Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator!

andiy

Postări Recomandate

As dori o sugestie/un sfat legat(a) de construirea unui preamplificator pt un gainclone 5.1. ce urmeaza a fi folosit in combinatie cu o placa de sunet pt PC. Mai exact nu stiu cam ce ar trebui sa contina un astfel de preamplificator (vol, vol. subwoofwer separat?, reglaj inalte, joase, balans, etc) ca sa nu arate ca un pom de craciun. Eventual daca stiti vreun proiect care sa poata fi adaptat la Gainclone. Merci

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andiy

4

• csl1131

3

deci...daca placa de sunet 5.1 are iesirile filtrate( iesirile cele 5 scot numai medii, si cea .1 scoate numa bas), atunci poate iti trebuie numai 6 amplificatoare simple(daca mai pui preamplificatoare, pt ca e posibil ca placa de sunet sa scoata cat are nevoie amp la intrare)

daca nu ai, atunci ai nevoie de flitru activ pt sub , ceva de genul:

http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t=28

sau

http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t=3828

si de inca 5 filtre trece sus pt sateliti...

http://csl1131.3x.ro/filtru/filtru.exe

aici este un programel care iti calculeaza frecventele de taiere la filtrele trece sus si trece jos, de 18 si 24 dB

mai ai nevoie si de vb40032.dll asta daca nu il ai deja

http://csl1131.3x.ro/filtru/vb40032.dll

la astea 2 ii sai clic dreapta si save as....

acuma eu nu mi-as face reglaj de basi sau inalte, sau ....balans...????? sunt 5 sateliti..pe care ii "balansezi..."

oricum reglaj de volum pt subwoofer, ar trebui sa contina, si reglaj de vol la sateliti, si cum nu cred ca o sa gasesti 5 potentiometre pe acelais ax, cred ca ai putea face un volum pt boxe fata, boxe spate si inca un pot pt satelitul din mijloc(central)

Link spre comentariu

iesirile cele 5 scot numai medii, si cea .1 scoate numa bas), atunci poate iti trebuie numai 6 amplificatoare simple

1.Pai daca pun filtre active si am iesirea pe 2 cai (medii si inalte), nu am nevoie de 2 amplif pe canal?2. vb40032.dll e o librarie pt aplicatie? Sau care e rolul fisierului?3. ce frecv de taiere imi recomanzi pt filtre pe 24? 4. Volumul sa fie:sub, centru, fata, sateliti?
Link spre comentariu

1.Pai daca pun filtre active si am iesirea pe 2 cai (medii si inalte), nu am nevoie de 2 amplif pe canal?

daca am inteles eu bine, tu vrei sa faci amplificare pe 2 cai la ... :shock: sateliti :shock: ????la fiecare satelit faci o amplificare, si la inalte pui un mic filtru trece sus...eventual si un mic filtru trece jos pt medii, daca mai e necesar...ziceam ca sa vezi daca placa de sunet are pe iesiri frecventele gata taiate, sa te scuteasca pe tine de acest lucru.....ca sa nu mai trebuiasca sa faci tu cele 5 filtre trece sus,+ filtrul trece jos pt sub(ma gandesc ca placa ta audio e scoate si ea 5.1, nu numai iesire stereo simpla)daca nu are va trebui sa le faci, dar daca le are, atunci nu mai trebuie, ca oricum le face placa de sunet...si te mai scuteste de ceva munca...2. da e o librarie, fara ala nu ruleaza prg...3.frecventele de taiere le alegi in functie de subwoofer, pana la ce frecventa merge el. dar in general satelitii merg peste 2-500Hz, si subwooferul sub aceasta frecventa....si nu e neaparat sa faci pe 24, merg si pe 12 linistit4.da, volumul sa fie sub, centru,sateliti fata,sateliti spate, eventual si un volum general, care sa creazca si sa scada vol la toate boxele odata(cam asa sunt la boxele 5.1)da la amp-ul tau, care sunt puterile care le-ai facut pt sub, si care pt sateliti...?uite inca odata link-ul ala catre prg ala care iti calculeaza frecventele de taiere la filtre(ca ala de mai sus nu merg...acum am vazut)http://csl1131.3x.ro/filtru/filtru.htm
Link spre comentariu
Vizitator DENON

separarea de frecvente o face deja placa de sunet in cazul in care este 5.1 , deci nu prea vad rostul crossoverelorpe partea de volum am mai pus problema si pe alte forumuri dar nu am gasit raspuns , si am incercat singur sa rezolv problema- se poate face cu un singur pot controlul de volum pt 6 canale ( n canale chiar ) cu niste corectoare de ton tda1524 sau lm1013... samd... prin cascadareo sa incerc sa revin cu o schema , e destul de simplu , dar e nevoie de multe integratebafta !

Link spre comentariu

si eu am o naspeta de placa 5.1, si NU imi face separarea, adica la medii se aude si basul...nu stiu cum, da asa se aude... si e setat sa fie 5.1 si si placa de sunet e de 5.1 .... si nu e integrata....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări