Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

COOLERE

Vizitator bamsebms2

Postări Recomandate

Vizitator bamsebms2

Asa este.Radiatoarele compuse sunt foarte bune;talpa de cupru si aripioare de aluminiu,cu toate ca vad din ce in ce mai raspandite radiatoarele din cupru integral,care sunt si mai scumpe.Al meu de ex. este facut din cupru integral cu thermal pipe din cupru ,iar aripioare de asemenea din cupru.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 122
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator bamsebms2

Am radiator Aerocool cu discuri de cupru si heatpipe cu ventilator ThermalTake Streetfighter la 5500 rot/min ,iar procesorul este Amd Athlon 2800+ cu oc la 3200 si eil tine in 42&.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator UncleFucker

Eu am un amd xp 1800+ si un cooler speeze care zice ca tine pana la 3200+,dar mie mi se incalzeste procesorul pana pe la 63 de grade.Ce se intampla?ce ar trebui sa fac?,Coolerul si procul au fost instalate de firma ,eu nu mam bagat deloc in calc

Link spre comentariu

Un rating "3200+" nu inseamna prea multe, de exemplu AMD Barton 2800+ disipa mai putina caldura decit un XP 1800. Da-l jos in prima faza si vezi daca nu are prea multa (sau prea putina) vaselina siliconica pe el. Daca nu se rezolva, schimba-l cu un cooler serios (Speeze sint cam cele mai ieftine) - ia-ti ceva Titan de ex.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Slayer

Buna la voi toti , as avea si eu 2 intrebari legate de ventilatoare .Pe scurt : 1 am niste ventilatoare care ma omoara cu zgomotu , unde as putea gasi niste ventilatoare bune si sa pot comanda on-line!? 2. este adevarat ca ventilatoarele SUNON sunt cele mai bune?si daca da , de unde as putea comanda.?O zi buna :roll:

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

daca fizica mea nu ma tradeaza, pentru fiecare material(element din tab periodic sau aliaj) exista un singur coeficient de transfer termic... nu prea exista sa se incalzeasca mai greu decat se raceste(nu au materialele doua tipuri de inertie termica) -> cele care se incalzesc usor se si racesc usor(inertie termica mica - asta se cauta la realizarea coolerelor)Diferente intre Al si Cu: - Cu are rezistivitale electrica aproape de 2 ori mai mica decat Al -> a se citi conduce curentul electric de doua ori mai bine(nu chiar atat - putin peste 1,5 e raportul) - Cu are conductivitate termica de aproape 2 ori mai mare decat Al -> a se citi conduce energia termica de 2(rap. mult peste 1,5) ori mai bine in orice directie... - Cu este de 2 ori mai scump ca Al ca materie prima, se prelucreaza mult mai greu(e mult mai dur si cam de 3 ori mai greu) - Al poate fi anodizat - adica vopsit negru printr-un procedeu electro-chimic in urma caruia sup. acestuia este acoperita cu un strat "atomic" de oxid de culoare neagra care nu afeacteaza convectia dar imbunatateste considerabil radiatia termicaCu respect, Vale

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări