Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mecanism inchidere/deschidere usi dacia 1310

bogdan_2006

Postări Recomandate

salut!aveti cumva niste poze de la sistemul de inchidere a usilor la o DACIA 1310 LI??? specific ca masina e din 2004ma intereseaza sa vad cum functioneaza mecanismul de inchidere/deschidere, incuiere/descuiere a portierelor in vederea montarii unei Inchideri Centralizate.Va multumesc anticipat!PS: am donwload-at manualul de pe forum dar nu inteleg mai nimic in el:(

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut20

13

• adi_0106

6

• bogdan_2006

5

• davidut5

3

Top autori în acest subiect

ionut20 din ce stiu eu - tu ai si la porbagaj - nu ?

adica se deschide portbagajul din telecomanda

a fost greu de montat ?

are alarma circuit special pt acel actutator ?

Link spre comentariu

da am si pe portbagaj .... trebuie taiata o bucata mica din armatura interioara .. cu flexu :) la fel si din broasca, iar in tija care se misca in momentul in care deschizi .. se da o gaura unde bagi tija de la actuator. Alarma are iesire pentru deschidere portbagaj .. un fir pe care apare 12V la vro 50 de mA cand ti mai mult de 3 secunde pe butonul pentru deschidere ... Iti mai trebuie un releu pentru a lega actuatorul la +12V si o siguranta de protectie.

Link spre comentariu

mda .... eu sa fiu sanatosca alarma mea nu are functia astapacat ... chiar as fi vrut deschidere electricadar cred ca am sa imi fac eu ceva cu buton din masina - ca la cielomai ramane sa analizez si sa ma documentez la capitolul mecanica incuietorii de la portbagajeu aplic tensiune pe actuator - el trage sistemu si deschide porbagajul pana aici binedar ce se intampla dupa aia cu actuatorul ? ca el ramane tras cum il dau inapoi in pozitia initiala in care sa imi dea voie sa inchid portbagajullionut - nu ai vre-o poza cu sistemul tau ?

Link spre comentariu

uite aici: ;) cablul acela de otel subtire in camasa neagra este de siguranta ... si duce in masina .. in cazul in care din oarece motiv nu mai deschide pistonul portbagajul, trag din masina de cablul de otel si il deschis manual.Asta pentru ca broscuta este anulata .. tija din ea care ar fi trebuit sa se invarta din cheie este scoasa.

Link spre comentariu

Daca erai din bucuresti iti dadeam eu cablu moca (camasi nu am). AM luat mai multe la pachet dintr-un hypermarket desi imi trebuia doar unul singur pentru semicursa. Dai de vre-o 4-5 ori mai mult pe transport decat pe cablu.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

pentru usi nu am poze dar treaba e simplala usile din fata in interiorul usi, pe mecanismul de blocare a usii, in drept cu clapeta din exterior, e o placuta ce se misca in sus sau in jos, in funtie de strarea usii(blocata, deschisa)in placuta aceasta trebuie data o gaura de 3 mm in care sa introduci capatul de la tija pistonului de deschidere, capat ce il intorci ca pe un carlig. Pt a da gaura de 3 mm, si a nu desface tot mecanismul de pe usa, dai mai intai o gaura de 5....6mm in tabla usii, in drept cu placuta, dupa care prin acea gaura se poate gaurii cu burghiu de 3 mm placuta ce ne intereseaza. tija vine in jos, iar pistonul e prins de usa cu platbanda de ghidare a lui. Cand desfact o foaie de usa voi face niste poze.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări