Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

generator AF

MifTy

Postări Recomandate

am nevoie de a?a ceva, de preferat portabil (o s? fac ?i un wien mai târziu, care s? stea pe veci pe mas?).

dup? conspect?ri de ce reviste mai am eu prin cas?, scotocit pe net, ?i alte alea, am dat peste schema asta.

a? fi încântat dac? mai ave?i ceva scheme de generatoare audio, pe aproximativ 1 khz, cu cât mai pu?ine piese, ?i alimentabile de la o singur? baterie... :prayer:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

2

• Stefan

2

• Spitfire

2

• zal

1

Top autori în acest subiect

nu ma pricep eu prea bine dar nu inteleg cum schema aia face unda sinusoidala (ca altfel de ce ii mai spune generator AF Sine wave?) pentru testarea amplificatoarelor se introduce semnal sinusoidal de la 45-20Khz ,semnal ce se optine fie cu montaje ce au un componenta un tanzistor cu efect de camp (preferabile) fie cu termistore sau bec(filamentul becului se incalzeste si ii creste rez -se raceste si ii scade rez. )

generator sinusoidal

generator sinusoidal II

generator sinusoidal III

mai multe aplicatii printre care si un generator sinusiodal

cel mai simplu (doream sa-l testez si eu dar nu am mai avut timp)

generator sin/cosinusoidal (nu prea inteleg :smt005 )

interesanta schema

uite o aplicatie interesanta

ceva mai greu de procurat

foarte greu de procurat

mai sunt ff multe aplicatii in cartea "365 scheme practice cu circuite integrate CMOS" sunt simple dar nu stiu cat de sinusoidale sunt undele alea :smt005

schemele se pot modifica pe frecventa dorita .eu personal folosesc ceva jalnic (un A741 cu un termistor - nici nu stiu dacada exact unda sinusoidala )

Link spre comentariu

am nevoie de a?a ceva...

Da ce, ti-a murit placa de sunet? Sau ai prea mult loc pe masa? Ce vrei tu se facea acum 20 de ani, in ziua de azi trebuie doar programe! :weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman:
Link spre comentariu

adic? tu te-ai duce cu ditai desktopul (c? n-am leptoc!!!) la depanat, pe post de generator???? :smt005 ba?ca... unde dracu' au disp?rut schemele de oscilatoare cu 741???sau subit nu mai ?tiu cum s? caut???? :smt021 stefan_ro s? v?d... oricum, nu stric? mai multe exemplare!!! :weedman: apropo, mersic, 2 capete (?i 4 ochi) fac întotdeauna mai mult decât unu'!!!...

Link spre comentariu

schemele cu A741 nu au disparut dar cei care le detin nu prea au scanner (dala de scamat foile :smt005 )in Tehnium gasesti generatoare & sinusoidale cu 741: Generator AF 1979 Nr.9 pag 21Generator AF 1981 Nr.1 pag.22Generator sinusoidal 1981 nr 3 pag.8Experimentat de mine 1990 Nr. 5-6 pag. 22 cu titlul "Oscilatoare pentru ceasurile electronice " figura 1 initial era pentru frecvanta de 50 Hz si cu un termistor de 3,3K-3,5K dar frecv. se putea ajusta dupa dorinta :partyman: in Tehnium mai sunt o multime de scheme de osc/ sin. cu tranz FET in Tehnium Nr1/91 pag 1`6-17(jos) este o aplicatie a firmei ABAC software :un generator de functii care prod semnale sin.,drept. si triung. cu un sg integrt MMC4069 ,3 tranz , 2 diode si ceva rez+cond. aplicatie ce se regaseste si in cartea "365 scheme practice cu circuite integrate CMOS"sau in cartea "Lucrari practice de componente si circuite electronice" gaseti ceva la sfarsit

Link spre comentariu

Sfatul meu: ca sa ai un semnal curat, foloseste o schema cu punte Wien la care frecventa o variezi cu condensator variabil, nu cu potentiometri. Daca vrei apoi semnal dreptungiular, triunghiular sau mai stiu eu ce forma, pune-i in coada un formator de pulsuri cu un integrat.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Sfatul meu: ca sa ai un semnal curat, foloseste o schema cu punte Wien la care frecventa o variezi cu condensator variabil, nu cu potentiometri. Daca vrei apoi semnal dreptungiular, triunghiular sau mai stiu eu ce forma, pune-i in coada un formator de pulsuri cu un integrat.

Aveti schema aceea cu condensator variabil?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări