Bogdan Postat Martie 27, 2008 Partajează Postat Martie 27, 2008 Vreau sa-mi cumpar un calculator. Il voi achizitiona pe componente si am nevoie de niste sfaturi. Mai intai, aplicatiile pentru care va fi folosit: -Evidenta contabila (diverse softuri de contabilitate...); -Net; -Filme, muzica; -Probabil va fi folosit pe post de televizor cu un tv tunner; -Ocazional va fi transportat la cate o sonorizare; Dupa cum se vede nu am nevoie de performante foarte ridicate. Ma intereseaza in primul rand stabilitatea. Va rog sa-mi recomandati un procesor si o placa de baza buna, in acest sens. Referitor la procesor, multa lume mi-a recomandat sa merg pe INTEL, daca vreau stabilitate, dar parerile sunt impartite. Unii zic ca sunt si unele AMD-uri cu performante la fel de bune, dar cu pret mai scazut... Link spre comentariu
ratza Postat Martie 27, 2008 Partajează Postat Martie 27, 2008 Dac? vrei stabilitate, nu pui Windows. Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 27, 2008 Partajează Postat Martie 27, 2008 eu sunt adeptul AMD chiar daca stiu ca INTEL e o idee mai bun . uite un screenshot de pe calcul meu de pe UBUNTU 7.10 dar se comporta excelent si sub Windows Xp Sp2 .placa d baza e un MSI K9M Neo V3 (momentan nu mai aveau de la ASUS - cea ce era mult mai :supz: inainte am avut A7V 600 X si se comporta excelent dar nu era pentru 64biti X2) si video EN7300GT silent 256 DDR2 , HDD 80G nu e nou si nici macar pe SATA nu e (mai am doar 11G pentru ca am in paralel si Xp-ul) ,un kit (2 palcute x 1Gb fiecare) de RAM PC2 5300 de la Kingston si :partyman: daca iti pui TV-tuner e important sa ai legatura la pamant si o sursa ceva mai teapana (la mine baga bruaij pe televizoarele din casa)e cea mai ieftina si buna configuratie , dar daca iti mai permite buzunarul opteaza pentru INTEL . Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 27, 2008 Partajează Postat Martie 27, 2008 Stabilitatea unui calculator este data in primul rand de fiabilitatea hardware-ului.Astea cu nu-ti pune windows daca vrei stabilitate sunt fite. Toate sistemele de operare larg raspandite pe PC sunt suficient de stabile si cam la fel de stabile. In plus, programe de contabilitate pentru RO pe altceva decat windows nu cred ca gasesti.Placa de baza este componenta cu fiabilitatea cea mai mica, asa ca nu te zgarci la placa de baza. Pe urma sursa, memoriile si HDD-ul, nu neaparat in ordinea asta. AMD sau Intel: la ce vrei tu sa-l folosesti, nu conteaza. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 27, 2008 Partajează Postat Martie 27, 2008 totusi ordinea postata de ro-george mi se pare ok,cam asta ar fi importana componentelor,cu procesorul pe ultimul locpt ce il folosesti nu e cazul de core 2 duo,(eventual daca folosesti tunerul +ceva program mai complex,deodata,o sa simit ca diferenta) Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 27, 2008 Partajează Postat Martie 27, 2008 nu vreau sa fiu rautacios dar contaza ff. mult sistemul de operare ,si e adevarat ca pe linux varietatea de programe este mult mai restransa ! poate astea te ajuta (cam putin pe HDD ) magazin PC ! Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 28, 2008 Partajează Postat Martie 28, 2008 Stabilitatea unui calculator este data in primul rand de fiabilitatea hardware-ului. Astea cu nu-ti pune windows daca vrei stabilitate sunt fite. Toate sistemele de operare larg raspandite pe PC sunt suficient de stabile si cam la fel de stabile. In plus, programe de contabilitate pentru RO pe altceva decat windows nu cred ca gasesti. Placa de baza este componenta cu fiabilitatea cea mai mica, asa ca nu te zgarci la placa de baza. Pe urma sursa, memoriile si HDD-ul, nu neaparat in ordinea asta. AMD sau Intel: la ce vrei tu sa-l folosesti, nu conteaza. serios???poate ai vrut s? spui DOS... ?tiu asta demult, dar tot îmi pic? falca în piept când v?d pe monitoarele casieriilor interfa?a foxpro de DOS!!!! e vorba de cele "de stat", firmele particulare folosesc intern diverse chestii win, ?i au, pentru compatibilitatea cu softul de DOS al adminstra?iilor financiare, acelea?i aplica?ii foxpro... tot DOS ?i alea, evident... cât despre "nu-ti pune windows daca vrei stabilitate sunt fite" nu-?i spun decât c? mie sistemul îmi mergea jalnic în win, ?i n-avea nimic în linux!!!! de-aia am ajuns fan linux, nu c? "era la mod?"!!! "exper?ii" îmi spuneau c? am probleme hardware, îns? amu?eau când le replicam: dac? era hardware, n-ar fi trebuit s? am probleme ?i în linux???? ?i problemele s? se repete ?i bootând de pe un livecd??? Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 28, 2008 Partajează Postat Martie 28, 2008 MifTy stie ! el are ceva mai multa experienta cu Linux-ul dar si cu Win-ul si deci poate trage concluzia corecta .adica Linuxul (inclusiv Ubuntul - chiar daca nu sunt unul si acelasi "lucru") are la degetul mic windowsul :smt021 .dar sa nu zica lume ca sunt "rasist" uita ca aveam si Xp-ul :smt005 Link spre comentariu
widoo Postat Aprilie 2, 2008 Partajează Postat Aprilie 2, 2008 Daca ai grija de un calculator si nu instalezi toate prostiile de softuri, nu faci OC-uri si stai departe de virusi, n-ai probleme nici macar cu Windows-ul. De cand a aparut Win am avut destule probleme cu el, nu foarte grave, recunosc este prost este instabil, dar cand am avut grija de el, nu mi-a facut nici o problema. Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 3, 2008 Partajează Postat Aprilie 3, 2008 Daca ai grija de un calculator si nu instalezi toate prostiile de softuri, nu faci OC-uri si stai departe de virusi, n-ai probleme nici macar cu Windows-ul. De cand a aparut Win am avut destule probleme cu el, nu foarte grave, recunosc este prost este instabil, dar cand am avut grija de el, nu mi-a facut nici o problema.pai cred si eu ca daca il nu faci mai nimic in afara de filme , muzica si jocuri nu ai probleme cu el .orice program antivirus oricat de "bun" se zice ca e tot are scaparile lui . am avut cam toate antiv ce se puteau instala si sincer cel mai bun a fost NOD32. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 3, 2008 Partajează Postat Aprilie 3, 2008 nod 32 nici nu vede anumiti virusi/troieni etcnu consuma mai nici o resursa,ca nu are de ce Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 3, 2008 Partajează Postat Aprilie 3, 2008 si cum imi explici si mie ca am acest antivirus de cateva luni si nu mai am probleme cu virusii. sa nu imi spui ca am avut noroc. ce imi recomanzi Dr.L dar nu McAfee,BitDefender,Norton,RAV si in nici un caz baclava gen Panda .pe locul doi ,dupa,Nod eu consider BitDefender (dar pentru ce stie sa faca mananca prea multe resurse).de AVIRA nu prea stiu ce sa zic (am folosit doar la un prieten pe laptop)folosesc NOD32 versiunea 3.0.621.0 (Virus signature database: 2999 (20080403) Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 3, 2008 Partajează Postat Aprilie 3, 2008 eu si fara av n-am probleme cu pc-ul,de parca n-am stat >3 luni cu un troiancand am probleme instalez avcand am instalat nod,si am scanat,a gasit niste chestii,mai banaleam instalat apoi si bitsi surpriza,mai erau niste troienifiecare cu parerea lui :smt003 Link spre comentariu
Bogdan Postat Aprilie 4, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2008 Am luat o gramada de oferte de la diverse firme din Oradea. Am decis sa merg pe AMD pana la urma, dar la placa de baza nu stiu ce sa aleg. Deci avand in vedere cerintele mele enumerate in primul post ce placa de baza imi recomandati sa aleg?(socket AM2 si sa aiba video incorporat de 128mb). Vreau sa pot folosi acest calculator pentru aplicatiile enumerate acolo, multi ani de aici inainte, nu sunt adeptul schimbarii calculatorului in fiecare an. Nici nu stiu, la ce ar trebui sa ma uit mai tare cand aleg placa de baza? (si nici nu sunt mare expert in calculatoare). Ce dotari/facilitati ar trebui sa aiba o placa de baza buna? (usb-uri imi trebe o gramada ca o sa am multe chestii conectate acolo: placa de sunet externa, tastatura, mouse fara fir..etc? Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 5, 2008 Partajează Postat Aprilie 5, 2008 in primul rand producatorul,sa nu fi pocnitoare,mergi pe asus,gigabyte sau ceva de genulvezi sa aiba racire decenta pt nb si sb,fsb >=800,ramii la felsi cu ramii sa ai grije,nu lua seitec,elixir si alte pocnitori d-astea,ia unii de firma buna(nu pt oc)la 800mhz si cl<=4,eventual 2,ca sa fie dual channel,pe cat posibil sa aiba si asta radiatoare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum