cos22tm Postat Aprilie 6, 2005 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2005 din pacate inca nu m-am apucat de el :roll: nu sunt hotarat sa-l fac pe asta sau unu cu LM3886 Link spre comentariu
csl1131 Postat Aprilie 6, 2005 Partajează Postat Aprilie 6, 2005 din pacate inca nu m-am apucat de el :roll: nu sunt hotarat sa-l fac pe asta sau unu cu LM3886cu 2n sunt o groazaaaa de scheme..unele mai bune..altele mai proaste....oricum decat un tda7294..mai bine 2n...dar tu ziceai ca 2n sau lm....lm am auzit..suna bine... si 2n, cam la fel...totusi eu as merge mai bine pe lm..mai simplu..sunet la fel(daca nu faci in clasa A cu 2n, ca ala e mai bun..dar mare disiparea, si MIC randament)daca gasesti un lm mai "bun", (vroiam sa zic piratat, dar incep sa spuna ca nu exista asa ceva piratate, asa ca folosesc"rebuturi") adica NU REBUTURI, atunci mai bien LM....si mai simplu..si cablaj mai mic..munca mai putina, cutia poti sa o faci multy mai mica...iar la bani..cam tot pe acolo.... Link spre comentariu
Murcielad Postat Aprilie 7, 2005 Partajează Postat Aprilie 7, 2005 :lol: :lol: :lol: am devenit sperietoare :roll: oricum lm-uri chiar nu sunt ai auzit tu pe cineva de afara sa zica ceva de ele ? eu am cumparat 2 cu 70 mii lei/buc si au fost bune desi credeam ca sunt false :lol: mai ieftine ca la fabrica :o au murit in final da cu demnitate !! adica din cuza unei surse SMPS a bagat niste varfuri de tensiune :cry: pana acum spuneai ca nu ai auzit un LM3886 acum spui ca suna ca un amp cu 2n3055 :o in primul rand conteaza schema :wink: eu am facut un amplificator in clasa A si am folosit niste 2n3055 ce le aveam pe acasa si nu mi-a placut nu stiu de ce ! nu prea pot explica :roll: voiam sa il folosesc ca amplif pentru tweetere dar ce naiba pentru 10W-15W pe 2 canale trebuia traf de 400Wsi aveam cam 150W de disipare cat un amplificator de 2x150W care ar merge in blana asta inseamna ca 2n-urile suna prost ? nici nu cred ca un tranzistor suna ! Link spre comentariu
cos22tm Postat Aprilie 7, 2005 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2005 poate s-a mai discutat pe forum dar ar fi interesanta o comparatie amp cu 2n3055 vs LM3886 , ce va placut la ele / ce nu ? Link spre comentariu
csl1131 Postat Aprilie 7, 2005 Partajează Postat Aprilie 7, 2005 offffff iar avem pareri EXACT contrare.... :evil: pana acum spuneai ca nu ai auzit un LM3886 acum spui ca suna ca un amp cu 2n3055 icon_surprised.gif in primul rand conteaza schema icon_wink.gif am zis si prin alta parte..ca nu am lucrat cu ele..de auzit am auzit un amp facut cu ele..si nici nu se compara cu tda..cum ziceam... cat despre 2n in clasa A..sunt de acord cu tine...chiar misto suna..dar e prea mare traful, si radiatoarele la ala....(pt mine mai bine ceva mai mareee in AB, decat in A si putere fff mica..) dar in clasa AB ce parere ai..??? lm sau 2n0355 in AB??? eu am zis ca lm..se face multtt mai simplu/repede..si suca cam la fel... Link spre comentariu
andiy Postat Aprilie 7, 2005 Partajează Postat Aprilie 7, 2005 poate s-a mai discutat pe forum dar ar fi interesanta o comparatie amp cu 2n3055 vs LM3886 , ce va placut la ele / ce nu ? Nu cred ca poti sa faci o asemenea comparatie pt ca fiecare e cu treaba lui... sau vrei sa asisti la discutii inutile? F?r? suparare, dar ceea ce propui tu suna ca "cine e mai tare Bruce Lee sau van Damme"?! Link spre comentariu
cos22tm Postat Aprilie 7, 2005 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2005 nu cred...orice discutie poate fi contructiva. eu vroiam o comparatie intre cele 2 legat de : caldura disipata, putere consumata , putere de iesire, sensibilitate , diafonie, distorsiuni...dar vad ca nu am sustinere... Link spre comentariu
csl1131 Postat Aprilie 7, 2005 Partajează Postat Aprilie 7, 2005 nu cred...orice discutie poate fi contructiva. eu vroiam o comparatie intre cele 2 legat de : caldura disipata, putere consumata , putere de iesire, sensibilitate , diafonie, distorsiuni...dar vad ca nu am sustinere...deci lm Vs 2n3055, in clasa ABcaldura disipata.. cam la fel...la unele schema..la altele mult mai putina la 2nputere.. cam la fel...diafonie..distorsiuni... sensibilitate...putere de iesire...depinde ce schema cu 2n te gandesti...da o schema anume...si atunci poate o sa ti se rasounda mai mult....oricum eu as face cu lm(am auzit unu si mi-a placut...nu am facut eu, sa stiu cum merge..) la 2n nu am facut eu..adica mai demult parca am facut..da alea erau naspa schemele..si se auzea nu ff bine...(primul meu amp...)deci fara o schema..degeaba...si cum a zis...cam greu compari integratele cu tranzistorii...in majoritatea cazurilor daca e o schema fff buna pe tranzistori iese catsigatori tranz...daca e medie..cam la fal...daca e proaste scheme..integratul poate e mai bun..tot e de ce schema vrei sa folosesti./.. Link spre comentariu
GigiZ Postat Aprilie 7, 2005 Partajează Postat Aprilie 7, 2005 mda ...e complicata treaba mai mult decat pare dar spre fericirea voastra vin cu o solutie pt cei care stiu adevarata problema : alimentarea 2n-urilor.Un prieten are o schema cu 2n care la +/-40 se inchide ,adica mai romaneste nu se parlesc finali la un soc de tens si scoate 80w nu stiu pe cati ohmi .Schema e dintr-o revista germana si mai are 2 canale la vanzare doar cu 200k bucata .De schema nu ma intrebati ca nu o am ,asammm...si ca sa ii mai fac reclama poate face rost de transformatoare de puteri diferite la tensiunea dorita la preturi rezonabile. Link spre comentariu
Murcielad Postat Aprilie 7, 2005 Partajează Postat Aprilie 7, 2005 sunt unii 2n care merg si la 100V mi se pare ca cei cu H in coada 2n3055H . Aveam un kastan modificat cu finali din astia alimentat la 63V simplu a mers timp de multi ani.... nu era modificat de mine cred ca de tata :lol: il avea dinainte sa ma nasc eu :lol: ce mandru era de el si de unitrele lui(140W) :lol: pe la 14 ani l-am stricat eu deci a tinut mai mult de 16 ani :lol: Link spre comentariu
ALEKS Postat Aprilie 7, 2005 Partajează Postat Aprilie 7, 2005 Mai demult (cand lumea inca avea amplificatoare cu AC180K de 1-2W) am construit un amplificator de 2x10W/8ohm cu 4 tranzistori 2N3055H ca finali. Amplificatorul nu are zgomot de fond, claritatea sunetului este mare, iar distorsiunile (sesizabile) incep cam pe la 80% din cursa potentiometrului. Inca mai functioneaza amplificatorul (l-am montat intr-o carcasa de amplificator PHILIPS FA141).Eu sunt adeptul tranzistorilor (cu toate ca nu am ascultat inca LM3886) deci, daca ar fi sa aleg o schema, as alege cert una cu 2N3055. Link spre comentariu
csl1131 Postat Aprilie 7, 2005 Partajează Postat Aprilie 7, 2005 si eu zic ca 2n ii mai bun...dar in clasa A...sau la puteri ff mici.. pe la 50-60W...poate m-as duce pe lm.... Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 7, 2005 Partajează Postat Aprilie 7, 2005 din punct de vedere constructiv integratele sunt mult mai usor de folosit...iar depanarea e f simpla Link spre comentariu
csl1131 Postat Aprilie 7, 2005 Partajează Postat Aprilie 7, 2005 din punct de vedere constructiv integratele sunt mult mai usor de folosit...iar depanarea e f simpladepanarea o fii mai simpla..dar COSTISITOAREEEEuna e sa se arda un bd+ un 2n, si alta e sa se arda un lm.... Link spre comentariu
ALEKS Postat Aprilie 7, 2005 Partajează Postat Aprilie 7, 2005 depanarea o fii mai simpla..dar COSTISITOAREEEEuna e sa se arda un bd+ un 2n, si alta e sa se arda un lm....Ai dreptate. Si iti mai dau dreptate cand spui ca 2N3055 merge "brici" la puteri mici (<50W). Intrebarea mea fireasca: oare (chiar) nu multumeste pe nimeni 50W sinus pompati in incinte acustice cu difuzoare cu SPL 90-92db/m? Din cate am experimentat eu, cu ROSTOV 105 (cca. 20W per canal) si cu incinte SONY MF-450 (150W/8ohm) nu prea ai ce cauta in camera (cursa potentiometrului de volum fiind pe la 85-90%), mai ales daca ai mancat recent.Iar cei 10W pe care-i debiteaza amplificatorul construit de mine, pot spune ca pe aceleasi incinte ma multumesc (auditii in surdina si la volum considerabil).Bine, imi imaginez ca in cazul unei mici petreceri cu prietenii (organizata in propriul apartament) se poate dori putere mai mare... Pe cand 50W? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum