EmyRulz Postat August 5, 2008 Partajează Postat August 5, 2008 Eu ti-as sugera sa nu te grabesti prea tare cu AMD. E adevarat ca sunt mai ieftine dar seria mai slaba de la Intel s-a ieftinit mult si e doar o idee mai scumpa decat amd-urile. In plus, nu atat legat de performate, aceste inteluri sunt produse pe o tehnologie mai noua care consuma si deci disipa mai putina putere. Eu zic ca se merita diferenta de bani care nu e asa de mare mai ales daca zici ca vrei sa ai calculatorul mai multi ani(ma rog, parerea mea este ca un calculator a ajuns un consumabil si nu are sens sa il tii mai mult de cativa ani). Si in plus e bine ca un calculator sa fie un pic mai performant ca sa nu stai o mie de ani dupa el atunci cand deschizi mai multe aplicatii. De asemenea am observat ca cu trecerea anilor, aplicatii banale precum un browser de internet, un editor de texte sau un program de redat muzica mananca din ce in ce mai multe resurse.Despre placi de baza... sa nu cumperi pe cele mai ieftine pentru ca sunt probabil si foarte proaste. Uita-te la ce FSB pot lucra si la frecventa maxima a memoriilor pe care o sustin, la cate sloturi de memorie au(asta in functie de ceea ce vrei). Link spre comentariu
Bogdan Postat August 6, 2008 Autor Partajează Postat August 6, 2008 Sistemul a fost achizitionat deja :goodman:. Arata cam asa: Placa de baza:Asus M3A-H/HDMI; Procesor: AMD Athlon 64 X2 4800+, Box; Memorie: 1 x Kingmax, DDR2, 1Gb, 1066MHz; HDD: WD, 250 Gb, Sata2, 8 mb; DVD WRITER: ASUS, 20xDVD+-R/8xDL/14xDVD-RAM Sursa: Fortron, 350W - ATX rev. 2.0, PFC Passive, 120mm fan, 20+4PIN MB connector, SATA connector. Carcasa: KME CX6058, argintiu + negru, cu maner, modelul asta Este foarte OK pentru ce am eu nevoie! Multumesc tuturor pentru sfaturi! :partyman: Link spre comentariu
Stefan Postat August 6, 2008 Partajează Postat August 6, 2008 sa spui cum merge in timp ! carcasa seamana cu a mea daca nu cumva este identica. eu unul nu sunt asa multumit de AMD Athlon 64 X2 . merge bine dar nu se ridica la asteptarile mele. poate la tine compeseaza HDD-ul pe SATA ! Link spre comentariu
EmyRulz Postat August 6, 2008 Partajează Postat August 6, 2008 In ce sens nu se ridica la asteptarile tale, la ce il folosesti? Si au am Atholn 64 x2 si merge relativ ok pentru aplicatii obisnuite. Link spre comentariu
Stefan Postat August 6, 2008 Partajează Postat August 6, 2008 il folosesc pentru orice fel de aplicati ! dar nu exceleaza ! are chiar momente cand se gandeste ca un 386 :smt005 glumesc desigur . Link spre comentariu
Bogdan Postat August 6, 2008 Autor Partajează Postat August 6, 2008 Calculatorul merge ok, sunt multumit, este mai mult decat suficient pentru ceea ce am eu nevoie. O singura problema la sunet! Pe unul din canale (folosesc stereo) se aude un fel de bazait in tweeter. Este asemanator cu bazaitul unui transformator (deci nu fasaitul obisnuit care se aude in tweeter). Este de intensitate foarte mica, nu se aude decat daca pui urechea aproape de tweeter, si NU creste/scade in intensitate daca invart de potentiometrul de volum. Daca mut jakul pe alt slot al placii de sunet, bazaitul se pastreaza pe acelasi canal. Bazaitul se aude si cand calculatorul este oprit, chiar putin mai tare decat atunci cand calculatorul este in functiune. Dar daca scot din priza cablul de alimentare al calculatorului bazaitul se opreste. Nu stiu daca mai are rost sa spun ca nu este nici o problema la amplificator sau la conectica. Am incercat deja pe alte 2 calculatoare si nu bazaie decat atunci cand conectez ampliful la noul calculator. In rest sunt multumit de placa de sunet onboard (Realtek ALC1200). Calitatea sunetului este buna, zgomot de fond nu prea are (dupa ce dai mute la unele chestii din " volume control" :smt016 ), doar bazaitul aceala pe unul din canale. Deci, dragi electronisti, va rog sa va dati cu parerea. Unde-i baiu? :smt017 Link spre comentariu
hugo Postat August 7, 2008 Partajează Postat August 7, 2008 Hm... o impamantare lipsa la PC?(la mine asa s-a rezolvat) Link spre comentariu
Stefan Postat August 7, 2008 Partajează Postat August 7, 2008 incearca si cu impamantare dar nu cred ca o astfel de sursa are voie a bazaie ! deci eu consider ca problema nu vine de la sursa ! oricum nu e ceva important . ALC 1200 realteck High definition e ceva mai bine in comparatie cu ce chip de sunet realteck veneau placile de baza de pana acum ! insa tot au ceva pe la driver ! asigurate ca nu ai ceva probleme si la boxe ! gen filtraj, potentimetru, ecranare etc ! pe viitor daca pui doua placute de ram in dual chanel esti asigurat pe viata ! :smt005 sa ne anunti si pe noi daca apar ceva probleme sau daca ai ceva nemultumiri pe viitor ! spuneam de Athlon 64 x2 ca "nu sunt asa multumit de AMD Athlon 64 X2" nu pentru ca are ceva probleme grave dar ma steptam sa merga asemenea unui Intel Core Duo dar am realizat ca tehnologia nu este asemanatoare si exista mai multe diferente ! Link spre comentariu
Bogdan Postat August 7, 2008 Autor Partajează Postat August 7, 2008 Ok atunci, dar imi explicati cam ce trebuie sa fac cu impamantarea aia? Eu nu sunt electrician si de aia va intreb pe voi :smt006 Deci concret ce am de facut? Ca nu as vrea sa-l duc inapoi la magazin pentru atata... Link spre comentariu
Stefan Postat August 8, 2008 Partajează Postat August 8, 2008 bogdan nu cred ca se aude chiar asa tare ! poate esti u prea pretentios ! o peticeala de impamantare se relizeaza prin legarea firului de pamant de la unitate la calorifer. sau poate ai prize in casa cu impamantare ! daca stai la casa se introduce in pamant o teava sau bara de aluminiu alama (protejata impotriva corosiunii) la care se leaga un fir de la impamantarea computerului. sau chemi un electrician priceput si care sa nu ia pielea dupa tine ! Link spre comentariu
Bogdan Postat August 9, 2008 Autor Partajează Postat August 9, 2008 Sa-mi bag... E din cauza cablului de semnal! :smt003 Acuma am vazut ca incepe sa bazaie tweeterul cand apropii cablul de semnal al amplificatorului de calculator. Nici nu trebuie sa bag jackul inauntru ca si incepe sa bazaie. Am taiat cablul respectiv si am vazut ca nu era ecranat.Singura problema e, ca pe la magazinele din Oradea, cabluri pentru semnal numai din astea de 2 lei se gasesc. Asa ca o sa cumpar 1 metru de cablu ecranat (transparent) si 2 jackuri pe care o sa le lipesc eu... Link spre comentariu
EmyRulz Postat August 11, 2008 Partajează Postat August 11, 2008 NU iti mai lua porcarii din astea de cabluri de semnal! Da un pic mai multi bani(25-40 ron) pe unul mai calumea care se gaseste prin toate magazinele gen mediagalaxy sau altex(de exemplu philips sau profigold) si te asigur ca o sa merite investitia. Link spre comentariu
Bogdan Postat August 14, 2008 Autor Partajează Postat August 14, 2008 Revin cu o mica problema. Daca tin apasata mai mult de 2-3 secunde o tasta (orice tasta) calculatorul se blocheaza. Daca in acest timp merge muzica, se opreste cat timp tin tasta apasata. Calculatorul isi revine imediat ce eliberez tasta respectiva. Se manifesta astfel indiferent in ce program lucrez (editor de texte cand tin apasat backspace, jocuri, fereasta unui folder cand tin apasata o sageata sa deruleze fisierele existente), pe scurt se blocheaza cand tin o tasta apasata mai mult de 2-3 secunde, chiar daca nu e deschis nici un program. Credeti ca e de la tastatura? Nu am acasa decat o singura tastatura PS2 pe care nu am folosit-o demult. Sa cumpar alta tastatura? Am mai multe tastaturi acasa dar sunt cu mufa din asta mare (nu stiu cum ii zice), si nu le pot incerca sa vad daca e de la tastatura problema. Exista ceva adaptor pentru PS/2 pentru astea? Link spre comentariu
Vizitator Postat August 14, 2008 Partajează Postat August 14, 2008 Se gaseste adaptor, depinde de unde il iei, uneori costa mai mult decat o tastatura. Imprumuta de la un coleg o tastatura ca sa faci proba. Link spre comentariu
Bogdan Postat August 24, 2008 Autor Partajează Postat August 24, 2008 Am facut niste teste cu mai multe tastaturi si am observat o chestie foarte ciudata... Deci treaba aia cu blocatul daca tin un buton apasat de la tastatura, se intampla numai daca calculatorul buteaza cu tastatura. Dupa ce se incarca windowsul, daca scot mufa de la tastatura si o bag inapoi nu se mai intampla chestia cu blocatul....Am incercat cu mai multe tastaturi si rezultatul e acelasi....Deci, de la ce credeti ca este, si cum se poate remedia? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum