Stefan Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 nu am avut probleme cu bormasina si oricum o folosesc destul de rar. ai sanse destul de mici sa gasesti piese de schimb pentru agojama, cauta alta bormasina prin targ. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 Am vazut in Praktiker o trusa cu un dremel de la Budget cu turatie ceva reglabila si o gramada de burghie freze perii etc. pe la 78 RON.Se merita pentru cablaje sau sa-mi tin banii in buzunar?Momentan dau gauri cu o bormasina de mana SKIL, trebuie mai multe incercari pana centrez burghiul de 0.8 dar odata fixat merge destul de bine trebuie multa rabdare la fixare si la unele gauri e posibil sa alunece stanga-dreapta cu 0.5 mm.Dar m-ar tenta dremelul asta...Acuma am descoperit magazinul online de pe Maica domnului si vad ca o bormasina welleman sau ceva de genul care duce 10-12k rpm cu trusa de 62 de piese costa cam pe la 75 ronEste una care are alimentator si merge la 12V 500mA si cealalta care este rechargheable dar duce max 10k rpm si este la acelasi pret. Voi pe care ati recomanda-o ? Link spre comentariu
micu_Ovi Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 dremalu e cu mandrina normala sau cu pense ? Link spre comentariu
shebu_18 Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 Cu pense, se poate achizitiona separat si o mandrina pentru el. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Aprilie 18, 2011 Partajează Postat Aprilie 18, 2011 Mda am achizitionat trusa la 78 RON.Nush daca am luat plasa sau nu.Imediat am fost dezamagit pentru ca burghiul meu de 0.5 mm era prea mic pentru mandrina aia cu pensa.Pana la urma l-am invelit in niste hartie si am strans-o bine si s-a centrat destul de bine.Trusa este destul de ok.Iarasi la inceput dadeam gauri la viteza 2 din 6, viteza e variabila intre 8000 si 24000 rpm, si cand dadeam gauri in textolit simteam ca scade turatia in momentul cand intra burghiul.Am ridicat la viteza 3 si merge fara probleme.Am gaurit placuta destul de usor si pot spune ca sunt super multumit.Sper sa reziste burghiul la asemenea turatii este posibil sa se arda mai rapid la 12000 rpm?Oricum o sa mai comand vreo 5 burhie de 0.5 si 5 de 0.8 ca sa fie acolo.So far so good! Link spre comentariu
micu_Ovi Postat Aprilie 20, 2011 Partajează Postat Aprilie 20, 2011 Eu am de la plus .... tot asa la 90 ron ... dar deja pe viteza 1 nu mai face nimic abea se invarte ...... Link spre comentariu
mosfet Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 Pt frezele astea din Brico, Praktiker etc unde as putea gasi un set de pense POTRIVITE? Intreb pt ca frezele astea vin in general cu 2 pense prea mari, nu prind burghie nici de 1 mm; mi-am luat setul ala de pense de la Donau cred care se gaseste in general in magazine, dar sunt putin cam mici pt freza mea si nu se centreaza deloc bine burghiul si nici nu se strange bine pensa (cotorul e prea subtire pt axul frezei si e mai subtire decat cotorul penselor cu care vine freza). Link spre comentariu
Degetica Postat August 19 Partajează Postat August 19 (editat) Unele motoare de c.c. cu stator cu magneti, cu comutator, au 2 perechi de fire, cum este cea din poza. Pentru ce este a doua pereche ? Este posibil sa culeaga o tensiune folosita pentru reglarea turatiei ? Una din infasurari are 15 ohmi, cealalta 200 ohmi. Editat August 19 de Degetica Link spre comentariu
doru3160 Postat August 19 Partajează Postat August 19 Acum 2 ore, Degetica a spus: Este posibil sa culeaga o tensiune folosita pentru reglarea turatiei ? Si cat costa sa-l alimentezi cu tensiune (variabila) si sa lasi cuplat un instrument pe firele despre care nu stii ce reprezinta? Te lamuresti instant. Link spre comentariu
Degetica Postat August 20 Partajează Postat August 20 Nu am mai vazut motoare de acest fel, ideea mi-a venit in timp ce scriam aici. Motorul este dintr-un video sau casetofon. O sa incerc la sfarsitul saptamanii, cand am acces la el. Link spre comentariu
validae Postat August 20 Partajează Postat August 20 Dacă e dintr-un video, firele suplimentare sunt de control al turației.La casetofoane încă n-am văzut asemenea complicație, deși am umblat prin destule vechituri... Link spre comentariu
Dxxx Postat August 20 Partajează Postat August 20 Eu am vazut destule motoare cu 4 fire, din casetofoane deck generatia 78-82. Se numesc DC-servo. Erau solutia cea mai buna pana au aparut motoarele pas-cu-pas, +/-direct drive. O pereche de fire se conecteaza/comporta ca la orice motor DC cu perii. Perechea pe impedanta mai mare este conectata direct, deci da curent alternativ - frecventa direct proportionala cu turatia - se poate face un reglaj mult mai precis si cu mare independenta la sarcina mecanica, fata de sistemul vechi+simplu care doar stabilizeaza tensiunea de iesire. Link spre comentariu
Degetica Postat August 26 Partajează Postat August 26 Alimentat cu 6 V, 9 V si 12 V. Pe "iesire" am 5,4 V, 7,9 V si 10 V. Pentru o minibormasina verticala ar fi fost utila stabilizarea turatiei. Ramane asa, ca bormasina de mana. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum