Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe sferice?

Vizitator Rebell

Postări Recomandate

Vizitator Rebell

Inca de la inceput va spun: daca vreti sa faceti caterinca faceti dar intreb si eu ca un nestiutor ce ma aflu citind atatea articole dp acest site. Intr-un post am citit ceva despre unde stationare care provoaca neplaceri incintelor cubice: inainte sa va spun ce ma taie capul: pentru a reduce din costurile de fabricatie ale unor incinte va spun ca am vazut la un vecin 2 incinte...din ce credeti??? Tomberoane de gunoi de la R.E.B.U(dealea mari de plastic). :lol: Revin la ce vreau sa zic:deci daca pot transforma doua butoaie de varza (de lemn)100l in 2 incinte acustice tinand cont de faptul ca sant semisferice in interior,lemnul,bun,si peretii destul de grosi?Radeti voi radeti dar sa vezi daca le mai pun un horn in locul unde vine cepul :shock: Atunci sa vezi belea, curge muzica nu alta!Le imbrac in inteior cu material fonoabsorbant le finizez la exterior iar la exterior le lacuiesc(sau furniruiesc?).Pot fi transportate usor de colo colo cu caruta sau magarul .Dar daca in loc de material fonoabsorbant pun varza in ele? o scot vara sa nu miroasa . Cine se incumeta sa ma ajute sa proiectam ce este necesar pt asa ceva?Platesc eu materialele cu riscul ca nu va iesi nimik bun.Dar daca iese ceva k lumea mergem la expozitie cu ele

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cburlea

4

• LUCI

4

• costy

4

• adi_0106

2

Top autori în acest subiect

ma rog, dincolo de orice gluma, se stie foarte bine ca incintele sferice sunt unele ideale (nu ai unde stationare practic) 8) da' da cum o faci? aia e! nu prea poti indoi PAL-u' nu? atunci poate sticla.... sau plexiglass (mult mai scump) ? ce zici? material plastic mai gros si mai dur, etc :) daca tot esti dispus sa risti... eu materialele aste ti le recomand (preferand plexiglass pt ca e mai rezistent) cu butoaiele, daca intr-adevar ai vorbit serios :? , lasa-le.... :wink:

Link spre comentariu

O posibilitate de confectiona incinte sferice(am construit eu )este de a asuprapune peste o semisfera bucati de tifon inpregnate(bine) cu gips.Avantaje:suna bineDezavantaje: la incinte care depasesc 20-25 de litri devin foarte grele. P.S. Oricum sunt grele cu aceasta metoda.

Link spre comentariu

da dar alt material?! e cam casant... :? chiar daca e cu tifon... plastic? plexiglas? unde se pot turna?si.. inca ceva.... ce spuneti de boxele din sticla?:shock: Am vazut in nishte poze, dar in realitate.... merci :d

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator sorin6

da dar alt material?! e cam casant... :? chiar daca e cu tifon... plastic? plexiglas? unde se pot turna?si.. inca ceva.... ce spuneti de boxele din sticla?:shock: Am vazut in nishte poze, dar in realitate.... merci :d

*FInra de sticla, impregnata cu liantul specific (nu cu ghips... :wink: )
Link spre comentariu

Sigur erau din sticla?

mda.... cred ca plexiglass mai degraba... pentru ca totusi, erau transparente si fibra de sticla... nu prea am vazut eu, cel putin, transparentamerci :)
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator UncleFucker

Nu se poate face o incinta sferica din rumegus amestecat cu aracet si turnat pe ceva sferic si destul de rezistent. Ma tot intreb daca merita efortul de a construi asa ceva. Cu toate ca dispar undele stationare nu cred ca s-ar auzi mai bine decat una normala.La o astfel de incinta ce frecvente ar fi mai avantajate ? Cum ar suna un subwoofer sferic?

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

De ce spuneti voi ca ar dispare undele stationare intr-o incinta sferica? Dimpotriva ar iesi o rezonanta cea mai a dracului posibila. Ati incercat unul din voi sa emiteti sunete (sa fluerati) sub o cupola? Daca da, poate ati observat ca la o anumita frecventa rezoneaza de-ti sar timpanele. Cam asa e si cu sfera.

Link spre comentariu

Ati incercat unul din voi sa emiteti sunete (sa fluerati) sub o cupola? Daca da, poate ati observat ca la o anumita frecventa rezoneaza de-ti sar timpanele. Cam asa e si cu sfera.

Si daca asta ar fi bass ??? sa iti sara urechile....ce zici ? :wink:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări