Vizitator Fla3iuS Postat Aprilie 9, 2009 Partajează Postat Aprilie 9, 2009 da prin anglia nu are nime drum sa mil lege si mie:((:((:((k io tot nu intaleg is mecanic de meserie da nu stiu sa leg o statie vai si amar=)) Link spre comentariu
madkat Postat Aprilie 9, 2009 Partajează Postat Aprilie 9, 2009 nu la statie e problema - ci la borna de plus ;) Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 9, 2009 Partajează Postat Aprilie 9, 2009 Oho,aia e distractiva intr-adevar cam asta am facut eu cu niste fire de 4,posibil sa fie relevant: http://i40.tinypic.com/91i908.jpg http://i40.tinypic.com/2e5ry4l.jpg vezi ca la vanzari e un user care face diverse cabluri groase:papuci,clesti etc cere-i un sfat(roaga-l sa descrie aici procedeul) sau eventual sa-ti conecteze el papucul pt cabluri mai groase de 4,cred ca e necesar varnisul aplicat peste izolatie inainte de a pune letconul pe fir Link spre comentariu
ionut20 Postat Aprilie 9, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2009 da prin anglia nu are nime drum sa mil lege si mie:((:((:((k io tot nu intaleg is mecanic de meserie da nu stiu sa leg o statie vai si amar=)) Pai mare branza nu e ... ideea e sa respecti ce scrie in primul topic, in special partea de electrosecuritate .... adica ce conectezi mai intai, si cum. Mare grija si respecta culorile .... prea greu nu e.Ce nu intelegi intreaba aici si iti explicam Link spre comentariu
Adi Florin Postat Aprilie 9, 2009 Partajează Postat Aprilie 9, 2009 Salutare. N-am citit tot thread-ul ca nu am avut timp. Am inteles ca aveti nevoie de sfaturi legate de mufarea unor cabluri groase. Treaba sta in felul urmator... la cabluri groase nu mai ai ce face cu letconul, cel putin nu cu cel de electronist. Un cablu de 25mm patrati sectiune arata asa (are aproximativ 1cm in diametru): Mufa care vine pusa la el pentru surub intra la fix pe cupru si arata asa : In mod uzual in stadiul asta se ia un cleste sanatos de sertizat si se strande mufa pe sectiunea de cupru. O alta varianta la fel de buna (cred eu, daca nu chiar mai buna...) este sa pui mufa pe aragaz si sa-i bagi cositor pana se umple si astfel nu mai e nevoie de sertizarea cu cleste. Evident, mufa se va lua la pila in zona unde vine surubul sau piulita si apoi se va cositori si acea zona ca sa nu mai aiba suprafata asta stanata urata. Dupa cositorire va fi stralucitoare si inoxidabila, avand astfel rezistenta de contact minima. Cand o sa am timp o sa mufez cablul ala si o sa va pun si poze. Dar nu stiu cand o sa fac asta, ca acum sunt cu curatenia prin casa... Daca mai aveti nelamuriri spuneti si incerc sa va ajut. Link spre comentariu
madkat Postat Aprilie 24, 2009 Partajează Postat Aprilie 24, 2009 frumos este sa si spunem rezolvarea problemei pentru care am cerut sfaturi :)asadar - din lipsa de cleste de sertizat am utilizat metoda "aragazul" - a functionat perfect - lipiturile arata si tin foarte binemultumesc de sfaturi Link spre comentariu
Adi Florin Postat Aprilie 24, 2009 Partajează Postat Aprilie 24, 2009 Cu placere. Bravo pentru reusita! Link spre comentariu
Vizitator andreidodo Postat Aprilie 27, 2009 Partajează Postat Aprilie 27, 2009 Va salut, am si eu o rugaminte. am cumparat un amplificator Xplod XM-SD12X. pe schema lui arata sa conectez cu o bobina de 8.2H;de unde pot sa cumpar asa ceva. Va rog mult. Am atasat schema unde se cere bobina de 8H. voi ce parere aveti?? nu prea le am cu electronica....so HELP Link spre comentariu
ionut20 Postat Aprilie 28, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2009 bobina aceea este acolo impreuna cu cele 2 condensatoare pentru a putea folosi amplificatorul in sistem 2.1 folosind doar 2 canale, al treilea fiind un subb care este pus in punte. Daca doresti sa folosesti 2 difuzoare (2 difuzoare coaxiale spre exemplu si un subb) va trebui sa iti faci sau sa iti cumperi o bobina de 8.2mH si 2 condensatoare de 500 microF pentru o taiere de 80 de Hz la subb. Acum trebuie sa te gandesti ca ai maxim 100W*2 cea ce nu e mult. Daca vrei sa o folosesti doar pentru un subb atunci nu iti mai trebuie nici bobina si nici condensatorii, pentru ca vei lega doar un difuzor la statie (in punte) minim 4 ohmi, si vei seta din butonul acela micut de pe statie, LFP pe ON.Daca vrei sa folosesti statia la difuzoare normale de masina, coaxiale sau combinatii de bass/medii+inalte separat, iti recomand sa folosesti statia doar pentru 2 difuzoare si sa pui alta statie mai puternica pentru subbwofer Link spre comentariu
Vizitator andreidodo Postat Aprilie 28, 2009 Partajează Postat Aprilie 28, 2009 pff... e cam slabuta statia din cate vad. Mi-ar fi placut sa pot realiza schema cu cele 2 difuzoare si subb legat(2.1). e posibi?Daca da de unde gasesc bobina de 8.2H?? Link spre comentariu
ionut20 Postat Aprilie 29, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2009 ca sa fie bine facuta mergi la cineva de face filtre audio pentru boxe. De cumparat nu vei gasi, trebuie realizata. Link spre comentariu
ari_panterra Postat Mai 15, 2009 Partajează Postat Mai 15, 2009 cumbara un filtru pasiv de subwoofer cu frecventa de taiere la 80hz sau cat vrei tu(preferabil la 150hz,ca ampliful nu e asa puternic,si risti sa doarma in post sub-ul) si ai rezolvat problema,dar dupa cum spunea si ionut,2 difuri+sub e cam mult pt ampliful asta,care totusi e destul de stabil si fiabil.succes! Link spre comentariu
Vizitator andreidodo Postat Mai 18, 2009 Partajează Postat Mai 18, 2009 sarumana de sfat. Cu timpu o sa dau statia asta si o sa iau alta mai mare...500w Multam inca odata Link spre comentariu
Vizitator Horatzyu Postat Iunie 22, 2009 Partajează Postat Iunie 22, 2009 Salutare. Mi-am pus si eu de curand o statie, cam slabuta, Imphase IPA400, care are ca iesire un subwoofer in punte. Problema este de la player, un Tevion, pe care il tin din lipsa de fonduri si pt ca are usb,(si chiar se aude super bine), dar cand am pus statia, pe iesire Line out(rca) de la player se aude foarte incet sub-ul....daca e pusa pe iesirile de la boxele din spate se aude foarte tare....Statia are si intrare pt putere mare(cred) sunt 5 pini in linie cel din mijloc este ground. Cum trebuie sa leg iesirile pt boxe la aceasta intrare ? Si se gaseste mufa ca aceasta ? Va multumesc Link spre comentariu
ionut20 Postat Iunie 23, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2009 verifica reglajele din player cu legatura la iesirile preamplificate ... s-ar putea sa ai control separat de volum pentru ele. Deasemenea vezi pe statie cu ai setarile de level si gain. De acolo se poate poate marii semnalul de intrare in statie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum