Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Help me! A folosit careva Beckhoff FC3101 +TwinCat??.....

Vizitator dobryraul

Postări Recomandate

Vizitator dobryraul

salut,incerca sa facu un proiect in care se doreste achizitia unor date de pe mai multe contoare electrice pe o bus profibus. Pt aceasta am o placa de achizitie Beckhoff FC3101 (are un program TwinCat ). De asemena am un soft al contoarelor(tip Janitza) cu care ar trebui sa preiau datele de pe contoare.Problemea este ca nu stiu cum ar trebui configurat TwinCat--ul astfel incat Softul de la Janitza sa imi vada direct contoarele prin intermediu placii. Ar trebui sa setez ceva variabile (eventual ceva program scris in TwinCat) pentru a putea vedea softul Janitza contoarele. Am adaugat la I/O Device placa mea... dar nu prea stiu ce as putea sa fac mai departe....La un moment dat imi da o eroare de genul "Device "Device2 (FC31xx)" needs sync master(at least one variable linked to a task variable )"...Daca cineva a lucrat cu asa ceva si poate sa ma ajute..... ar scapa un biet om de belele ...PS: is nou in breasla asta..... asa ca nu ma omorati....

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dekor

1

salut,incerca sa facu un proiect in care se doreste achizitia unor date de pe mai multe contoare electrice pe o bus profibus. Pt aceasta am o placa de achizitie Beckhoff FC3101 (are un program TwinCat ). De asemena am un soft al contoarelor(tip Janitza) cu care ar trebui sa preiau datele de pe contoare.Problemea este ca nu stiu cum ar trebui configurat TwinCat--ul astfel incat Softul de la Janitza sa imi vada direct contoarele prin intermediu placii. Ar trebui sa setez ceva variabile (eventual ceva program scris in TwinCat) pentru a putea vedea softul Janitza contoarele. Am adaugat la I/O Device placa mea... dar nu prea stiu ce as putea sa fac mai departe....La un moment dat imi da o eroare de genul "Device "Device2 (FC31xx)" needs sync master(at least one variable linked to a task variable )"...Daca cineva a lucrat cu asa ceva si poate sa ma ajute..... ar scapa un biet om de belele ...PS: is nou in breasla asta..... asa ca nu ma omorati....

Foarte greu cu Beckhoff in Romania...TwinCat gasesti cu key puse de mine in www.plc.net.ruIntra si pe site-ul oficial de la Beckhoff..........Incearca sa dai search Beckhoff la www.plc.net.ru sau la www.control.comSucces!dekor.
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator olteanu_eu

saluteste foarte simplu sa poti sa monitorizezi parametri trebuie sa dowloadaezi de la device-ul respectiv fisierul .gds ,dupa aceea deschizi twincat manager new project introduci placa ta , dai click stanga pe ia Apend box,Miscellaneous ,Generec profibus box(GDS) selectezi fisierul gds al diviceu respectiv , ii selectezi adresa si ii dai activate configuration si astai tot

Link spre comentariu
Vizitator dobryraul

salut,Multam' de sfat, dar daca venea cu vro' doi ani mai repede era ok si ma scapa de o gramada de batai de cap. Dar pana la urma am reusit singur sa fac tot proiectul si inca sa functioneze f bine. A durat ceva timp dar a meritat.Configurarile de care zici tu au fost partea cea mai simpla, programul in sine a fost ceva mai complicat ( pentru unu ca mine care nu a mai facut ceva de genu pana acum ).Multumesc oricum de interes.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări