Vizitator ban_dit_nr1 Postat Martie 24, 2008 Partajează Postat Martie 24, 2008 Salut, as dori si eu o schema de Voltmetru Auto sa fie pe afisoare cu ( opt-uri) cu 3 sau 4 digi-ti , pt k am multi consumatori pe masina. Link spre comentariu
ratza Postat Martie 25, 2008 Partajează Postat Martie 25, 2008 Dac? nu vrei neap?rat s? fie f?cut de la zero, cel mai simplu e s? cumperi un multimetru digital ieftin ?i s?-i pui ni?te leduri sub afi?aj. Link spre comentariu
Vizitator ban_dit_nr1 Postat Martie 25, 2008 Partajează Postat Martie 25, 2008 Dar scheme numai exista pe net .. acuma totul se cumpara .. Link spre comentariu
ratza Postat Martie 25, 2008 Partajează Postat Martie 25, 2008 Am ?i zis, dac? nu veri chiar de la zero. Dac? vrei s? fie f?cut de tine: http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html http://www.niqro.lx.ro/masura.htm ....sau chiar http://images.google.ro/images?source=i ... a=N&tab=wi Link spre comentariu
criss Postat Martie 25, 2008 Partajează Postat Martie 25, 2008 @ban_dit_nr1 deoarece in masina vrei sal folosesti, unde temperatura este variabila(foarte cald/rece) ia in vedere functionarea integratelor!mi se pare ca ICL7107 nu rezista sub 0 grade(eu am avut 2 aparate ce leam uitat in atelier, nu cred ca a ajuns la o temperatura prea scazuta..max -3grade si la una mi sa dus integratul(adica descarca bateria noua in jumatate de ora) iar celalalt aparat mi sa dus afisorul LCD ultimul caracter ii amen!)Sunt LCDuri care rezista la -20(temp. functionare).cele cu led rezista mai bine.iti recomand sa utilizezi microcontroler si mai preces versiunile industriale care rezista lejer -40grade(attinny2313 la -55grade).da o cautare pe forum ca vei gasi, pt AVR nu stiu ca nu am vazut, poate una.... dar pe PIC gasesti! Link spre comentariu
Vizitator FocusSAN Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 Chiar daca intreb dupa 5 ani...stie la ce altceva mai pot folosi attiny2313? Am unul pe care l-am luat sa ma "joc" cu el si nu stiu in ce montaj sa il pun . Ceva idei?Voi incerca pana la noi instructiuni un voltmetru din link-urile anterioare, dar ma gandesc ca se mai poate folosi si la altceva Link spre comentariu
criss Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 Attiny2313 de cand are ADC? sau vrei ca adaugi un ic cu ADC prin SPI sau I2C, ca incepator te-as vedea!? Cu Atmega 8 poti incepe jocul ;) Link spre comentariu
Vizitator FocusSAN Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 N-am nici cea mai vaga idee, criss. Singurul lucru pe care il stiu despre microcontrolere este sa citesc pe ele sa vad ce sunt L-am cumparat odata cu un Attiny13 la nimereala din lista cu microcontrolere pe care teoretic le poate programa programatorul.Si, cum Attiny13 a fost un esec total, m-am gandit sa il incerc si pe asta, iar topicul asta mi-a fost cel mai la indemana.Daca stii cate ceva despre el, te rog, nu te sfii si spune-mi si mie la ce ar trebui folosit Link spre comentariu
ratza Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Se poate face şi cu ATtiny2313, dacă are cineva răbdare să implementeze codul pentru ADC. Cu un timer şi comparatorul iese un ADC foarte lent şi pe cîţiva biţi. Link spre comentariu
Vizitator FocusSAN Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Am inteles. Voltmetru nu iese din el prea usor.Offtopic: Altceva ce se mai poate face cu el? Link spre comentariu
ratza Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Îi pui un cuarţ şi-ţi faci turometru. Link spre comentariu
criss Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Attiny13 iti poate veni in ajutor, pui cateva leduri si ai treapta de voltmetru. sub 12V, 12 si un pic, 14V , peste 15V ... ai 4 trepte ce-ti mai trebuie pt un voltmetru auto.acest uC il folosesc cel mai des! mic stie tot ce-mi trebuie si ieftin....ps. ca si inceptator nu cred ca va putea controla intrarea ICP ... ii recomand sa ramana la aprinderea ledurilor. Link spre comentariu
Vizitator FocusSAN Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Cu Attiny am zis si eu initial ca fac treaba, insa nu am reusit sa il programez. Ori nu e bun programatorul, ori nu am fost eu in stare. Il recunoaste, il sterge, la scriere spune ca il sterge inainte de scriere, dar cand sa inceapa scrierea, imi da eroare si se opreste.Am incercat cu mai multe programe, dar cel mai mult cu Extreme Burner, la recomandarea celui de la care l-am cumparat. Link spre comentariu
criss Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Extreme Burner nu-ti recomand deoarece iti poate fatapa uCul, daca de exemplu setezi gresit tipul de uC, cu acest soft poti forta scrierea si dupa aceea este mort. acest iti recomand: AVR8 Burn-O-Mat http://avr8-burn-o-mat.aaabbb.de/avr8_b ... ui_en.html Link spre comentariu
Vizitator FocusSAN Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Iti multumesc foarte mult, criss. Nu am nici o idee despre astfel de softuri. Am mers pe mana celui de la care l-am luat. Voi incerca maine si cu softul nou. Sper sa aprind ceva leduri Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum