Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentator 0-20 volţi

MifTy

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

3

• MifTy

2

• XAN77

1

• Rabulea Sergiu

1

Top autori în acest subiect

are si protectie la scurt :Dcred ca se poate introduce si o limitare de curent reglabila,si atunci devine o sursa f buna pt diverse montaje(ca sa nu scoata fum daca sunt conectate aiurea)am si eu una care seamana mult,tot 4 ao,cu curent reglabil,s-o caut s-o postez(am si cablaj la ea)

Link spre comentariu

gata,schema mea e doar cea a lui mifty+ inca un potentiometruacesta se pune paralel pe D2,are valoarea de 50-100k,pinul 9 al ao se leaga la cursorul potentiometrului.intre extrema potentiometrului si punctul unde se leaga D2 cu R7 se pune o rezistenta de 3-5kcam asta e tot,schema functioneza super :supz:

Link spre comentariu

si in ce plaja reglezi limitarea curentului, pragu minim in special ? Banuiesc ca un consumator care cere 100mA si tu reglezi din potentiometru ala adaugat doar 50mA, atunci consumatoru va primi doar 50 eventual ledu de suprasarcina va lumina !

Link spre comentariu

pragul maxim e dat de valoarea rezistentei de putere(R7),in cazul asta ~1,5A(daca caderea pe D2 e de 0,7v)pragul minim e dat tot de valoarea lui R7 (pt 1,5A maxim,minimul poate fi de ~50mA)se poate pune un comutator de trepte,pt curenti mai mici,care sa pai puna o rezistenta in serie cu R7(insa si maximul scade proportional in alta treapta)da,explicatia cu 50 de mA este corecta!exista cazuri insa cand limitarea actioneaza,insa ledul nu se aprinde(cand diferenta intre tensiunea de iesire maxima-sau reglata,nu-mi dau seama- si cea de iesire e mica,adica o limitare f slaba a curentului,in general)atentie ca(,,,)caderea de tensiune pe D2 poate e deobicei mai mica de 0,7v(am intalnit si cu 0,4v-da,dioda cu siliciu)

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

destul de ieftin, indica?ii mur?-n gur?, piesele sunt u?or de g?sit... a?a c? BICE!!!! :supz:

Am facut si eu schema asta usor modificata pentru reglajul curentului, merge, insa cu o mica problema, nu-mi scade tensiunea la 0V ci numai pina la 0,16V, la voi merge pina la 0?Am incercat sa mai jonglez cu cite ceva insa fara rezultat...Mai jos postez schema modificata. Ce i-mi amintesc din masuratori (acum nu am montajul in fata) e ca atunci cind am potentiometrul de reglaj tensiune(U13) la 0 la IC1.2 pinul 5 am 0,02V la pinul 6 am 0,06V si pinul 7 0.12V (cu aproximatie nu mai tin minte exact valorile).[attachment=0]1.pdf[/attachment]
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

gata,schema mea e doar cea a lui mifty+ inca un potentiometruacesta se pune paralel pe D2,are valoarea de 50-100k,pinul 9 al ao se leaga la cursorul potentiometrului.intre extrema potentiometrului si punctul unde se leaga D2 cu R7 se pune o rezistenta de 3-5kcam asta e tot,schema functioneza super :supz:

Unde putem gasi schema? Un link?
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări