MifTy Postat Aprilie 8, 2008 Partajează Postat Aprilie 8, 2008 ... care se crede closca.adica cloncane...eu de regula le trimit la plimbare, dar ala a fost pana azi dimineatza hardul meu C:, si am o gramada de trestii pe el... :smt013 are careva idee daca am sanse sa recuperez ceva, daca imi cloncane??ca n-am incercat, pentru ca stiam ca nu am sanse... :prayer: Link spre comentariu
ddeliciu Postat Aprilie 8, 2008 Partajează Postat Aprilie 8, 2008 Mifty, incearca sa folosesti limbajul adecvat in materie de hardware, la carciuma te inteleg, dar si aici?Ce intelegi tu prin cloncane? eu n-am vazut/auzit hard sa cloncane, in cel mai rau caz sa carrraie sa zgaraie, sa faca urat dar este o diferenta pana la a cloncani !Daca e ceea ce cred eu, zic sa schimbi electronica, dar nu innainte de a verifica daca platana/le este/sunt zgariate de la cloncanit, e posibil sa "cloncane" din cauza electronici, dar este posibil sa fie si din cauza "capului" de citire care sa se plimbe aiurea si sa faca precum closca, si sa iti zgarie tie platanele !Bafta la rezolvatul "cloncanelii" Link spre comentariu
MifTy Postat Aprilie 8, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2008 adica face asa: clonc... clonc... clonc... si dupa ce trece un pic biosul de el, incepe sa cloncane din ce in ce mai rapid. nu caraie, ci face asa: clonc-clonc-clonc!...repet c-am mai avut de-a face cu harduri cu treaba asta, si de regula nu erau nici macar vazute de bios. pe asta inca il mai vede biosul, dar pana se acceseaza, DACA se poate accesa, dureaza o gramada.eu de regula le spun celor care imi vin cu treaba asta: cumparati alt hard, imi pare rau!!insa am pe ala o gramada de date la care n-am backup... ca pana aseara n-avea nimic dracul, si azi dimineatza... :smt021 este un maxtor diamondplus 9, de 80 de gigei... asta daca o ajuta cu ceva (se vede ca sunt disperat, nu?? :smt010 ) Link spre comentariu
yo6ial Postat Aprilie 8, 2008 Partajează Postat Aprilie 8, 2008 It's a long shot, dar:Am avut o perioada, pe care o numesc cu groaza, perioada hardurilor "Caviar".La un anume model de hdd-uri de la western digital, se tot bulea un rezistor de 4.7ohm, din apropierea controlerului de la actuator.Prin ala trecea Vdd, spre integrat. Cand plesnea rezistorul ala, hardul devenea inutilizabil, ne facand altceva decat clonc... clonc... clonc...E adevarat ca unele nu supravietuiau multa vreme, dar cu siguranta suficient pt un backup, apoi plesnea controlerul.Mai face chestii din astea cand nu mai gaseste pista 0, dupa care se ghideaza, unde incepe si unde se termina dsikul, sau nu mai sesizeaza pozitia actuatorului ori a capetelor.Un cap defect, poate sa ofere simptome asemanatoare.ramane sa iei o surubelnita potrivita, sa desfaci electronica, de pe el, sa verifici sigurantele, (rezistorii aia 000) shocurile (ca rezistorii, doar complet negrii, de ferita) si poate alte bobine sau rezistori de putere mai mare, de valoare mica. 0-10ohmNu risca sa bulesti electronica de la amicu' tau, care tz-i o va inprumuta, pentru o proba ;)O bobina de actuator in scurt va plesni controlerul, aproape instantaneu. Link spre comentariu
Vizitator mariusradulescu1990 Postat Aprilie 12, 2008 Partajează Postat Aprilie 12, 2008 incearca sa-i schimbi magistrala ide, daca tot nu vrea incearca sa schimbi alimentarea poate nu face contact calumea Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum