Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema mp3 player Sony cdx 3300

Vizitator costelc

Postări Recomandate

Vizitator costelc

Am cumparat unitatea second in vara. Pe timpul verii facea niste figuri (sare cd-ul, ca si la soc) aleator, nu mi-am dat seama de cauza, sigur nu era de la socuri. Am incercat blank-uri diferite, scrise la viteza mica, nu am gasit o legatura (de exemplu, un Tdk scris la 4x mi-a facut figuri). Acum in timpul iernii mi se pare insa ca i-am gasit o legatura intre momentele cand se manifesta. Problema apare dupa folosire mai indelungata (dupa vreo 2 ore), cand se incalzeste si in masina si aparatul, si cd-urile. Ati mai intalnit asa ceva? Stiti vreo rezolvare posibila, sau pe cineva priceput (din Cluj) care sa se uite la el si sa nu lucreze la terife pentru stundenti (Am fost la ceva reprezentanta Sony si au zis ca o curatare e vreo 700 mii, si probabil ca e nevoie de mai mult)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut20

3

• NeaSuciu

3

• gaby

1

• 1 an mai târziu...

salmi-am cumparat un cd player sony cdx-5272 si cam aceeasi problema o am si euadica imi merge cd-ul normal dar de la melodia 13 in sus incepe sa faca figuri si se aude un zgomot ciudat pe fundal da cateodata incepe direct de la track 1. am stricat la cd-uri de numa (philips tdk sony maxell)ba le-am scris la 8x ba 16x sau 40x. am mai gasit in nero6 o optiune si am scris cd-u la 40x write speed si 8x read speed si o mers normal doar dupa 2 ore o inceput sa faca figuri iaro gramada de cd-uri cateodata mereau cateodata nu(mai dadea si eroare si nu lua cd-u)Un cd original inregistrat cu aparatura profesionala a mers non-stop 5 ore fara nici o problema si cu max 1 sec pauza cand schimbam trackurile (inclusiv de la 1 direct la 16)daca stie cineva care ar fi problema, cum sa scriu cd-urile sau poate sa renunt la nero si sa iau alt program

Link spre comentariu

cumparati cd-uri de calitate, nu neaparat dupa nume, ci dupa cine si de unde le aduce, spre exemplu se gasesc in metro cd-uri traxdata de foarte proasta calitate, si tot asa bine se gasesc tot traxuri la magazinele ce importa cantitati mari, de calitate superioara.... intrebati si voi unde se gasesc cd-uri bune, prin orasele voastre.Scrierea eu o fac la 4x cu un dvd-rw Asus si nu am avut probleme niciodata, nici in portabil, nici intr-un mp3 panasonic, si nici intr-un cd-player blaupunkt pt care am scris.De curatat, iarasi cautati serviceurile mici si bune, cu oameni ce se pricep. In Timisoara spre exemplu a dus un prieten un blaupunkt cd la curatat si a costat cam 15 ron si merge impecabil pt un cd-player de 2 ani vechime.

Link spre comentariu
Vizitator costelc

Vechi mesaj ai gasit, s-au schinbat multe de atunci :) Pe scurt problema s-a rezolvat ducandu-l la un electronist bun care l-a curatat si a reglat laser-ul, dupa aceea a mers ok. Dar...unitatea aia o lasam in masina, nu-i dadeam fata jos, si intr-o seara i-a trebuit cuiva si a luat-o :) Si mi-am luat un Kenwood tot second (e o placere a mea) care exact la fel facea, dupa o ora, doua, incepea sa sara la mp3-uri, iar la audio sa faca zgomot de fundal. Si la acelasi electronist cu 15 lei curatat si reglat s-a rezolvat, merge de un an fara probleme. Mentionez ca cd-uri de curatat cu solutii, cu perii, cd-uri de orice firme scrise la orice viteze nu m-au ajutat. Asa ca recomand sa-ti gasesti pe cineva sa-l desfaca.

Link spre comentariu

multumesc mult de raspunsuri m-am gandit si io sa il duc la curatat si reglatazi dimineata am luat un cd cica profesional cd cleaner cu o solutie ce miroase a superglue si nici un rezultattot azi dimineata am bagat un cd scris la 16x, a luat-o din prima si a mers foarte bine dar doar 2 ore(intre timp m-am plimbat cu masina si am si luat cateva gropi gigantice poate si asta are ceva)eu m-am gandit ca si felul in care scriu cd-u are importanta de aceea v-am intrebat cum sa il scriu, de exemplu cd-u original care merge perfect in orice conditie

Link spre comentariu

gata, s-a rezolvat, l-am dus la un electronist si l-a curatat si reglat laseru si acuma merge fara nici o problema cd-uri am incercat un philips cica lightscribe care se pot imprima poze folosind o noua generatie de cd-rw (vreo 3 lei bucata) si merg perfect si se observa clar diferenta fata de aro sau traxdata si sundisk si alte cateva la calitate(adica cum is fabricate)multumesc inca o data de raspunsuri

Link spre comentariu

Aveti mare grija . . . semireglabilul regleaza curentul prin dioda laser, si un reglaj prost(curent prea mare) poate duce la arderea laserului.Acest tip de reglaj se face prin incercari repetate cu un cd, si miscare foaaaarte mica din semireglabil spre drepta/stanga, pana se obtine o citire rapida.Tot odata, un aprarat, fie el player auto, fie cd-player de casa, fie unitate optica pt computer, ajunge sa nu funtioneze corect si sa necesite acest reglaj, din cauza varstei si din cauza deteriorarii calitatii diodei, deci sa stiti clar, ca odata reglat corect, un player ce nu a mai citit deloc, si acuma citeste perfect cd-urile, NU e un player "nou" si "parfect funtional" si "reparat", caci odata marit curentul prin laser, se ajunge la o noua obosire a diodei, care va necesita eventual un nou reglaj, si tot asa, pana ori se arde, ori nu mai conteaza curentul prin ea, caci nu mai citeste nimic.Deci ce vreau sa zic e ca rezolvarea prin reglare e o chestie de scurta/medie durata .. depinde de fiecare aparat in parte, de curentul prin dioda si de noroc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări