LUCI Postat Iunie 27, 2006 Partajează Postat Iunie 27, 2006 Nexus a scris ''va suna f bine, cu toate ca ma indoiesc ca vor fi prea multe persoane care la un test "orb" vor deosebi incinta sferica de o alta incinta de acelasi volum dar paralelipipedica. ''Asta cam asa e,nu o se simta diferenta.O sa sune la fel la ureche ca si o incinta Paralelipipedica de acelasi si material fonoabsorbant.Nu merita stresul am incercat eu.Asa ca eventoal doar pt design. Link spre comentariu
adi_0106 Postat Iunie 27, 2006 Partajează Postat Iunie 27, 2006 e buna o minge d`aia de plaja - ca e mare :smt003 Link spre comentariu
Vizitator rdh30flda Postat Iunie 28, 2006 Partajează Postat Iunie 28, 2006 ce a zis nexus seamana cu ideea mea, dar de la mine ar tb sa rezulte un fel de PAL (mai greu de umblat cu rumegus decat cu ziar), de la el un fel de MDF (parca asta era carton presat). Poate ca in loc de mingea exterioara ar merge o plasa mai deasa daca se lucreaza cu ziare, fiind mult mai usor de asezat. Odata legata plasa se poate pompa aer in mingea din interior => iese aracetul in surplus. Mai greu e de contorizat cati litri sunt in minge. Dar daca e vorba de o incinta mai mare eroarea are un procentaj mai mic fata de cantitate.Inca odata, nu mi se pare practica ideea unei sfere pt ca ocupa mult spatiu. Mai bine faceti piramida lui Andrei.Hrubaru pt ca e la fel de eficienta in privinta undelor stationare, dar e mult mai usor de realizat. Nu vreau sa imi inchipui cum aluneca ziarele datorita aracetului sau cum elimini aerul dintre straturi. :smt005 Ar fi interesanta utilizare program ce simuleaza comportarea incintei pt ca e posibil ca sfera sa amplifice frecvente nedoride generate de bas reflex (vibreaza putin) sau de forma difuzorului, etc. Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iulie 2, 2006 Partajează Postat Iulie 2, 2006 Inca odata, nu mi se pare practica ideea unei sfere pt ca ocupa mult spatiu. Mai bine faceti piramida lui Andrei.Hrubaru pt ca e la fel de eficienta in privinta undelor stationare, dar e mult mai usor de realizat.pacat ca bad boy inca nu a facut-o :( , sa verifice toata teoria din spatele proiectului :toimonster: dar poate in curand, cine stie ...numai bine Link spre comentariu
nicul Postat Iulie 3, 2006 Partajează Postat Iulie 3, 2006 baiatul ala cu varza cred ca a facut ceva cercetari si nu vorbeste la misto.eu am vazut tam-tam-uri cu apa si va asigur ca suna incredibil.se ia un trunchi de copac se scobeste un cilindru in interior, se umple pana la un anumit nivel cu apa si deasupra gaurii se fixeaza o bucata de piele. toata apa aia tine pielea intinsa , lemnul umflat, etc. Nu cunosc detaliile tehnologice, ca nu am vazut decat o singura data insa apa aia e foarte importanta, fara ea sunetul e zero bani.asa ca ideea unor butoaie de lemn puse in picioare, inclusiv cepul de unde se regleaza nivelul apei mi se pare foarte credibila si fezabila. Singura problema ar fi niste difuzoare care sa lucreze intr-un mediu cu umiditate foarte ridicata.. Link spre comentariu
Vizitator rdh30flda Postat Iulie 3, 2006 Partajează Postat Iulie 3, 2006 pacat ca bad boy inca nu a facut-o :( , sa verifice toata teoria din spatele proiectului :toimonster: dar poate in curand, cine stie ...numai bineofff nu am zis ca e usor, dar am zis ca te bazezi pe ceva mult mai usor de atins: cu materiale disponibile pe piata. Sau poate vrei sa spui ca tu ai calculat "la mana" frecventa de rezonanta a incintei asa cum se face la fizica la Poli??? ai simulat in vreun program aparitia undelor stationare???eu asta am avut de experimentat la laborator: http://physics.phys.tuiasi.ro/~eneagu/2 ... brante.htm . Inca nu am facut ceva pt unde 3D, dar as fi bucuros sa imi dai niste nume de programe care fac asa ceva singure.In cazul sferei e foarte probabil sa nu iasa o sfera, materialul rezultat sa fie foarte prost si sa zbarnaie, volumul sa nu iasa precum cel calculat si lista poate continua.Si stai linistit, in curand ma bag si eu. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iulie 5, 2006 Partajează Postat Iulie 5, 2006 eu asta am avut de experimentat la laborator: http://physics.phys.tuiasi.ro/~eneagu/2 ... brante.htm . Inca nu am facut ceva pt unde 3D, dar as fi bucuros sa imi dai niste nume de programe care fac asa ceva singure.mai, tu esti la aceeasi facultate ca si mine :smt003 Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iulie 5, 2006 Partajează Postat Iulie 5, 2006 offf nu am zis ca e usor, dar am zis ca te bazezi pe ceva mult mai usor de atins: cu materiale disponibile pe piata. Sau poate vrei sa spui ca tu ai calculat "la mana" frecventa de rezonanta a incintei asa cum se face la fizica la Poli??? ai simulat in vreun program aparitia undelor stationare???Nu am pretins sa fi calculat frecventa undelor stationare ci doar ca am incercat prin toate mijloacele cunoscute mie de a le elimina. Singurele calcule sunt cele legate de dimensiunile celor doua camere ale piramidei si simularile pentru acest difuzor au fost facute cu BlastReflecs :yawinkle: . Eu zic ca mai mult de atat nu are rost sa ma chinui. Cine are timpul si cunostintele necesare ... sa-i dea bataie. :rock:Off topic: care ma ajuta cu un loc la camin in Bucuresti ? Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 6, 2006 Partajează Postat Iulie 6, 2006 pe vremea lu' ceaşcă mătuş-mea făcea abajururi de lustre sferice, pe mingi de plajă.ungea cu aracet mingea (umflată), şi o înfăşura în aţă colorată, apoi după ce se usca aracetul bine, dezumfla mingea, şi o scotea prin gaura lăsată de supapă...aţi putea folosi acelaşi *principiu*!! :supz: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum