Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

WALKIE-TALKIE pe banda de 446MHz(PMR446)

Vizitator adyman

Postări Recomandate

Vizitator bobina

Poti sa faci o proba mai intii cu o pereche de casti cu microfon si cu varianta simpla a programului eQSO(prin intermediul soundcard-ului), adica eQSO PC CLIENT PMR446(download pe gratis). Parerea mea e ca treaba nu va functiona decit prin intermediul unei legaturi rapide DSL, sau ISDN. Cind aveti pregatite aceste lucruri putem incerca o legatura folosind serverul german si un “room” stabilit de noi inainte, de exemplu “446DANISH”, unde nu cred ca vom deranja pe nimeni la inceput, pentru ca nu il viziteaza nimeni. S-ar putea sa existe posibilliatea sa creem un spatiu nou 446ROM, de exemplu, daca organizatorii din Germania vor fii de acord. Va trebbi sa stabilim si ora de chat, daca cineva vrea probeze. Trebuie avut in vedere ca o astfel de legatura functioneaza ca un simplex cu efect intirziat(delay de citava secunde). Daca treaba va functiona normal, va pot indruma mai departe la formarea unui gateway pmr, sau lpd. Totusi, informatiile nemtilor din internet referitor la tema asta sint foarte detailate, nu cred ca vor fii probleme…

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

5

• Arcer

1

• goznerg

1

Vizitator adyman

Am si 2 dintre programe dar nu am stat de capul lor,treaba sa stii ca e interesanta.Si mai interesant r fi de facut un server pt romania.Ideea e buna.In privinta repetoarelor am renuntat mai demult,am avut alte prioritati.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Trebuie sa folosesti un pmr la 443Mhz si a disparut intermodulatia nedorita.Cum o faci,buna intrebare?Itzi dau explicatia schimbi rezonatorul de 446 in 443 si ai terminat.Unul din aparate va transmite pe 446Mhz si celalalt pe 443Mhz si vei avea 8 canale si pe 443Mhz.Ambele canale sint libere uitate in legislatie. :d

Link spre comentariu

Hai salut goznerg si bun venit printre noi!1)postul la care ai raspuns e vechi de 7 luni. :)2)

si a disparut intermodulatia nedorita

Esti sigur ca ai inteles principiul producerii intermodulatiei?3)

schimbi rezonatorul de 446 in 443

Jucarelele astea sunt cu cintezoi. N-au nici ciob de 446 nici de 443. Au unul de 5...10MHz, pe care il folosesc ca referinta la cintezoi. Asa ca... modificarea e pe undeva pe la ratele de divizare (soft), cu conditia sa te lase VCO-ul sa te duci atat de hacana cu frecventa. :)Cirip
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări