Vizitator dreadboy Postat Iunie 18, 2005 Partajează Postat Iunie 18, 2005 ok deci... suburi sferice... sau macar semituburi... pal`ul trebe lasat MUUUUUULT timp intr`o camera cu aburi ca sa`l potzi curba...alte idei?!ps: se aud suficient de bine incat sa merite efortul?!M-AM TREZIT IO SA REIVII POSTU Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 28, 2005 Partajează Postat Iunie 28, 2005 s-au facut incinte oarecum sferice din multe octogoane mici imbinate complicat. nu s-au prea impus (nici nu erau prea frumoase). Link spre comentariu
costy Postat Iunie 25, 2006 Partajează Postat Iunie 25, 2006 ma bate gandul in vacanta asta sa fac si eu o incinta sferica de dim mici(6L max) in scopuri experimentale.problema e,cum sa o construiesc.Vreau sa o fac din rumegus cu aracet,dar cum ii dau forma?Bagati ceva idei. Link spre comentariu
vicelord Postat Iunie 25, 2006 Partajează Postat Iunie 25, 2006 folosind 2x tuburi de plastic unul mai mic si unul mai marele pui concentirc le izolezi cu ceva jos s nu curga si te apuci de turnatam gresit varinta mea e pt tuburi pt sferic e mai greu iti trebuie o incinta sferica careia ii libseste un capar si care e mai mare ca cea pe care vrei sa o facisau daca tot zici ca vrei sa fie mica iei o buturuga si te apuci de scobit Link spre comentariu
costy Postat Iunie 25, 2006 Partajează Postat Iunie 25, 2006 ma gandeam sa folosesc niste ligheane dar nu gasesc perfect sferice(semi) pt ca au fundul plat.intr-un lighean torn "aluatul' si pe celalalt mai mic il pun in celalalt si presez pana ajunge "aluatul" la suprafata Link spre comentariu
andreime Postat Iunie 25, 2006 Partajează Postat Iunie 25, 2006 incinta sferica e cea mai buna incinta posibila... daca gaseste cineva o metoda de productie ma bag:) Link spre comentariu
andreime Postat Iunie 25, 2006 Partajează Postat Iunie 25, 2006 o forma de ou e mai usor de facut, insa nush daca da aceleasi rezultate! Link spre comentariu
costy Postat Iunie 25, 2006 Partajează Postat Iunie 25, 2006 incinta sferica e cea mai buna incinta posibila... daca gaseste cineva o metoda de productie ma bag:)cred ca se poate rezolva cu cei care fac placile de pal dar trebuie sa fie o cantitate mare . Link spre comentariu
Vizitator rdh30flda Postat Iunie 27, 2006 Partajează Postat Iunie 27, 2006 Sa zicem ca merge. Dar cine are mijlocace de productie pentru pal in semisfere? degeaba iei niste rumegus cu adezivi si il presezi tu ca nu cred ca se compara cu ceva scos din fabrica. Cel mult un carton presat cu adezivi f buni. Dar tb si un suport pe care sa torni. Oricum cred ca cei de la firmele de profil (alea cu bani) au departamente de cercetare. Eu zic sa vedeti daca au reusit ceva (eu unul nu am auzit). Idee: pentru incinte f mici: o minge de baschet cu o gaura perfect rotunda se umple cu rumegus+adeziv dupa care se ia alta minge dezumflata si se introduce prin gaura dupa care se umfla (se preseaza rumegusul intr-o anumita masura). cu niste tifon in jurul gaurii se mentine rumegusul in interior.dupa ce se usuca se scot mingile. solutia e destul de ieftina dar merge pt incinte f mici. Cine are chef sa incerce se poate distra putin, dar si asa e destul de greu.... se muta mingea din interior spre una din directii....cu niste bete lipite in interior poate ca mege. totusi piramida lui Andrei.Hrubaru mi se pare o solutie mai simpla :finga: Succes si astept poze. Ma duc sa prajesc si eu niste tranzistori ceva.[/img] Link spre comentariu
Vizitator rdh30flda Postat Iunie 27, 2006 Partajează Postat Iunie 27, 2006 revin: poate ca se gasesc niste mingi f mari ceva..... si merge si pt volum mai mare dar tb sa ai loc in casa nu gluma! un TL incape oriunde, dar o sfera.... doar suspendata de tavan :weedman: Link spre comentariu
stefanev Postat Iunie 27, 2006 Partajează Postat Iunie 27, 2006 care are pile si relatii poate poate reuseste sa faca ceva din fibra de sticla, rezistent, usor de turnat, obtii forma ideala. Acum nu stiu unde se poate gasi asa ceva... o turnatorie pt fibra de sticla. Am dat ideea pt ca am butoaie de fibra de sticla, unde tin vinul in beci, si is foarte rezistente , cu cred ca poti avea mai multe pretentii. Link spre comentariu
Vizitator rdh30flda Postat Iunie 27, 2006 Partajează Postat Iunie 27, 2006 dar fibra de sticla e nerecomandata pt incinte acustice. S-ar putea sa se auda mult mai prost decat o incinta normala pe PAL/MDF Link spre comentariu
vicelord Postat Iunie 27, 2006 Partajează Postat Iunie 27, 2006 fibra era pt cofrag din acte am intelesam vazut mingi mari si foarte mari la mama la servici ea lucreaza la un spital la recuperare si au aia mingi de 1m inaltime Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iunie 27, 2006 Partajează Postat Iunie 27, 2006 Nu se poate face o incinta sferica din rumegus amestecat cu aracet si turnat pe ceva sferic si destul de rezistent. Ma tot intreb daca merita efortul de a construi asa ceva. Cu toate ca dispar undele stationare nu cred ca s-ar auzi mai bine decat una normala. La o astfel de incinta ce frecvente ar fi mai avantajate ? Cum ar suna un subwoofer sferic? trebuie avut mare atentie ca distanta dintre peretii incintei (care este egala intre oricare 2 puncte opuse de pe suprafata sferei) sa nu cumva sa coincida cu vreo frecventa aflata in spectrul reprodus de acel subwoofer. in rest , va suna f bine, cu toate ca ma indoiesc ca vor fi prea multe persoane care la un test "orb" vor deosebi incinta sferica de o alta incinta de acelasi volum dar paralelipipedica. pt cei interesati, exista o metoda f simpla de constructie :smt003 singura problema este ca dureaza destul de mult 1. se face rost de o minge sau o sfera care va functiona ca suport de preferinta ceva flexibil. 2. se imbraca bine in folie de pastrat alimente (polietilena) sau varianta industriala pt ambalat paletii de marfa, nu conteaza. 3. se localizeaza o cantitate industriala de ziare si cativa litri buni de aracet sau alt adeziv asemanator. 4. se vor lipi cu aracet bucati de ziar decupate sau rupte de suprafata sferei invelite in folie. 5. se repeta operatia le nesfarsit :smt003 folosindu-se mult aracet. cand grosimea peretelui va trece de 2-3 cm in functie de diametrul sferei, se va opri procesul si se va pune o vreme la uscat probabil in jur de o saptamana. 6. dupa uscare se va efectua gaura pentru difuzor. 7. prin gaura de la difuzor vom putea acum extrage suportul pe care s-a construit sfera. acesta ar trebui sa se desfaca foarte usor din cauza foliei aplicate in prealabil peste sfera flexibila (minge de exemplu) 8. se finiseaza incinta si se utilizeaza in acest tip de incinta , materialul fonoabsorbant este inutil, deoarece nu mai exista unde stationare ce trebuie sparte :yawinkle: SPOR LA MUNCA :yawinkle: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum