Stefan Postat Aprilie 11, 2008 Partajează Postat Aprilie 11, 2008 sa lamurim putin lucrurile ca eu stiu ce ii poate pielea acelei punti de 25A la 10 lei /buc. (duce 25A si cea a lui dark_one si cea de la general electric)si puntea lui dark_one si puntea de care zic eu ca este de 25A (metalica) la 16 lei sunt chinezarii dar asta conteaza mai putin in cazul de fata. cupa cum am mai spu in alte posturi (ma vaietam si eu) in Pitesti piesele sunt scumpe si calitatea lasa de dorit , la magazinul DPStar sunt ceva mai ieftine dar baietzii de acolo sunt asa de lenesi incat au inceput sa nu mai aduca piese (nu am gasit piese elementare precum un A723, semireg de 10 K s.a.m.d). in schimb la general piese se mai gasesc (se pot da si pe comanda) dar au preturi mai mari de cat DPStar ( ex: un integrat CD4011 are pretul incepanda de la 1,4 lei buc si ajunge pana la 2,4 lei , la7830 6 lei s.a.m.d, la sursele in comutatie nici nu visezi :smt005 )la [ur=http://www.metrafo.ro/produse.html?keyword=punte+redresoare&where=0l]astea[/url] se refera dark (nu se considera reclama pentru ca nu am spus nimic care favorizeaza vanzarea acestora)Mazy cand te hotarasti ce vrei sa faci cu puntea si condurile cumperi ceva pe la 25A/50A si niste conduri la 100V la 4700uF (sunt ceva mai schumpi dar daca vrei sa faci amplif de 170W merita) Link spre comentariu
Nemesis Postat Aprilie 11, 2008 Partajează Postat Aprilie 11, 2008 Dr.L, corect...doar 2,4 W se disipa la un curent de 2 A....m-am grabit si eu :smt001 . Asta inseamna ca ar merge si mai rece la 2A.....deci tot nu inteleg de unde ai tras concluzia ca respectivele punti ar fi de rahat . Asa-i, fiecare cu parerea lui....insa cand e vorba de argumente....e altceva .Ale tale care sunt ? Nu e nimic ironic in postul asta ....sunt doar curios . O fi si cum zice stefan_ro ... aceeasi Marie cu alta palarie (pret) . N-o fi suportand frecvente de lucru prea mari....dar oricum, pt 50 hz, merge . Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 11, 2008 Partajează Postat Aprilie 11, 2008 Dr.L, corect...doar 2,4 W se disipa la un curent de 2 A....m-am grabit si eu :smt001 . Asta inseamna ca ar merge si mai rece la 2A.....deci tot nu inteleg de unde ai tras concluzia ca respectivele punti ar fi de rahat . Asa-i, fiecare cu parerea lui....insa cand e vorba de argumente....e altceva .Ale tale care sunt ? Nu e nimic ironic in postul asta ....sunt doar curios . O fi si cum zice stefan_ro ... aceeasi Marie cu alta palarie (pret) . N-o fi suportand frecvente de lucru prea mari....dar oricum, pt 50 hz, merge .pai cred si eu ca nu suporta frecv mai mari ca nu e punte ultrafast :smt005 oricum fiecare se intinde cat ii ajunge plapuma (sau nu era asa :smt005 ) Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 11, 2008 Partajează Postat Aprilie 11, 2008 pai argumentul meu este insasi puntea aia pe care am avut-o,schema simpla:traf-punte-montaj cu tristor-motor si se incalzea,de a trebuit sa-i pun radiator(mai mare ca cel al tristorului :death: )adiica puntea chinezeasca disipa doar teoretic 2w,in realitate disipa mai mult->nu se incadra in parametrii->porcarie chinezeascauna buna ar fi mers mai bine,in sensul ca se incadra in parametriieu personal prefer sa folosesc punte redresoare recuperate(si functionale in parametrii,nu arse etc),cel putin stiu ce pot pe bune,nu ca sunt facute pe vapor,la misto etcsi da,e posibil ca nu toate chinezariile sa fie la fel de proaste,insa unele sunt!si nu indemn pe nimeni sa dea mai multi bani pe aceasi chinezarie,daca e mai scumpa nu e neaparat mai buna Link spre comentariu
cosmindaniel Postat Martie 12, 2010 Partajează Postat Martie 12, 2010 o intrebare: m-am tot chinuit si nu-mi iese practic;teoretic ar iesi.Cum fac sa redresez de la 24Vcc/2A la 12Vcc/2A.Am incercat cu un Zenner si un rezistor de 5 Ohm si 20W.dar se pare ca in momentul cand conectez consumatorul nu mai am tensiune scade pe la 4-5Vcc. Link spre comentariu
em2006 Postat Martie 12, 2010 Partajează Postat Martie 12, 2010 Cand faci un stabilizator parametric cu dioda zener (asa se cheama ceea ce ai facut tu), trebuie sa asiguri prin zener un curent mai mare decat prin sarcina, pt a functiona corect, ori, fiind nevoie de 2A, solutia e total neconvenabila, va fi nevoie si de tranzistor, sa amplifici curentul fixat prin zener. Link spre comentariu
cosmindaniel Postat Martie 12, 2010 Partajează Postat Martie 12, 2010 m-am gandit eu la un tranzistor dar sincer, nu mai stiu asa bine sa le calculez si nici sa-l introduc in schema.Mrc mult.Daca nu sunt prea se poate pune vreo schema pe aici sau mail?Multumesc inca odata. Link spre comentariu
em2006 Postat Martie 12, 2010 Partajează Postat Martie 12, 2010 Se poate, dar eu nu-ti recomand un stabilizator liniar de acest gen, orice schema ai folosi. Gandeste-te ca pleci de la 24V/2A adica 48W si scoti la iesire 12V/2A adica 24W. Deci 24W sunt balast, ii pierzi pe tranzistorul serie folosit. O alternativa mai convenabila e un convertor in comutatie. Cauta despre LM2576 (simple switcher 3A), se gaseste, e usor de lucrat cu el. O sa-ti placa. Uita-te in datasheet si o sa te lamuresti singur. Link spre comentariu
cosmindaniel Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 va multumesc mult;treaba asta trebuie sa o fac rapid din ce aveam pe la mine;si magazinele de la coloane universitate erau fff aproape;va multumesc din nou.\bafta Link spre comentariu
vfp_marius Postat Aprilie 6, 2010 Partajează Postat Aprilie 6, 2010 salut am o punte luata dintro sursa de calculator o folosesc sa incarc bateria auto cu un traf de circa 10 amp , am masurat consumul la incarcare si se duce cel mult la 6 amperi ,se infierbanta dar potzi tzine mana pe ea si nu are radiator , merge asa mai bine de 2 ani si totul e ok , deci sunt bune si chinezariile daca stii ce sa faci cu ele . dark-one fara radiator nu cred ca tine mai mult de 30 sec. in 30A Link spre comentariu
srdjan Postat Aprilie 6, 2010 Partajează Postat Aprilie 6, 2010 mana nu o tii pe 60C... majoritatea componentelor civile rezista pana la 85C... siliciul se topeste la 192C parca... Link spre comentariu
vfp_marius Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 ba da o poti tine cu incredere temperatura de 60 o are si apa din iesirea de la cazanul termic si nu a mirosit a gratar , gandestete ca apa de sub dus poate atinge 42 grade si e doar putzin fierbinte dar in rest nimik . eu astept doar bikyneyy mana nu o tii pe 60C... majoritatea componentelor civile rezista pana la 85C... siliciul se topeste la 192C parca... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum