Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem pe componente

Bogdan

Postări Recomandate

placa de baza ASUS ! sincer eu le consider cele mai "bune" calitate/pret.daca nu folosesti programe de grafica sau jocuri ceva mai noi poti lua o placa de baza cu video onbord dar sincer eu prefer o placa pe AGP/PCI daca e sa crape o poti schimba (personal am placa de retea onbord dar nu o folosesc pe PCI merge si mai bine si e mai sigur in caz ca pocneste ceva :smt005 )

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bogdan

18

• Stefan

14

• Dr.L

6

• MifTy

3

Top autori în acest subiect

Cati bani vrei sa investesti? Orienteaza-te catre E8200. E mai ieftin deca multe procesoare si mult mai bun. Iti recomandam 8400-le, insa se gaseste greu pt ca il cere lumea la greu :yawinkle: Video...un 8600GT eu zic ca ajunge, (versiunea cu 512mb memorie) 2/4 gigi de ram, 320 gb hdd, placa de baza ti-o alegi (sau o sa ti-o comunic saptamana viitoare, cand configuratia asta va fi testata)

Link spre comentariu

Blind cred ca ce ai spus tu e putin prea mult :smt005 calcultorul va fi folosit pentru-Evidenta contabila (diverse softuri de contabilitate...);-Net;-Filme, muzica;-Probabil va fi folosit pe post de televizor cu un tv tunner;-Ocazional va fi transportat la cate o sonorizare;apropo placa video 8600GT (cu 512 :smt017 ) ce procesor are (viteza) ?

Link spre comentariu

Exista si cu 512MB memorie, e cu vre-o 5-7 sute de mii mai mult ca aia cu 256. O sa iti dau mai multe detalii saptamana care vine cand teoretic ar trebui cumparate jucarelele. Sau daca ai vre-un ultraprosti pe langa tine..ia o oferta si vezi acolo ca ar trebui sa aiba (insa nu stiu daca e deschis duminica).

Link spre comentariu

Acuma pretul ca pretul, ma interesa mai mult ce parere aveti despre combinatia respectiva...Oricum nu cred ca o sa iau de la DCDaca tot am deschis subiectul pretului, va rog sa-mi spuneti care magazine au in general cele mai bune preturi la componente de calculator, ca sa le cer o oferta si sa compar cu ofertele primite de la magazinele din Oradea.As prefera sa cumpar de la mag. care au reprezentante in Oradea ca sa nu mai platesc cheltuieli de transport si mai ales sa am garantia aici in orasul meu. Daca iau de la ceva firma din Bucuresti, trebuie sa ma deplasez pana acolo in caz ca se strica ceva...

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Eu am cuparat de la upshop placa aceea de baza si procesorul amd4800+ si merge bine Folosesc video onboard al placii La banii astia ti le trimite acasa fara taxe de expeditie

Link spre comentariu

Vreau sa-mi cumpar un calculator. Il voi achizitiona pe componente si am nevoie de niste sfaturi. Mai intai, aplicatiile pentru care va fi folosit:

-Evidenta contabila (diverse softuri de contabilitate...);

-Net;

-Filme, muzica;

-Probabil va fi folosit pe post de televizor cu un tv tunner;

-Ocazional va fi transportat la cate o sonorizare;

Dupa cum se vede nu am nevoie de performante foarte ridicate. Ma intereseaza in primul rand stabilitatea. Va rog sa-mi recomandati un procesor si o placa de baza buna, in acest sens.

Referitor la procesor, multa lume mi-a recomandat sa merg pe INTEL, daca vreau stabilitate, dar parerile sunt impartite. Unii zic ca sunt si unele AMD-uri cu performante la fel de bune, dar cu pret mai scazut...

daca inca nu l-ai cumparat, uite cam ce pocnitoare am eu, cu fix aceeasi destinatie, dar pe intel:

asrock nushdecare, pe socket 775, un p4 de 3 ghz, video integrat intel gma mai nushcum, si initial 256 de ddr. acum are 768.

matei se uita la filme pe el, iar nevasta-mea mai face chestii... cand nu joaca solitaire :smt005

de stabil e stabil... nu m-am trezit cu rebootari aiurea, chestii... iar placa video integrata e si ea bunisoara... vorba aia, pot juca linistit quake 3 pe ala, in opengl mode :smt019

placa de baza ar fi bunisoara, are sata (1), dar nu are pciexpress, are agp 8x :goodman: si memoria e DDR1 nu DDR2...

ah, da, si placa de sunet e integrata... mi se pare ca e alc...

ce ma capiaza e ca asta poate boota de pe usb, gigabyte-ul meu nu!!! cica nu gaseste nushce fisier...

(stiu ca suna aiurea, dar e suficient de slab sistemul ca sa nu ma complic tinand minte orice amanunt...)

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Achizitia noului sistem a fost amanata pana in momentul de fata, timp in care am tras de vechiul calculator, dar acum trebuie sa-l schimb neaparat fiindca nu mai duce. In plus imi da si disk write eror si mi-e frica sa nu crape inainte sa-mi salvez toate informatiile.

Procesorul va fi AMD Athlon 4800+. Vreau sa aleg intre urmatoarele placi de baza http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/asus/m3a-h-hdmi/ si http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/gi ... a69gm-s2h/.

Presupunand ca nu voi pune niciodata procesor quad core si nu vor rula jocuri pe calculator, s-ar merita sa aleg placa de baza de la Asus, care e mai scumpa (aplicatiile pntru care va fi folosit sunt tot cele mentionate in rpimul post)?

Inca ceva, referitor la placile audio integrate ale celor 2 placi de baza, stie cineva daca exista vreo diferenta intre Realtek ALC 1200 care e pe M3A-H/HDMI, si Realtek 889A care e pe MA69GM-S2H? Care are zgomot de fond mai mare? Voi folosi placa de sunet integrata pana imi voi cumpara o placa de sunet externa, conforma cu necesitatile mele... :smt009 :smt010

Link spre comentariu

Ok atunci, daca nu vrea nimeni sa vorbeasca despre placi de baza, ce surse de alimentare mai bunicele, silentioase exista la suma de 100 RON? Eventual enumerati mai multe variante si o sa vad ce are pe stoc firma care-mi face configuratia....

Link spre comentariu

doar chinezesti :( (chiar daca se numesc spire,delux etc,tot proaste sunt)poate gasesti shca sa fie selentioase sa aiba 2 ventilatoare de 80mm sau unul de 120mm si turatie dupa temperatura(preferabil si radiatoare cat mai mari)

Link spre comentariu

am avut eu un Spire la 70 lei si a pocnit dupa doua luni. acum am un delux la 40 lei si dupa 3 luni am rupt garantiam si am schimbat ventilatorul ! sursele bune sunt pe la 150-200 lei si preferabil de afara !

Link spre comentariu

Sursele de pe carcasele Modecom(UltraPro) sunt fiabile pentru pretul lor si destul de tacute.Hm... la UltraPro vad ca au si separat surse Modecom ce se incadreaza in pret.Hm... m-am uitat la primul post... pai iti recomand Intel.Pentru ce vrei tu un E2180 montat pe o Gigabyte G31MX-S2 cred ca e mai mult decat suficient.

Link spre comentariu

despre fiabilitate pot as zic ca eu personal folosesc de 1-2 ani o sursa chinezeasca luata sh si nu-mi face probleme(ma rog,sistemul meu nu consuma mai mult de 100w),dar tot o pocnitoare e,e relativ galagioasa si calda(daca pun un ventilator mai silentios nu se mai raceste cum trebuie,ca radiatoarele sunt prea mici)firmele care fac surse serioase isi cer si dreptul banesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări