Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se face conversia semnal VGA RGB intr-un semnal RGB TV ?

le5100kw

Postări Recomandate

Cum se face conversia semnal VGA RGB intr-un semnal RGB TV ?Eu am gasit un convertor VGA TV care modifica numai semnalul de sincronizare H V in CSYNC si Fast Blanking prin 4 porti SAUEXCLUSIV ,dar merge.Am mai gasit niste procesoare de semnal AD725-EB, MC1377DW, NTE879, SAA6712E, dar nu stiu daca am sa le gasesc vreodata pe undeva in Romania. :rolleyes: Sau daca i-mi puteti explica si mie care e faza cu RGB-ul si semnalu de sincronizare. :drinkers:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• le5100kw

2

• sofian

1

• MifTy

1

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

?i din câte am în?eles (nasol e c? am g?sit surse care se bat cap în cap în privin?a asta), rgb-urile mixate cu semnalul sincro ar da un video out normal.îns? nu e clar dac? se potrivesc polarit??ile: se sus?ine c? semnalele RGB generate de pl?cile video de pc sunt cu polaritate invers? fa?? de cele generate de un video, sau un dvd player.dar sunt ?i surse care spun c? se potrivesc, nefiind nevoie decât de o mixare/ponderare corect?...eu nu pot spune nimic din proprie experien??... poate l?muri cineva chestiunea???later: iat? mai jos o schem? foarte simpl?, care sugereaz? c? nu este necesar? inversarea polarit??ii!!!pentru RGB, b?g?m pur ?i simplu 3 rezisten?e de 680 ohm în loc de una...ce p?rere ave?i??

Link spre comentariu

Multumesc mult! Am sa incerc montajul.Desi nu prea am impresia ca o sa mearga, totusi am sa incerc. O intrebare: Acel semnal Video la ce se referea?; de ce este numai unul?; Se referea la R G B?

Link spre comentariu

cauta pe forum ca au mai fost astfel de discutii si nu prea s-a ajuns la o concluzie (adica nu am gasit o schema care sa mearga la sigur) sunt si circuite specializate care fac acest lucru dar mai scumpecu referire la intrabarea ta

O intrebare: Acel semnal Video la ce se referea?; de ce este numai unul?; Se referea la R G B?

MifTy a spus clar :

pentru RGB, b?g?m pur ?i simplu 3 rezisten?e de 680 ohm în loc de una...

adica in loc de R1 pui 3 rez. si bagi pe fiecare semnal de culoare R1- R ; R1`- G : R1``- B.una dintre sutele de scheme care nu prea cred ca functioneza :smt017 schema este si aici dar cu ceva mai multe explicatii sau aicisync complexpoate te intererseaza si astauite si aici cevaaici gaseti o groaza de chestii interesantaun CI specializat
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări