Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Focalizarea proasta TV Cromatic

JohnDoe

Postări Recomandate

Am un tv cromatic care nu focalizeaza bine; adica cea mai buna focalizare o optin la capatul cursei potentiometrului. I-am schimbat potentiometrul de focalizare cu unul de 100M si face la fel.Daca mai reduc din contrast si luminozitate se vede mult mai focalizat, dar nu pot sa il las asa pt ca e totul mult prea intunecat.Are cineva o idee? am mai observat ca la trecerea de la imagini luminoase la unele mai putin luminoase isi schimba putin si dimensiunea pe orizonatala si verticala; Adica la imagini mai luminoase, dimensiuni putin mai mari si invers.....are cineva vreo idee? in principiu nu stiu daca partea de focalizare are vreo legatura cu modificarea dimensiunii la schimbarea brusca a luminozitatii; in principiu ma deranjeaza f tare partea cu focalizarea.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• JohnDoe

3

• nelu F

1

• viorel.sadam

1

Top autori în acest subiect

S-ar putea sa ai probleme cu triplorul. Faptul ca umfla imaginea la continut mare de alb indica scaderea tensiunii de FIT. Verifica si tensiunea de alimentare baleiaj H si stabilitatea acesteia.

Link spre comentariu

eu sunt aproape sigur ca e triplorul pt ca firul de la FIT este dezlipit din triplor; adica se misca in interiorul cleiului ala ridigizat. Daca il misc ceva mai mult incepe sa faca si zimti pe marginea imaginii.mi-am luat un triplor nou rusesc TVK 30 Si-6/5 si nu prea pot identifica pinii care la cromatic sunt notati cu D si C; la asta rusesc sunt notati cu D si M, dar nu stiu daca pot considera ca D-ul de la cromatic este identic cu D-ul de la triplorul rusesc si la fel C-ul de la triplorul de la cromatic este identic cu pinul M de la triplorul rusesc.in rest am identificat pinii de ~ si F; aici cel putin au respectat aceeasi notatie.

Link spre comentariu

Am schimbat triplorul cu altul nou si nici o schimbare;dimensiunile imaginii fluctueaza in functie de stralucirea imaginii; am comparat schema de la cromatic cu cea de la telecolor; am observat ca la telecolor exista in modul est-vest un fel de feed back de la focalizare care corecteaza dimensiunea imaginii in functie de curentul de fascicol;la cromatic nu exista asa ceva ori nu am observat eu bine; ma poate ajuta cineva ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări