Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme REGLAJ amplificator + subwoofer !

Vizitator danc2007

Postări Recomandate

efectul asta de atenuare al joaselor il simti si cu statia oprita cumva,adica lasi sa mearga decat playerul si dai de balans stanga dreapata? daca da inseamna ca nu sunt corect legate boxele si automat este defazat si amplif de restul difuzoarelor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut20

12

• Mihai85

9

• Dr.L

3

• alzisor

1

Top autori în acest subiect

Vizitator danc2007

Tocmai am facut niste masuratori la subwoofer, si am niste rezultate destul de interesante...

Fiecare bobina are in jur de 4 ohm iar la conexiunea in paralel am aceeasi valoare ca si la legatura in serie a bobinelor: 2 ohm !

Cum e posibil asa ceva? Dupa datele ce le am primit de la voi, ar fi trebuit sa am 0.5 ohm in paralel si 2 ohm in serie....dar acest difuzor are 2 ohm oricum l-as lega.. Am gresit eu undeva?

Am atasat si imagini.

Link spre comentariu
Vizitator danc2007

De asemenea apare o alta problema cand balansul e pe mijloc. E o problema independenta de woofer si amplificator, ea apare chiar si cu woofer ul oprit. Si anume... La volum mare (peste 21), difuzoarele de pe partea dreapta incep sa scartaie foarte urat, si daca mai cresc putin volumul, la 22-23, ele se opresc. Dar nu cred ca aceasta problema e din cauza modului in care au fost realizate conexiunile la CD Player, pt ca aceasta problema o aveam si cu radiocasetofonul original din Ford Mondeo. Ma gandesc ca poate firele de semnal audio de pe partea dreapta fac scurtcircuit undeva, si de aceea la volum mare, ele se opresc...Gresesc ?

Link spre comentariu

dupa cum ai masurat inseamna ca bobinele sunt de 4 ohmi fiecare ... si puse in paralel obti 2 ohmi cat si ai ... punele in serie si vei vedea ca ai la bornele principale ale boxei 8 ohmila tine cele 4 difuzoare din masina cum le-ai legat la 2 canale ale playerului .. in serie sau in paralel? Daca totusi difuzorul nu e problema, si nici statia ... revenim la legaturile din player catre statie .. asa cum a zis si colegul forumist mai sus ... ceva e legat pe dos ;)

Link spre comentariu

e nasol daca se opresc.inseamna ca actioneaza protectia finalului sau e dus.eu zic sa refaci instalatia playerului cu atentie,sa legi fiecare dif corect(+cu+ si - cu-).poti stabili polaritatea dif fara sa il mai scoti de la locul lui cu o baterie.cand iti arunca membrana in afara + difuzorului este firu legat la + bateriei.la player iesirile au un fir cu dunga neagra si ala e minusul.sa masori impedanta la fiecare dif in parte,si firele care ajung la ele sa nu atinga la masa sau de alte chestii.sigur ai ceva pe instalatie.trebuia sa ne zici asta de la inceput.

Link spre comentariu
Vizitator danc2007

Nu prea imi vine sa cred ca sunt probleme referitor la iesirea REAR a semnalului din CD Player, deoarece, woofer ul suna bine atat pe dreapta cat si pe stanga.

Referitor la iesirea de semnal FRONT a CD-Playerului, probabil ca exista undeva o masa, altfel nu s-ar opri difuzoarele de pe stanga la volum mare.

La volum mic (pana in 21), toate difuzoarele (cele 4 din usi), functioneaza corect.

Woofer ul functioneaza corect si la volum maxim, dar numai cu balansul pe L SAU R

Difuzoarele din usi sunt legate in serie si nu cred ca problema ce apare la difuzoarele de pe stanga la volum mare are vreo legatura cu functionarea incorecta a wooferului pe balans mijloc.

Problema cu difuzoarele de pe stanga cred ca se va rezolva cel mai simplu montand alte cabluri de semnal audio pe partea respectiva, in ambele usi. Ma intreb, daca exista masa pe traiectul cablului de semnal de pe partea stanga, oprirea difuzoarelor (se opresc doar cele de pe stanga), s-ar produce la orice volum sau doar la volum mare?

O alta solutie, dar nu stiu cat de corecta este, ar fi sa dau balansul la maximum spre dreapta (RIGHT) si sa conectez toate cele 4 difuzoarele pe iesirea FRONT - RIGHT a CD-Playerului, si atunci si subwoofer ul va functiona asa cum ar trebui, fiind si REAR-ul la maximum spre RIGHT ? Inteleg ca nu voi mai avea sunet stereo la cele 4 difuzoare, dar oare volumul va fi suficient ? (difuzoarele au 4 ohm fiecare, 20 W iar CD-Playerul are 22,5 W RMS/canal). Sa fie asta o solutie?

Link spre comentariu

e o harababura totala acolo :smt017 .daca nu tii cont de sfaturi nu se vor repara singure.o ultima solutie la indemana ar fi sa unesti firele alea de intrare alea albe si gri ( alb cu dunga neagra cu ala gri cu dunga neagra apoi celelalte doua)si sa te legi de un dif rear care nu se opreste cand dai vol tare si sa nu mai existe vreun defazaj intre intrari.bafta :smt039

Link spre comentariu
Vizitator danc2007

Harababura e putin spus...am in spatele CD-Playerului si DVD-Playerului vreo 2 kg de cabluri :) abia le-am indesat acolo... e un cosmar sa scot CD-Playerul din bord...Sper sa rezolv problema cumva... voi incerca diverse... :smt017

Link spre comentariu

nu are cum sa lege direct la masa pt ca iesirile cas sunt in punte.sunt puse si alea la masa dar prin niste rezistente de cateva sute de omi in interiorul statiei iar pe plus este un divizor de tens .

Link spre comentariu

pana nu te pui sa desfaci legaturile de la iesirea playerului si sa verifici ce si unde merge ... nu vei rezolva nimic. Degeaba ne dam fiecare cu parerea la ce ce o fi la tine in masina. Cu aparatu de masura in mana in jumate de ora nu ai ce face ... verifi toate firelele daca nu au scapari la masa, si legi corect iesirile, si va merge cum trebuie.

Link spre comentariu

prietene ti s-a mai spus si mai sus ! difuzoarele tale sunt in antifaza !!! verifica toate firele si spre difuzoare si vezi daca sunt puse corect ++--, pe urma leaga subwooferul si pune-l odata normal,odata inverseaza firele la subwoofer si vezi cum suna mai bine basul in masina unde stai tu, conteaza si cum orientezi incinta in portbagaj pentru ca unele frecvente se pot anula reciproc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări