Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bormasina de cablaje low-cost

Postări Recomandate

• Răspunsuri 87
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

...tare imi doresc si eu o astfel de bormasina pentru cablaje ,dar nu gasesc dispozitivul de coborare a motorului(sau nu prea am eu imaginatie cum sa-l fac)...

Dispozitivul de coborare e facut din piese recuperate la dezmembrarea unor masini-unelte casate.

Piesa forte e axul canelat - practic ansamblul nu prezinta jocuri, asigurand o buna precizie.

Posted Image

Link spre comentariu

...tare imi doresc si eu o astfel de bormasina pentru cablaje ,dar nu gasesc dispozitivul de coborare a motorului(sau nu prea am eu imaginatie cum sa-l fac)...

Dispozitivul de coborare e facut din piese recuperate la dezmembrarea unor masini-unelte casate.Piesa forte e axul canelat - practic ansamblul nu prezinta jocuri, asigurand o buna precizie.
acum macar am o idee ce sa caut prin targ . :smt005
Link spre comentariu

nu stiu dc va chinuiti cu mandrine mari sau dita mai motoarele :smt017 eu miam facut de gaurit din doua motorase 5cm diametru la 12v. unu actioneaza burghiul iar unu face sa mearga burghiul sus jos.iar in cazul mandrinei lam facut la mecanica fina si am dat 10 lei pe el, si merge burghii de la 0.5 in sus. iar la capat o gaura cat sa vina fix pe axul motorasului.si suportul care ii da voie sa mearga sus jos l-am facut din 2 antene groase. si sunt foarte multumit de el.sa vad poate pot sa i fac niste poze ca sa aveti o idee.

Link spre comentariu

eu nu inteleg de ce mandrinele voastre nu prind burgie de 0,2-->0,8 si va trebuie cu pensete sau facute la mecanica fina . :smt005 eu am o mandrina care am strans in ea si spiral de 8mm cu vidia (pentru beton) pentru ca cica da gauri in beton (de fapt da gauri in beton numai cu numele ca percuti nu este deloc potrivita).bormasina mea este Agojama 550W cica Made in Holland

Link spre comentariu

eu nu inteleg de ce mandrinele voastre nu prind burgie de 0,2-->0,8 si va trebuie cu pensete sau facute la mecanica fina . :smt005 eu am o mandrina care am strans in ea si spiral de 8mm cu vidia (pentru beton) pentru ca cica da gauri in beton (de fapt da gauri in beton numai cu numele ca percuti nu este deloc potrivita).bormasina mea este Agojama 550W cica Made in Holland

Asta pentru ca atunci cand sunt stranse la maxim intre pensete ramane un spatiu mai mare decat diametrul cozii burghiului. Si asta pentru ca, dupa cum spunea Minitehnicus au "pensetele" rotungite pentru o mai buna prindere. Acest neajuns se poate indrepta prin matisarea pe coada burghiului a unei lite, astfel incat diametrul burghiului sa creasca.Eu am bormasina facuta dintr-um motoras scos dintr-o unitate de CD.
Link spre comentariu

eu mi-am cumparat de la un magazin online, cu aproximativ 30 lei mandrina :

Posted Image

partea buna e ca acum nu mai trebuie sa schimb capetele mandrinei cand schimb burghiele, chestie ce devenise enervanta . Bormasina tot una de cumparat de care zicea Blind cu freze etc, la care s-a potrivit perfect aceasta mandrina .

Link spre comentariu

Posted Image

eu am pus mandrina la bormasina ce am luat-o de la conexelectronic acum mai multi ani si am folosit doar partea mare de la mandrina, tubul in care se prinde axul motorului fiind relativ identic cu cel de la mandrina bormasini care are cu capete de schimb. Tubul original are o gaura pentru ax motor de 2,2-2,3 mm interior, parca 10 exterior, iar partea ce intra in mandrina este filetata cu filet de 8, pas mic .

Link spre comentariu

iata bormasina de cablaje a subsemnatului...

am cumparat-o in 90... si mi-a parut rau ca n-am mai avut atunci bani de macar inca una!!!

si stiti cum e... fix cand incepi sa ai banii numarati incepi ca prin farmec sa gasesti toate chestiile de care chiar ai nevoie!!!

Posted Image

spiralul e de 0.9, si abia intra :d

sunt anexate la ea si 2 chei din alama... sunt puse intr-un sertar, deocamdata.

se alimenteaza la 12 volti cc, deocamdata o alimentez dintr-o sursa AT de PC...

cablul ala de alimentare a fost schimbat de vre-o 4 ori... originalul semana cu al masinii de mai sus...

molecularul ala e pus sa va faceti idee de marimea ei naturala... e molecularul nokia 3220 care mi-a scos atatia peri albi cu afurisitul lui de cablu... sa zica mersi ca are camera, altfel jucam demult fotbal cu el!!!! :snakeman:

ps @em2006: ati improvizat bormasina, si in final, improvizatia a ramas definitiva?? :) cunosc... cunosc!!! :)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

stefan_ro

...tare imi doresc si eu o astfel de bormasina pentru cablaje ,dar nu gasesc dispozitivul de coborare (sau nu prea am eu imaginatie cum sa-l fac)...

un model de bormasina pentru cablaje (dispozitivul de coborare a motorului) mai accesibil

http://www.osipoff.ru/images/01/flox/image053.jpg

multumes ca te-ai gandit si la mine :partyman: chiar e mult mai simplu (daca imi fac si eu una voi fol. o baza mai grea )
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări