Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

COOLERE

Vizitator bamsebms2

Postări Recomandate

Amice temperatura nu se masoara in jocuri ci in conditi de stres "constant" aka benchmark-uri . Sunt destul de putine jocuri care stiu sa foloseasca un procesor multi core corect , cu doua nuclee , iar cele care pot lucra bine cu trei sau mai multe iar sunt si mai putine dar hai sa trecep cu vederea asta .Daca vrei review-uri capabile cauta pe net pe forumurile care nu tin parte de nici un fel de revista sau magazin si vei vedeea care sunt adevaratele coolere performante , dar daca ramai incontinuare fan al forumurilor nostre de it care cu mult in urma ... vei crede in continuare ca :piesele " cu un marketing mare sunt si cele mai bune . P.S. ai auzit pana acum de prolimatech ? nu cred , dece ? pentru ca nu este cool :rade:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 122
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• xcenik

10

• MifTy

8

• Vlad20

7

• Paollo

6

Top autori în acest subiect

Am pus un Cooler Master Hyper N520 pe Intelul meu d.c. E5400. L-am dus la 3,4 Ghz,( 25% peste frecvența stock) iar temp maximă a fost de 56 grade, in OCCT. Pentru utilizatorul obisnuit de pc, cu un procersor dual core, care vrea si un overclock decent, cred că e suficient.

Link spre comentariu

Daca nu se zgarceau si faceau loc pentru vent. de 120. scoteai temperaturi mult mai bune ....Utilizatorul obisnuit de pc nu ii foloseste la nimic OC-ul , el se foloseste doar atunci cand se vrea un plus de performanta , fara a se platii nimic in plus .Dealtfel orice OC scurteaza viata componentelor cu destul de mult , deci daca pcul il folositi pentru eagle net si solitaire , mai bine lasa ti pentru altii care si folosesc cele cateva sute de MHZ in plus .

Link spre comentariu

am auzit de prolimatech draga vlad20 a fost creata in 2008 si este o firma taiwaneza care din pacate astazi se fabrica si in china prolimatech pentru mana ieftina de lucru si care baetzii astia sunt destul de "cool" si afara au cam facut cv senzatie cand au scos samuel 17 si armageddonu urmat de Super mega si care au si ei un centru de testare cam foarte "cool"

Link spre comentariu
:da Daca stiai ceva despre ei stiai ca sunt "ofndati " de care cei care au plecat de la termaright si nu ce ai citi pe situl lor ...Legat de noctaul tau ... evident ca ai nhd14 -ul nu ?
Link spre comentariu

Hm , nu zic că nu îi scade durata de viaţă , dar dacă iei in calcul că în mod normal ar trebui să supratacteze procesorul dor cei care au nevoie de performanţă suplimentară, ( eu, de ex, folosesc pc mai mult la jocuri şi la unele, cerinţele recomandate solicită peste cei 2,7 ghz, pe care îi are stock) , evident că un procesor va fi depăşit în cel mult 4-5 ani şi trebuie să îl schimbi. Dacă overclockul e unul decent, nu măreşti mult voltajul, ai temperaturi bune, cu cât îi scazi durata de viaţă? Să zicem că în loc de 10 ani ţine 6 ani, oricum trebuie schimbat procesorul înainte de împlinirea perioadei asteia. Bineînţeles, pt cei ce au nevoie de performanţă în plus.În altă ordine de idei, ai dreptate cu ventilatoarele pt coolerul meu.

Link spre comentariu

Sincer nu stiu iti zic , pentru ca pana acum nu mi-a murit nici un procesor din cauze ..naturale . Dar iti pot spune ca cel mai "batran" procesor overclovkat un p4 533 la 3.2 3.8 inca merge de 6-7 ani nu stiu exact poate chiar mai maul caci l-am luat fix cand a aparut

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

Salut! O mică idee pt meşterii cu imaginatie , uite am modificat un cooler pe 4 heatpipe-uri ,pe răcire hibridă "pe apă" ,am modificat un hdd si lam proiectat ca o pompă de apă , o să va arat nişte poze mâine , e super mişto răcirea e incredibil 18c' ân aplicati ff grele.poate o să râdeti putin deoarece e făcut din lucruri din jurul casei.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

am si eu o mica problema, am zis sa postez aici ca sa numai deschid un topic aiurea, unui prieten i s-au rupt piciorusele de plastic ce tinea radiatorul fixat de placa de baza de la proc. (l-a mancat ... sa-l scoata ca sa-l curete de praf "mai bine"), in lipsa de timp si bani i-am luat atunci o pocnitoare de radiator si cooler la 25 de lei, dar se pare ca nu face fata, mai ales ca unitatea sta intr-un spatiu relativ inchis in mobila. Procesurul este pe lga775, pentium D, 2x3ghz pe 65nm, un consumator destul de mare zic eu. Problema, ce cooler imi recomandati sa pun acolo pentru a scapa de probleme, mai ales ca mutarea din mobila iese din discutie din lipsa de spatiu.

Eu m-am gandit la asta: http://www.emag.ro/galerie-poze/141768/109742, dar nu stiu daca e chiar necesar si merita investitia.

Multumesc.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Ala o sa-i deformeze MB...cumpara un http://www.titan-cd.com/product/showPro ... ?ProID=844 , eu asa ceva folosesc la D960 si e ok.Dar trebuie sa folosesti si o pasta de calitate- Artic Silver/Artic MX-4,ceva de la 8,5W/ m*K .Si ma adauga 2 ventilatoare de carcasa de 120/140,ca au debit mare de aer.

Solutia de racire 0dB e in lucru.Implica heat pipe,carcasa de aluminiu si/sau freon.

Link spre comentariu

Mersi de raspuns si de sfaturi, singura problema e ca pun ventilatoare degeaba in unitate, spatiul in care sta este foarte ingust, nici macar usita de la dvd nu se deschide de tot, capacul unitatii este desfacut dar in fata ei sta monitorul, efectiv sta intr-un cub. Eventual sa astept sa-si dea obstescul sfarsit si atunci poate cu urmatoarea unitate va avea mai multa grija.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Racire prin carcasa(carcasa de Al care stie d'astea,water cooling la procesor).Sau racitor cu schimbare de faza(frigider pt calculator);tocmai am vazut unul cu 889$ :rade: .O solutie mai ieftina e mutarea unitatii centrale intr-un loc aerisit(pe dulap?),tastatura @mouse wireless.La solutii de racire un student a facut ,in Cluj,un cooler cu schimbare de faza. Parerea mea e ca e un nonsens din moment ce ai o sursa calda (unitatea centrala) si una rece(mediul).Voi ce parere aveti?

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Salut. Am și eu o întrebare e în regula dacă modific IC-ul de control al cooler-ului de la un laptop astfel încât sa meargă încontinuu fără oprire ca la un PC? Adica poate dauna cu ceva? în afara ca usucă mai repede bateria care și asa persoana ce il foloseste nu o mai utilizeaza, si de faptul ca se scurteaza perioada de viata a coolerului. Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări