Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

COOLERE

Vizitator bamsebms2

Postări Recomandate

• Răspunsuri 122
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...

candva faceam si eu experiente, puneam pe radiatoru de la procesor 2 ventilatoare de sursa in loc da ala mic si galagios, dar acuma am o noua idee, sa presupun ca am un frigider mai vechi care e bun dar nu il mai folosesc :d ce bine ar sta unitatea in frigider cu procesoru overclocat la 30% :d

Link spre comentariu

stiiu, m-am gandit si la asta, nu o sa fie chiar in frigider, frigideru o sa aiba rolu de radiator doar.dar o sa devina o unitate URIASA :)) mai bine fac alt proiect,scot azotu din frigider si-l pun in ceva, si apoi pe cooler la procesor :d

- nu cred ca exista frigidere, casnice cel putin, care sa contina azot :lol: . Se foloseste freon. 8) Si la fel cum a spus si COB, apare condens.....cauta alt proiect :P
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

eu am avut multe coolere de care mam bucurat, mai putin unul!am avut un cooler cu tec (peltier), prea tare cooleru, era un swiftec mcx462+t, era prea misto, trebuia sursa separata pentru el, consuma 235W si merita totul, dar l-am ars intr-o zi, am uitat sursa pe care era conectat elementul peltier deschisa si ventilatorul care era conectat pe cealalta sursa era oprit... si a lucrat ala in draci acolo, pana a inceput sa topeasca tot ce era din plasti prin imprejurimi.mentionez ca acel cooler imi tinea procu in 24 grade, temp. masurata imediat langa pastila.acum am un gigabyte pcu-31vh, care pot spune ca isi face treaba foooarte bine, am un 1700+, tot versiune din aia, draguta, care era destinat sa fie 2700+, si il tin cu voltaj scazut (1.575) la 2000mhz cu fsb 400, de un an jumate, si nu are problemefrecventa maxima atinsa in teste a fost de 2430 mhz, cu coolerul gigabyte

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator ronix4000

scuze ca intervin asa in discutie, dar stie cineva daca THERMALTAKE VOLCANO 10+ e bun de ceva ??? adica imi poate tine un barton 2600+ fara prea multa caldura?? si eventual cu zgomotul cum sta ??

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

efectul peltier a aparut in urma altui efect, care se baza pe urmatoarea chestie: o spira alcatuita jumatate din termoocupru si jumatate din staniu parca, nu mai stiu sigur, sudata la capete, o sudura se incalzeste, iar cealalta se raceste, diferenta fiind mare, pe partea cu termocupru apare o tensiune.acum, astia sau gandit si au facuut muulte suduri intre termocupru si.... si au alimentato la 12v, rezultand o parte receeee(vreo 4 grade mers in gol) si una fierbinte(vreo 75 grade mers in gol, dar carre se incinge rau daca merge mult in gol). au pus opartea rece pe o bucatica de cupruu care vine in contact cu pastila procesorului, iar partea fierbinte pe un cooler serios. acuma, majoritatea coolerelor cu peltier folosesc drept element de racire secundar apa, asta al meu fiind printre putinele cu racire pe aer.si cam atat, cand am oprit calculatorul, am oprit si vent. de pe radiatoprul procesorului, dar nu am oprit sursa de pe peltier, si ala sa incins in draci, a topit toate izolatiile termice pe acolo, ventilatorul,...tot ce a gasit mai slab la caldurasi papa

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări