Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat pt un SANSUI AU-D5 , canal dreapta defect

diasomie

Postări Recomandate

am luat acum ceva timp un Sansui AU-D5 , SH. Bijuterie de amplificator, ca nou nout.dupa cateva luni bune de exploatare ( intre 2-8 ore pe zi , volum moderat) vad ca de 2-3 zile pe un canal paraia usor si se intrerupea sunetul. De azi , nimic mort canalul ( drept)Curios e ca vo 2 zile se comporta ca si cum nu ar fi bun un contact , mergea bine , mai paraia ,tacea , isi revenea. apoi daca ma impingeam in masa se oprea...apoi a cazut de tot.Daca pun urechea la boxe ( pe doua cai, VTP-uri) se aude ceva si pe inalte si pe joase, inceeeeet tare. si fara distorsiuni ( adica melodia fara amplificare parca , fffff incet)Peakmeterul sau Vu meterul ( cum i-o zice ) pe canalul respectiv nu se mai ridica/agita.Nu am gasit schema pe net sa dai cu pusca si nu stiu ce sa ii fac. Cunostinte de electronica am doar vagi , asa sa lipesc o piesa si sa citesc un circuit. Nu am aparat de masura.Dar pot sa fac rost.Un amic ma "incuraja" ca daca il duc la un mester ma lasa fara piese inauntru ca ar fi condensatori buni originali.M-am uitat inauntru, nu am vazut condensatori umflati, fum deloc...Am testat si pe tuner si pe aux si pe tape play sau alte optiuni .Ceva sfaturi?? Aveti o schema pt el?multumescEDIT :MA DISPERA...!!!!numa ce am terminat de scris si peakmetrul canalului din dreapta iar il vedeam agitandu-se...am reconectat boxa si surpriza , mergea canalul... ADICA joaca baba oarba cu mine de 2 zile ce sa ii fac ?? odata ce il apuca sa nu mearga pe canalul drept pot sa pun orice boxa la el si nu merge , asa ca exclud un contact prost la fire, filtre difuzoare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cosmin_h

1

• diasomie

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări