Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu 555

dragostalpau

Postări Recomandate

Am facut un temporizator cu un 555 care comanda un buzer cu oscilator. Buzerul trebuie sa "tipe" un timp limitat la citeva secunde. Daca pun buzerul direct pe iesirea circuitului (pin 3) "tipa" nelimitat. Dar montajul functioneaza cum trebuie cu un LED ca sarcina. La fel daca pun in serie cu buzerul o rezistenta, dar daca pun rezistenta sa aude prea incet.Aveti vreo idee ce se poate face ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

2

• Craciun

2

• dragostalpau

2

• cirip

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Daca prin buzer intelegi chestia aia cu electromagnet, e posibil ca problema sa fie de la tensiunea de autoinductie a buzerului. Incerca sa pui condensatoare de diverse valori in, incepand de la 0.1u pana la 10u, in paralel cu buzerul, ca sa stingi spike-urile de tensiune. Sau poti folosi un separator cu tranzistor.Cirip

Link spre comentariu

Treba cu tipatul "nelimitat" nu tine nici de autoinductie deoarece daca 555-ul respectiv e bun dupa ce trece durata impulsului generat pe pinul 3 coboara la 0 V( autoinductia apare strict pe durata impulsului, bobina buzzerului genereaza o t.e.m. egala si de sens contrar cu cea aplicata). Vezi sa nu ai ceva condesatoare in paralel cu buzzerul care evenutal ar mai putea retine ceva tensiune o perioada pana la descarcare.

Link spre comentariu

Buzzer piezo cu oscilator, cu difuzor piezoceramic cu trei contacte. Are inauntru un tranzistor, 2 rezitente si o bobina (cred). Singurul condensator din circuit e cel al temporizatorului.Nu stiu ce consum are buzerul ala, ca nu am masurat. In schimb are o rezistenta de vreo 560M.Pina la urma am rezolvat cu o rezistenta de 680 ohmi (valori mai mici din cele standard nu aveau nici un efect) care a incaput in carcasa buzerului. Dar nu-mi place "rezolvarea" asta, plus ca mai da rateuri, adica nu se opreste dupa x secunde ci dupa 2x secunde. Dar bine ca se opreste :) Niq , sa-ti trimit schema ? O pui la montaje auto ? Toata chestia asta de fapt e o "tipatoare pt faruri", care "tipa" citeva secunde daca uiti luminile aprinse, dar numai citeva secunde in caz ca vrei sa le lasi aprinse.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări