bel Postat Noiembrie 10, 2010 Partajează Postat Noiembrie 10, 2010 sau asa ... si cu pensa de la 0.4-1.1mm altele cu pensa fixa de 1mm http://i50.tinypic.com/2pzy7es.jpg Link spre comentariu
mosfet Postat Noiembrie 17, 2010 Partajează Postat Noiembrie 17, 2010 Am gasit prin cutiile cu vechituri o rasnita de cafea in care stiam ca voi gasi un motor numai bun pt o bormasina de cablaje (nu foarte mic, usor, turatii garla).E obosit rau saracul motor, plin de rugina, oxidat, carbunii praf, un fir de pe rotor dezlipit, dar pt o secunda a dat semne de viata (dupa care a murit). Sper sa-l pot resuscita, am gasit si un strungar - in alt oras din pacate - care ma poate ajuta cu un adaptor pt o mandrina, vedem ce iese. Link spre comentariu
Vizitator magnetikus Postat Noiembrie 17, 2010 Partajează Postat Noiembrie 17, 2010 Eu folosesc asta: o chinezarie Handy H-10113.Minibormasina electrica Handy H-10113Alimentator : input 220V AC/ output 12-18V DCTuratie variabila : 0 - 20000 Rotatii/min8 tipuri de mandrineCumparata de la Saimon de pe Baritiu, cu 90 ron.Deocamdata am facut doar doua cablaje cu ea, dar sunt multumit. Link spre comentariu
mosfet Postat Noiembrie 17, 2010 Partajează Postat Noiembrie 17, 2010 Prin Cora am vazut vreo 3 mini-bormasini cu preturi in jur de 60-80 de lei, cam asa. Link spre comentariu
mosfet Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Unde gasesc niste carbuni de motor ceva mai buni? Tocmai am luat de la tarabe niste carbuni, m-a jecmanit ala si mi-a luat 5 lei pe ei si deja unul s-a retezat la prima utilizare, n-a rezistat nici macar 1 secunda. Link spre comentariu
dorian 70 Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Acum vreo 20 de ani, cand "PCB-ului ii ziceam cablaj imprimat" (citat din RoGeorge), gaurile cu diametru de cca 1mm le faceam cu un motoras de picup (incomod de manevrat si cu grija la 220V) pe axul caruia se fixase bine un ac de seringa, redus ca lungime la cca 30 mm, ac de seringa in care intra spiralul de 1 mm, "centrat" cu cositor . Actualmente folosesc o chinezarie alimentata la 24V, cu 24.000 rpm, comoda la utilizare dar uneori cade in sarcina cu spirala de 0,8 si care a costat 25 de lei ... Unde mai pui ca uneori unele spiralele (de prin bazar) se indreapta la prima utilizare ... Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Acum vreo 20 de ani, cand "PCB-ului ii ziceam cablaj imprimat" (citat din RoGeorge)...Asa se spunea atunci si gaseai in Bucuresti pe Academiei [de acolo ma aprovizionam eu], la bisnitari, cu sloganul: "ia tranzistorul, ia condensatorul, ia rezistenta, ia cablajul, ieftin sefule" In magazin nici gand sa gasesti. Acum mai modern se numeste PCB. Pentru gaurirea cablajelor [tot termenul asta il folosesc, nu PCB] personal am construit o bormasina din piese recuperate. Bineinteles ca am avut nevoie de ajutorul unui strungar. Am mai postat bormasina pe forum, acum o fac din nou, poate se mai "inspira" si altii, asa cum am facut si eu la randul meu. Motorasul este unul de 24Vcc de la aeroterma unui TIR Pe viitor am sa-l inlocuiesc, dar pana acum isi face treaba cu brio. [attachment=1]Bormasina 1.jpg[/attachment] [attachment=2]Bormasina 2.jpg[/attachment] [attachment=0]Bormasina 3.jpg[/attachment] Cele doua tije verticale, pe care culiseaza sus/jos bormasina, sunt recuperate din doua amortizoare uzate de masina, diferite la diametru. Link spre comentariu
dorian 70 Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Exact la pozele tale m-am gandit cand am citit subiectul prezent, stiam ca le-am vazut undeva, de altfel le-am memorat si in PC, insa nu mai stiam de unde, foarte bine ca le-ai postat din nou, o solutie simpla si ingenioasa ! Cat despre aeroterme de TIR -uri si "Bucuresti pe Academiei" cam departe de Bilca -Suceava si atunci si ...acum ! Noroc cu Ucraina, care este foarte aproape si, a fost, cel putin la inceputul anilor '90, o sursa incredibil de buna si ieftina de piese diverse pentru amatori (hobby-isti) . Link spre comentariu
boboBOBO Postat Noiembrie 19, 2010 Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 Tot ceva in genul minibormasinei lui geomar , daca imi amintesc bine si ea e culeasa tot de pe forum : http://i51.tinypic.com/2yxixxk.jpg Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 19, 2010 Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 tot ceva in genul minibormasinei lui geomar , daca imi amintesc bine si ea e culeasa tot de pe forum : http://i51.tinypic.com/2yxixxk.jpgPe aceasta am folosit-o ca model de inspiratie, pentru realizarea bormasinei mele. Link spre comentariu
mosfet Postat Noiembrie 19, 2010 Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 Un motor de stergatoare de parbriz, d-ala romanesc antic la 12V, cam cate turatii are? Are cineva idee?Un strungar ieftin prin Bucuresti stie cineva? Link spre comentariu
micu_Ovi Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Azi am facut jucarioara asta (scuze pentru dublu post ,dar nu gaseam topicu asta) Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 ...Un strungar ieftin prin Bucuresti stie cineva?Stiu eu unul bun de tot, dar nu e prea ieftin. Are atelierul in Bucurestii Noi. Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Am reusit sa realizez un upgrade la bormasina Un motoras de autofiletanta Makita [are turatie .. nu gluma ] si o mandrina, tot de la o autofiletanta, dar ieftina.Apoi o mica bucsa realizata la strung [din duraluminiu] pentru ''atasarea'' si centrarea mandrinei la motoras si ... gata.La teste, cu un spiral de 0,8mm, intr-o bucata de textolit de ~1-1,5mm, daca te uitai atent, iesea putin fum din textolit. [attachment=1]Imagine1124.jpg[/attachment][attachment=0]Imagine1121.jpg[/attachment] Link spre comentariu
todorovicm Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Stefan Nicolae ai avut cumva probleme cu masina de gaurit Agojama 5oow.Recent mi s-a rupt axul de transmisie dintre mandrina si roata mare dintata( are o gaura cu pana,de acolo s-a rupt)>poate imi dai un sfat unde a-si putea obtine acea piesa,vreo firma de serce in acest sens,m-ai ahutanespus de mult.Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum