Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre acest encoder...

aeromania

Postări Recomandate

Salutari. Stie cineva ceva despre acest encoder (unde a fost produs, unde se mai gaseste, daca are cineva). Dupa componente este de productie romaneasaca si a fost folosit la diferite masini unelte comandate electronic (ex freza fus 25). Acesta este inutilizabit, discurile opturatoare fiind din sticla le-am gasit sparte.... . Multumesc.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aeromania

2

Vizitator bitex

Dupa aspect pare un TYRO. Am pe undeva o carte tehnica deci sunt sanse sa pot gasi ceva caracteristici... Am mai vazut pe piata, dar SH. Nu stiu daca se mai produc noi. Se mai gasesc in standurile de laborator prin facultati, sau ratacite prin dulapuri tot acolo. Doar sa ai noroc. N-am vazut data mesajului tau, posibil sa fie tarziu raspunsul. Trebuie sa refolosesti ce ai acolo pe ax, traductoarele pe care le gasesti sigur nu au acea piesa. Spor la treaba!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Multumesc mult pentru raspuns, nu este prea tarziu, mai am inca nevoie de acest encoder. Nu pot folosi in afara de electronica care este deplasata ... Ma interesau discurile optice . La cel pe care il am acestea sunt sparte. Daca ai vro idee sau daca poti face cumva rost de asa ceva , contra cost ar fi super.Multumesc inca o data.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator clau_oradea

Pe vremuri .inainte de 1989 ,se produceau la Infratirea Oradea ,UWF 100 SAU 1000 ,NU MAI TIN MINTE ,pe vremea aceea am lucrat acolo ,si aceste 3 traductoare dadeau informatia unui calculator romanesc cu z80 ,copiat dupa siemens,( informatie referitoare la deplasarea pe axa x ,y si z, si se putea programa respectivul calculator sa opreasca masina cin se ajungea la cota programata a fi frezata .Oricum sa stii ca erau putin fezabile ( proasta calitate ) si s-au inlocuit cu un dispozitiv optic liniar produs in Bulgaria ,care era mult mai fiabil ( era in loc de disc optic ,un liniar de sticla tot cu fante si cu fotodiode ).Reparatia lor se facea la IIRUC bucuresti ( firma falimentata de Stolojan ).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări