Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare in legatura cu IRFP 240 / IRFP 9240

Vizitator Hunter22

Postări Recomandate

Vizitator Hunter22

Am cumparat 8 tr IRFP240 si 8 IRFP9240. Nu stiu exact cum se imperecheze tranzistoarele, si am citit undeva ca nu e necesar, deci nu imperechez, dar cand am cumparat am masurat intre pinii 2 si 3 in mod diode si la IRFP240 toate au fost 550, iar la 9240 4 au fost 600, si alti patru 1200. < este vreo problema aici?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AV1000

3

• Badman

2

• Blacksmith

2

• zal

1

Top autori în acest subiect

Ba se imperechiaza.Chestia cu "la amplifu asta nu e nevoie sa imperechezi finalii" e cea mai mare prostie care am auzit-o. :supz: Probabil lumea nu intelege ce inseamna imperecherea asta si d-aia e mai usor sa zici "am citit io undeva ca n-ar fi nevoie" ... :smt082Adevarul e ca amplifu merge oricum, si imperechiat si neimperechiat, problema e .... cit timp ? :crazy:Si mai sint si alte probleme ...

Link spre comentariu
Vizitator Hunter22

Ok....am inteles..totusi trebuie imperecheat.. :smt017 .Dar la asta nu ati raspuns: "am masurat intre pinii 2 si 3 in mod diode si la IRFP240 toate au fost 550, iar la 9240 4 au fost 600, si alti patru 1200. < este vreo problema aici?"

Link spre comentariu
Vizitator Hunter22

Am gasit schema lui holton...dar mi se pare putin cuidat...se leaga drena su gate :smt017 , e in regula? Mai am ceva de stiut inainte de test?Ok..deja am masurat...valorie se incadreaza intre 3.2V-3.9V. Am imperecheat astfel: {3.2V-3.2V-3.3V-3.7V}, {3.7V-3.7V-3.8V-3.9V} E bine asa?

Link spre comentariu

Nustiu altii cum imperecheaza , dar eu imperechez asa :

[attachment=1]imperechere1.gif[/attachment]

[attachment=0]imperechere2.gif[/attachment]

Atentie sa nu imperecheati < N cu P > , se imperecheaza < N cu N > si < P cu P >

De dioda aia nustiu ce sa zic, nu mi-am pus niciodata problema asta ... :smt102

Link spre comentariu

De dioda aia nustiu ce sa zic, nu mi-am pus niciodata problema asta ...

Nici nu trebuie. La amplificatoare audio ( exceptie clasa D) ea sta tot timpul inchisa. E pusa acolo pentru a proteja tranzistorul in regim de comutatie pe sarcini inductive; cind comanda electrovalve, relee sau motoare.
Link spre comentariu
  • Administratori

In locul diodelor 10V din imaginea de mai jos merge diode 15V?....am gasit numai 15V....

merge de 7,5VDaca finalii sunt din acelasi lot si sunt originali NU ai ce imperechea In legatura cu ce a zis roakeru mi devreme, eu am facut mai demult amplificatoare av400 cu finali total aiurea si de marci diferite si merg pe la lautari si acuma :smt016
Link spre comentariu

imperecherea cum zice si userul Dudikoff daca vrei ca amplifu sa aiba viata lunga trebui facuta la singe sau cu o toleranta de maxim o unita. 3.3V-3.7V= cam mare zic io (4 unitati diferenta)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări