Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amp de 50W rms in 8ohm si 2N3055 ca finali

cos22tm

Postări Recomandate

Salut ! nu stiu daca exista asa ceva (dar parca am dat de el candva) : un amp cu 2N3055 ca finali si scotea cam 50...60W rms in 8 ohm.are cineva vreo schema+cablaj sau link ?vreau un amp de putere 50...100W /8ohm cu tranzistori :roll:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

10

• cos22tm

6

• DJ_Speedy

3

• GigiZ

2

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...

nu te tranteste deloc :) eventual te zgaltaie putin daca esti ud pe mana, sau stai descult in timp ce o repari... :twisted: oricum, dupa ce este la el in cutie si canta, nu vad de ce te-ar interesa tensiunea de alimentare :?:

Link spre comentariu

s-au mai discutat destule amp-uri cu 2n-uri... :shock: :shock: ce fartilor..au revent 2n-urile le putere... :shock: :shock: si vezi ca sa scoate 50W rms/8 ohmi trebie sa aiba la iesire 28.28V asta varfurile...deci trebuie sa se alimenteze la o tensiune mare..sa zicem de minim 33V (asta daca e cu +/gnd/-, daca e simpla, poate sa ajunga pana la 70V)asa ca la 8 ohmi trebuie tensiune ca sa scoata ceva....si daca vrei 100W /8 atunci alimentarea trebuie minim +/gnd/- 44Vsau simplu de minim 90V....deci...si nu vad dece ar conta ca te curenteaza putin..ca doar nu pui limba...:)))

Link spre comentariu

Apropo de 2N3055, ce parere avetzi despre etajul final din revista Tehnium nr 2/an`78, cel de la pagina 19??? Pentru cei care nu au revista acestea sunt caracteristicile:Pn:25W/ 8OhmSensibilitatea la 1000Hz (pentru Pn=25W): 350mvImpedanta de intrare: 150KOhmBanda de frecvente: 20-90.000HzDistorsiuni armonice (la Pn=25W): 0.1%Raportul semnal/zgomot(la P=50mV ): 76dB (cine stie sa imi explice shi mie detaliat la ce se refera chestia asta)Tensiune de alimentare: 48VCurent consumat ( la Pn=25W ): 0.83A Am terminat cablajele shi prefinalii, dar mai am sa le pun in carcasa shi nu gasesc timp. Daca vreti pot pune schema.

Link spre comentariu

pune si schema, ca sa o vedem, si pe urma sa vedem ce parere avem...ca fara..e cam greu ...daca schema e care cred eu ca e, atunci ar trebui sa sune acceptabil....p.s. vezi ca e un buton acolo.."modifica", si de acolo iti poti modifica ce ai scris...

Link spre comentariu

Ma credeti sau nu dar nu stiu cum sa postez o poza... :oops: Apropo, cat de mare poate sa fie poza k a mea e de 439Kb.. shi nu cred k pot sa o pun....[/img][/url]

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

traiasca 2n-rile dude ai facut o alegere exceptionala am si eu un teanc de reviste si scheme cu 2n-uri ai grija sa potrivesti finali dar nu cred ca ai tu un osciloscop sau un b-metru de putere ca sa le imperechezi in fine gogogoggooriscul e distorsiunile in cazul care finali tai nu au acelasi hfe

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări