Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bormasina de cablaje low-cost

Postări Recomandate

• Răspunsuri 87
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

eu mi-am cumparat de la un magazin online, cu aproximativ 30 lei mandrina :

Posted Image

partea buna e ca acum nu mai trebuie sa schimb capetele mandrinei cand schimb burghiele, chestie ce devenise enervanta . Bormasina tot una de cumparat de care zicea Blind cu freze etc, la care s-a potrivit perfect aceasta mandrina .

Pun aceiasi intrebare ca si mai sus

De unde ai cumparat aceasta mandrina , si ce fel de burghie prinde ?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Unde se gasesc burghie si tarozi cu diametru de 0.1 - 0.2 mm ?

Niciunde!Asa ceva nu cred ca gasesti in Romania, cel putin tarozi.... :smt018 (o,1 mm reprezinta grosimea a 2 coli de hartie! :rolleyes: )Gaurile cu diametre sub 0,3 se fac prin alte procedee (laser, electroeroziune...)Dupa cat am vazut 0,3 este cel mai mic burghiu care s-ar gasi (se folosea la Carfil Bv pentru jicloare si la duzele de la aragaz).Fabrici de ceasuri nu mai avem, asa ca slabe sperante.
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Pun aceiasi intrebare ca si mai susDe unde ai cumparat aceasta mandrina , si ce fel de burghie prinde ?

Eu folosesc o mandrina d-asta ordinara de 10 lei, oficial prinde burghie de la 1 sau 1,5mm in sus, dar prinde foarte bine si burghie de 0,8, deci nu merita sa-ti bati capul cu mandrine mai mici, mai precise. Mandrina o am de ani de zile, am folosit-o inclusiv cu burghie de 8mm pt dat gauri in pereti si prinde la fel de bine si acum burghiele mici.Imi poate recomanda cineva o mandrina sau o solutie pentru a folosi un motor de stergatoare auto ca bormasina? Bormasina e mult prea grea si greu manevrabila, vreau ceva mai usor. Motorul are un ax de 6 mm parca, deci o mandrina care sa se prinda pe axul motorului cu surub sau ceva de genul. As prefera sa nu fie ceva improvizat, deci sa gasesc de cumparat, ca nu stiu niciun strungar.
Link spre comentariu

Imi poate recomanda cineva o mandrina sau o solutie pentru a folosi un motor de stergatoare auto ca bormasina? Bormasina e mult prea grea si greu manevrabila, vreau ceva mai usor. Motorul are un ax de 6 mm parca, deci o mandrina care sa se prinda pe axul motorului cu surub sau ceva de genul. As prefera sa nu fie ceva improvizat, deci sa gasesc de cumparat, ca nu stiu niciun strungar.

Problema este ca se gasesc doar cateva tipuri de mini mandrine din care doua tipuri sunt pentru hobby iar altele sunt ca piese de schimb pentru dremel sau adaptor pentru gaurit la surubelnita electrica .In linkul dat de mine mai sus sunt trei tipuri de mandrine si un set de pensete ca piese de schimb.Cele galbene sunt de la acelasi producator,pentru axul motorului au gaura interioara de fi 2,3mm !Daca axulmotorului nu are diametru de 2mm trebuie largita gaura (si eventual alezata).Mini mandrina neagra este ca piesa de schimb pentru dremel pentru prindere pe ax are filet interior M8/ 0.75 mm :jytuiyu (acelasi filet dar exterior au valvele auto si cele de biciclete ).Motorul (axul) trebuie sa fie compatibil cu mandrinele existente , altfel trebuie strungar.
Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

am si eu o minifreza Matrix 135w la care vreu sa-i pun o mandrina dinaceea neagra ca si in linku de mai sus diametru filetului se potriveste, numai ca la masina mea este cam scurt numai 6 mm din alte poze mi sa parut ca la alte masini este mai lung . pot pune mandrina pe el ?0,75 mm e tot una cu 7,5 mm ? daca nu cum sa aiba mandrina aia filet interior mai mic de 1mm

Link spre comentariu

Initial am facut-o pentru cablaje dar merge si in metal cu burghiu pana la 4mm.Motorul este dintr-un videorecorder vechi Telefunken(din ala cu caseta pe sus) iar partea de alimentare este de la un fax Philips.In mandrina pot prinde spiral de la 0,5mm-6mm.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări