AlpHso Postat Aprilie 7, 2008 Partajează Postat Aprilie 7, 2008 Voi credeti k un amplificator construit cu o sursa in comutatie trebuie sa aiba condesatorii aia balsoi de oridinul zecilor de mii de micro.Va intreb pt. k eu lucrez intr-o fabrica de alcatel ce ansambleaza si configureaza sisteme pt transmisii de date, toate acestea se alimenteaza la tensiunea de 48v iar convertizoarele ce le alimenteaza nu au condesatori cu valori mai mari de 2200 Uf iar in aceste sisteme nu gasesti decat filtre pt inalta frecventa realizate din bobine si conzi de mica capacitate. Deci mie mi se pare ceva putred cu condesatorii de valori mari cand folosesti astfel de surse care sunt foarte stabile din punct de vedere al tensiunii :smt017 Link spre comentariu
EmyRulz Postat Aprilie 7, 2008 Partajează Postat Aprilie 7, 2008 Postul tau e cam confuz. In primul rand ce legatura au sistemele de tranzmisii de date cu amplificatoarele audio? Si in al doilea rand cine a zis ca amplificatoarele cu surse in comutatie(cu toate ca sunt foarte rare) au nevoie de conzi de ordinul zecilor de mii de microfarazi? Link spre comentariu
AlpHso Postat Aprilie 7, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2008 Legat de sisteme aici vad ca nu se folosesc conzi de capacitate mare iar nea Vasile parca i-mi recomanda cu ceva timp in urma conzi de la 10000 uf in sus pt un modul ipa 300 alimentat la doua convertizoare de 48v (caut topicul si il pun) legat de raritatea convertizoarelor eu detin astfel de convertizoare si vreau sa le folosesc intr-un amp de putere. Link spre comentariu
danb1974 Postat Aprilie 8, 2008 Partajează Postat Aprilie 8, 2008 La transmisii de date ai consum destul de constant (plus ca ti se cam rupe de cum arata tensiunea dupa filtraj atita timp cit transmisia merge). In contrast un amplif consuma "in ritmul muzicii" (exceptind clasa A si cred ca si D) si condensatoarele alea sint acolo ca atunci cind se propteste artistu' in toba mare si tu asculti tare sa nu scada prea mult tensiunea de alimentare. (Acu' e drept ca uneori se exagereaza cu valorile) Link spre comentariu
danzup Postat Aprilie 8, 2008 Partajează Postat Aprilie 8, 2008 Aici e vorba de diferentele intre sursele de tensiune liniare si sursele de tensiune in comutatie . Mie mi-e lene sa explic dar gasesti cu google de ce la primele un filtraj de 10000u pana la 100000u e normal si de ce la cele de al doilea tip 100u este de ajuns . Hint : cum crezi ca se descarca un condesator la frecventa de 100Hz sau 50 Hz la primele,fata de la 50Khz...250Khz la cele din a doua categorie ???????????? Dohhhhhhhh! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum