Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bormasina de cablaje low-cost

Postări Recomandate

Folosind un motor de mixer de bucatarie,o carcasa de flex ,o duza si un regulator de turatie de bormasina a iesit ce e mai jos, :weedman: , foarte ieftin si eficient, asa zisa mandrina e facut dintr-o duza gaurita si un filet apoi ,se poate face ceva mult mai eficient la un strung dar eu nu am avut unde ,in cazu meu e putin cam greu de centrat burghiul

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 87
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Imi aduce aminte de copilarie... :smt005 Daca doriti calitate si sa nu aruncati burghiele dupa 100-200 de gauri (vorbim aici de sticlotextolit) aveti nevoie de o turatie de minim 5000 de rotatii pe minut (asta la nivel de amator cu masina de gaurit functionand pe pian in baie) iar optim este undeva intre 10.000 si 60.000 rotatii pe minutExista o masina de gaurit pe la 60-100 lei cu turatie variabila 4000-9000 rotatii pe minut cu pensete. pensetele sunt mai bune decat orice mandrina iar la turatii mari este singura optiune ca sa reusesti sa centrezi un burghiu corect (sa zicem unul de 0.2mm ).O sa ziceti: la ce-mi trebuie mie burghiu de 0.2mm cand cel mai subtire pe care-l folosesc este de 0.6mm ? :smt031 Incercati la treceri metalizate manual...

Link spre comentariu

pai nush cat are a mea da cred ca undeva in jur de 1 kg poate mai putin nush,acu depinde de tipul de motor folosit, mandrina am gasit si eu ,undeva pe la 35 de lei dar din moment ce mi-a mers asa nu am mai cumparat,functioneaza ce ceva timp,de cand am facut-o nu cred ca am mai desfacut-o sa repar ceva da burghie recunosc am schimbat cateva de ob folosesc de 0.7-0.8

Link spre comentariu

Cum se pot face metalizari pentru treceri? De ce ajuta o gaura de 0.2 la asa ceva? Nu am suficiente cunostinte ca sa imi dau seama, imi poate explica cineva, pls.Dau o bere! :partyman:

Link spre comentariu

Cum se pot face metalizari pentru treceri? De ce ajuta o gaura de 0.2 la asa ceva? Nu am suficiente cunostinte ca sa imi dau seama, imi poate explica cineva, pls.Dau o bere! :partyman:

Merg ?i cu diametre mai mari, dar dac? traseele sînt aproppiate (foarte des cînd e nevoie de treceri) nu prea po?i. Dup? ce dai gaura treci o bucat? de li?? ?i o cositore?ti pe ambele fe?e. Se ob?ine o gaur? pseudo-metalizat?.
Link spre comentariu

Foarte ingenioasa ideea de a folosi o diuza insa vorba lu` @Blind 50-60lei face o trusa cu masina de gaurit.PS: totusi am o intrebare cum puteti fixa burghiele de 1mm in acea mandrina e vorba pentru @Blind ca eu am asa ceva si nu sta cel mai mic burghiu ce intra e 1,5 daca bag mai mic numai pot sa il fixez.Se gasesc de cumparat mandrine separat pentru masina aia de gaurit frezat cu cablul ala flexibil?

Link spre comentariu

N-o dau pe una contemporana, din hypermarket.

pai cred si eu ,cele din hypermarket nu sunt cu banc.(daca asa se spune la masa si dispozitivul de coborare a motorului).tare imi doresc si eu o astfel de bormasina pentru cablaje ,dar nu gasesc dispozitivul de coborare a motorului(sau nu prea am eu imaginatie cum sa-l fac) mandrina aceea este formata din 3 "pensete" (bacuri numite la mandrina) si vine "piulita" care le strange impreuna ? acum cevatimp ,cand faceam traforaj, erau niste "bormasini" manuale pentru placaj care foloseau un sistem asemanator de prins "burghiul" (de fapt acel burgiu era un fel de surubelnita :smt005 )
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări