Vizitator calutzii Postat Aprilie 2, 2008 Partajează Postat Aprilie 2, 2008 Salut.Am citit forumul de cateva zile dar abia azi am putut sa ma inregistrez. Am 2 difuzoare de 12" eurotec ca in imagine numai ca sunt pe rosu si as vrea sa le fac o statie si incinte.Nu am postat la capitolul incinte ,am zis sa postez aici intregul subiect.La difuzoare le-am facut eu incinte la plezneala pentru ca nu stiu parametrii sa e calculez cu WinISD si pot sa spun ca se aud destul de bine.Am folosit o statie de 2X40W cu kitul cu TDA8560(aici mai multe detalii http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php?cPath=214&products_id=3806&osCsid=3f28tpldpnbcg1v765q3s47337 alimentata la 1 traf de 12V si 3A.Statia mai avea si corector de ton si condensatoare de 1000,2200,4700uF legate in paralel si in total aveau 20000uF. Pun o poza cu incinta facuta de mine pentru alt difuzor,la incintele care le-am facuta difera doar ca au doar 1 tweeter,pozitia este aceeasi in rest: Dimensiunile incintelor facute de mine sunt:inaltime 50cm,latime 40 cm si lateral 40 cm,diametrul gaurilor 5 cm. As avea nevoie de un sfat sa imi confectionez o statie pentru difuzoare(difuzoarele sunt pe 4 Ohmi) Cum ar fi mai bine,sa las difuzorul pe 2 cai sau pe 3 cai?Si ce filtre sa folosesc,am gasit cateva pe forum,as vrea sa imi confectionez eu,sa nu mai dau banii pe filtre,am 2 monitoare stricate si alte electronice stricate de la care as putea lua piese. Eu as avea de gand sa iau 2 kituri cu D-MOS TDA7294 ca aici http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php?cPath=214&products_id=3804&osCsid=3f28tpldpnbcg1v765q3s47337 Un trafo de +-12V si 10 A ca aici http://www.telecomenzi.ro/index.php?offset=0&categ=5&grup=5&page=display&pid=721 Ma gandeam sa ii pun condensatori 20000uF,punte redresoare am care merge la 40 A si radiator daca ar fi indicat sa folosesc o placa de 20cmX30cm si de 2 mm grosime de la un monitor nokia de 21". Poate puteti sa ma ajutati cu statia si incintele,as fi recunoscator. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 2, 2008 Partajează Postat Aprilie 2, 2008 Difurile alea sint de 200-300W? Adica, cam atita scrie pe ele?1. Lasa boxele pe 3 cai (sper ca ai si filtru in ele), fiindca diful de bas nu urca in frecvanta prea mult si intr-o configuratie pe 2 cai ai avea o gaura pe la medii. Ai captusit boxele cu ceva burete, melana, etc?2. TDA7294 ca sa tina pe 4 Ohmi, trebuie conform datelor sa fie alimentat pe la +/-25Vcc, aproximativ, presupunind si ca e unul original si nu facatura, deci trafo de 2x12Vca nu e bun ca ai avea redresat cel mult +/-17Vcc, ai nevoie de un traf de 2x18-20Vca. Mai bine cauti un alt c.i. mai puternic, sau alt amplificator mai sanatos decit asta. Link spre comentariu
Vizitator calutzii Postat Aprilie 2, 2008 Partajează Postat Aprilie 2, 2008 eu la piesele astea m-am gandit dar as dori si sugestii.Difuzoarele nu stiu ce putere au,le-am pus la o statie de 2X100W pe amandoua si se aude destul de bine.La incinta as dori sugestii,vreau sa fac altele si m-ar interesa ce material sa folosesc si cu ce sa le captusesc(am citit pe un forum ca a capstusit cineva cu prosop de baie :rolleyes: )Astept sugestii.Filtre inca nu am in ele,la medie am legat un condensator de 47uF si la inalta unul de 2 uF,dar vreau sa le fac filtre serioase. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 2, 2008 Partajează Postat Aprilie 2, 2008 Burete de 2-3cm pus pe toti peretii interiori ai boxei, mai putin cel din fata, il prinzi cu cuisoare cu cite un capacel de carton in cap sau cu tinte de tapiterie, de acolo poti sa cumperi si buretele. Sau cu melana bagata in tifon si prinsa tot ca si buretele. Mai intreaba sau uita-te si la sectiunea boxe.Filtre iti trebuie neaparat, ceva pe 3 cai si minim 12dB/oct separatia, iar frecventele cam 800Hz-1kHz si 4-6kHz, asa din ochi, judecind dupa difurile folosite. Sper ca diful ''de medii'' nu e de fapt de banda larga si deschis in spate, ca il va scuipa afara cel de bas, daca e asa sa il inchizi cu ceva, o ideie ar fi sa folosesti un ghiveci de plastic mai rezistent, bine prins si etansat cu silicon sau prenadez.Cel mai simplu filtru pe care il poti folosi ar fi un cond de 8-10uF/63-100Vcc ptr medii si unul de 2-2,2uF/100Vcc la inalte, desigur ca nepolarizati, tip de ''plastic'', adica MKT, MPP, MKS, etc. Diful de inalte e normal sau e piezo? Link spre comentariu
Vizitator calutzii Postat Aprilie 2, 2008 Partajează Postat Aprilie 2, 2008 diful de inalte e unul piezo ieftin dar isi face treaba.filtru vazusem ceva cu condensatori si o bobina facuta pe un tub de plastic,as vrea sa fac si eu asa ceva.Diful de medii e inchis. Link spre comentariu
vio_gl Postat Aprilie 5, 2008 Partajează Postat Aprilie 5, 2008 SAL UN SFAT daca îmi permiti nu da in difuri mai mult de 75 wati ca distorsioneaza in conditiiile in care ele au in jur de 100w rms si aia trasi de par.am avut si io 2 de 12inch si sau ars la 100w rms pe un technics in clasa aaplus Link spre comentariu
Vizitator calutzii Postat Aprilie 6, 2008 Partajează Postat Aprilie 6, 2008 la o statie cu 2 amplificatoare de 100W e bine sa pun toroidal sau e suficient doar un traf? Link spre comentariu
vio_gl Postat Aprilie 7, 2008 Partajează Postat Aprilie 7, 2008 oricare din variante ebuna dar e mai recmandat toroidalul.pierderi mici ,gabarit redus Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum