebuie pentru un amplificator PP cu 6P14P. Am aproape tot ce trebuie mai putin carcasa. Pentru ca partea "mecanica" e cea mai dificila cu ea voi incepe. In momentul acesta am traful de alimentare si trafurile de iesire cu ajutorul lui Djdog. Cu ocazia asta tin sa-i multumesc pentru rapiditate. Am socluri ceramice japoneze, tuburi 12AX7 Electro Harmonix cu pini auriti si noi, tot noi 6922 americane si tot cu pini auriti( ECC88), 6N1P, 6N2P 6P14P-EV pentru final. Carcasa o voi face dupa o idee gasita mai demult pe net, ieftin si iese bine daca se lucreaza ingrijit. Trafurile vor fi in carcasa cilindrica din inox, lampile in exteriorul carcasei etc. Voi incerca, pe cat posibil, sa fac un fel de tutorial in imagini pentru constructia carcasei si a electronicii. Putin mai tarziu am sa pun cateva poze cu ce am strans deocamdata. Poate in topicul cu Aritma pun niste poze cu ce mi-a iesit mie ca aspect. Schema noului amplificator mai tarziu, dupa ce ma hotarasc ce folosesc in preamplificare, inca nu am ajuns la solutia finala.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 88
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan69

31

• hbi

14

• zal

6

• blue

6

Top autori în acest subiect

Cam ce am strans pana acum, exceptand maruntisurile, rezistente, conzi etc care sunt prin cutii.Si o poza cu aranjarea in "pagina"

De unde ai luat carcasele din Inox pentru trafuri ca arata super?Succes la constructie.
Link spre comentariu

Te-ai pacalit, dincolo era mai ieftin. Dar halatul, cit e halatul? :smt005Gaseai cani de inox subtire in tirg la tigani, acolo unde striga ''1 leu... 1 leu!''. Trafurile sint bobinate la cine ai spus mai demult? Au iesit bine?Inca ceva, ai lampi EL84 poloneze, de ce nu pui titlul ''PP cu EL84...''?Faci redresarea cu EZ81? Vezi ca nu admite condensatori mari pe filtru.

Link spre comentariu

Mai ieftin de 5 lei nu stiu daca le gaseam :). Trafurile nu le-am masurat inca. Dar trebuie sa fie bune, nu sunt primele care le fac la Djdog. Intentia mea e sa fac o carcasa cu ce se gaseste prin casa sa vad cum iese. O sa am grija la detalii insa nu ma apuc sa bag bani in "freze" si "permanente". Sa vedem daca iese ceva cu buget mic, asa ca pentru cei de pe la noi. Pe masura ce inaintez cu mesteritul o sa pun poze.

Link spre comentariu

oale de protectie se pot face in iasi. transformatoarele se fixeaza cu rasina. tot ansamblul se fixeaza de carcasa, cu ajutorul unei bucse filetate. nu ma intrebati cit costa o oala ca nu stiu asa fara dimensiuni, dar ce pot sa va asigur este ca nu este ieftina deloc. atasez o poza cu o oala pe care am facut-o pentru un traf de preu. http://i26.tinypic.com/so5060.jpg

bogdan 69, spor la treaba!

Link spre comentariu

Atasez si schemape care vreau sa o folosesc, o am de la un lampar mai batran. Nu sunt sigur ca pun SRPP in preu, dupa ce am discutat si cu d2134 cred ca pun un SE cu 12AX7. Cel care mi-adat schema, adica panda aici pe forum( nu a mai intrat de mult) sustine totusi sa-l fac cu SRPP. Cred ca voi experimenta si voi vedea cum imi place mai mult. Pt hbi, stiu ca se fac oale in Iasi, dar nu vreau sa bag bani in disperare, vedem ce iese si, daca nu-mi place fac si oale.

Link spre comentariu

Te-ai pacalit, dincolo era mai ieftin. Dar halatul, cit e halatul? :smt005Gaseai cani de inox subtire in tirg la tigani, acolo unde striga ''1 leu... 1 leu!''. Trafurile sint bobinate la cine ai spus mai demult? Au iesit bine?Inca ceva, ai lampi EL84 poloneze, de ce nu pui titlul ''PP cu EL84...''?Faci redresarea cu EZ81? Vezi ca nu admite condensatori mari pe filtru.

Am sa folosesc 6P14P EV sau EL84 Electro Harmonix, sa vad ce iau pana la urma. Polonezele sunt doar de test. Redresare cu siliciu, EZ 81 am pus-o in poza doar sa fie la numar in loc de EL84 ca mi-a fost lene sa umblu prin sertar dupa inca un El-eu.:)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări