MazyMan Postat Aprilie 9, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2008 sigur merge ala de 200v si 470 uF ??? ca am mai incercat cu el si imi tot facea flama.si se strica puntea redresoare . de asta intreb . Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 9, 2008 Partajează Postat Aprilie 9, 2008 Mazy condensatorul trebuie sa fie bun in primul rand . daca e de 200V nu are importanta prea mare iar capacitatea lui de 470 micro este insuficienta pentru un amplificator,brumul de la iesire este prea mare ,si puntea pare micutza. cumperi mai bine 4 diode "sanatoase" si un condensator la 63V 2200micro (cei de 100V sunt ceva mai scumpi). deci orice condensator ai pune cu tensiunea mai mare 60V nu este normal sa faca flama .(atata timp cat condensatorul rezista real la 63V nu cum sunt unelel chinezarii de nu duc nici 50V ) daca tpt ai macelarot sursa ATX vezi ca dai pe acolo so de niste conduri pe la 200V 470micro :smt005 (depinde de sursa) :partyman: Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Aprilie 9, 2008 Partajează Postat Aprilie 9, 2008 Pentru un amplificator de 170w pe canal trebuie dimensionata bine partea de alimentare.Ce ai nevoie este o punte de 25A format patrat cu montare pe radiator si condensatori electroliticide minim 10-15000uF/80v.Condensatorii se pot obtine cumparand o bucata de 10000uF sau mai multe de capacitati mai mici,de exemplu 3 x 4700uF sau 2x 6800uF la 80 sau 100v.In topicul de amplificatoare se gasesc posturi despre partea de alimentare care descriu pe larg beneficiile si limitarile componentelor folosite. Link spre comentariu
Vizitator dark_one Postat Aprilie 9, 2008 Partajează Postat Aprilie 9, 2008 e cam 3,5 4 lei o punte redresoare de 50a/1000v. O gasesti la orice magazin de componente. Aia care ai puso tu acolo e de 2 - maxim 4A. Condensatoare electrolitice potrivite pentru un amplificator nu ai sa gasesti in sursa de pc din care ai luat puntea. Cel mai bine te duci la magazin si cumperi condensatori si punte redresoare. Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 9, 2008 Partajează Postat Aprilie 9, 2008 cand am spus de condensatorii din sursa ATX ziceam ca o solutie de inlocuire a condensatorului defect sigur merge ala de 200v si 470 uF ??? ca am mai incercat cu el si imi tot facea flama.si se strica puntea redresoare . de asta intrebo punte de 25 de A la generalelectric costa 16 lei ,am avut eu nevoie si am cumparat mai bine una de 10A la 6 lei Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 9, 2008 Partajează Postat Aprilie 9, 2008 e cam 3,5 4 lei o punte redresoare de 50a/1000v. O gasesti la orice magazin de componente. aia e o chinezarie infecta care se incalzeste la 2A :smt013 mai bine-si ia o inghetata de banii aia Link spre comentariu
MazyMan Postat Aprilie 9, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2008 aha .multumesc mult prieteni.spuneti-mi sigur ce condensator si ce diode imi trebuie ca maine ma duc sa cumpar.multumesc mult Link spre comentariu
Vizitator dark_one Postat Aprilie 10, 2008 Partajează Postat Aprilie 10, 2008 e cam 3,5 4 lei o punte redresoare de 50a/1000v. O gasesti la orice magazin de componente. aia e o chinezarie infecta care se incalzeste la 2A :smt013 mai bine-si ia o inghetata de banii aiaIa fa un redresor auto si foloseste putea aia, ia aparatul de masura si vezi ce curent tragi din ea si la ce curent crapa. Ia vezi, sugi 15 amepri de pe ea? Da 20? Se incalzeste? No pune-i radiator. Tine 30 de amperi ? No atunci eu prefer chinezaria de 4lei care duce 30 de amepri decat puntea de la general electric care costa cat 4 "chinezarii".A apropo vezi ca puntea redresoare dintr-un pc e de vreo 3 4 amperi si nu mi se pare ca se incalzeste la 1 2 amperi cat se trage uzual de pe ea. Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 10, 2008 Partajează Postat Aprilie 10, 2008 dark-one fara radiator nu cred ca tine mai mult de 30 sec. in 30A Link spre comentariu
Vizitator dark_one Postat Aprilie 10, 2008 Partajează Postat Aprilie 10, 2008 Pai tocmai de aia trebuie atasat radiatorul nu ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 10, 2008 Partajează Postat Aprilie 10, 2008 pt un motor de 2A ar putea sa mearga si fara radiator,daca n-ar fi de cct :smt019 Link spre comentariu
MazyMan Postat Aprilie 10, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2008 si ce punte si condensatori imi oferiti? Link spre comentariu
Vizitator dark_one Postat Aprilie 11, 2008 Partajează Postat Aprilie 11, 2008 Uite du-te pe plaiurile mioritice ale lui Dr.L si vezi ca are el o punte speciala care tine 10A si a dat 1 milion pe ea. Sau poti sa te duci la un magazin de electrice si cu 3,5 - 4 lei sa iti iei o punte redresoara ca tot restul omenirii. Link spre comentariu
Nemesis Postat Aprilie 11, 2008 Partajează Postat Aprilie 11, 2008 pt un motor de 2A ar putea sa mearga si fara radiator,daca n-ar fi de cct :smt019 Eu am folosit punte de aia chinezeasca de 35 de A pt alimentarea unui amplificator cu 2 x ipa 400 ( +/-80v ...sarcina de 8 ohmi).....si n-o crapat nimic (chiar daca vreo 6 luni o indurat socuri puternice ca nu am avut soft start pe toroidalul de 1,2KA ). Am folosit punti de alea chinezesti si la redresoare pt incarcat acumulatoare auto si la fel....o rezistat....bineinteles .....cu radiator . Din cate stiu, si din cate am observat experimental, puterea disipata de o dioda este data de produsul dintre caderea de tensiune pe dioda (in conductie directa cam intre 0.5-0.7 v) si curentul care circula prin ea . Asa ca nu vad de ce s-ar incalzi o punte redresoare chinezeasca mai mult decat una asa zis "mai serioasa" , din moment ce caderea de tensiune pe o dioda dintr-o punte redresoare chinezeasca e tot cca 0.6V .Asadar 4 diode prin care trece un curent mediu de 2 A vor disipa P= 4* 0.6V*2A =4.8W , ceea ce pt gabaritul unei punti chinezesti (fara radioator) din aia de 50 A nu e prea mult . Ai verificat tu ca o punte chinezeasca de acelasi gabarit cu una "de firma" se incalzeste mai mult (fara radioator si la acelasi curent)...sau doar ai si tu mania de a critica tot ce e chinezesc fara a vedea mai intai care e treaba ?Mazyman ,sunt de acord cu MiniTehnicus in ceea ce priveste redresorul si filtrarea . Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 11, 2008 Partajează Postat Aprilie 11, 2008 doar doua diode conduc deodata,puterea disipata:2*0,6*2=2,4win rest,fiecare cu parerea lui :smt006 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum