Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cuptor cu microunde VORTEX

codrin

Postări Recomandate

salut! descarca parca ar fi aparat de sudura.am citit cam toate topicurile despre asemenea defect . sunt nelamurit ptr ca nu am gasit nici una din cauzele descrise acolo :nici resturi alimentare, nici perforari rebele ale ghidului de unda, nici strapungeri de izolatie( mica sau ceramica).mai am o nelamurire referitoare la izolator respectiv. unde se afla exact? ce culoare are ? alba sau roz, cumva?sa fie magnetronul defect ? se mai poate remedia ?totusi , care ar fi cauza?atasez o poza referitoare la izolatia de mica de care vorbea EVEREST . oare aceasta este?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• codrin

3

• alex mm

1

• traianpop

1

• luk81

1

Top autori în acest subiect

Nu de acea izolatie era vorba.Acea izolatie de mica e plasata pe peretele interior al cuptorului,in zona magnetronului.(daca deschizi usa,se observa foarte usor!)Iar acolo se pot depune resturi de la "haleala",foarte usor,care , in timp,se ard.Poate , din cauza asta,"ti-au crescut electrozi de sudura",in cuptor. :rolleyes: Daca de aici provine defectul,se remediaza usor-se curata placa de mica(daca nu e arsa) si zona aferenta.Sau,se poate schimba cu una care are dimensiuni apropiate.

Link spre comentariu

am desfacut bucata de mica.in partea superioara era arsa.pot sa n-o mai pun sau sa-i schimb pozitia? care-i este rolul ei mai precis? in afara ca nu lasa resturile alimentare sa patrunda prin deschizatura respectiva, ce izoleaza de fapt? antena magnetronului , am constatat, ca nu se afla pe directia respectivei deschizaturi acoperita de mica, ci mai sus.de ce? care este traiectul microundelor, de la iesirea din antena(prin ghidul de unda) si pana in incinta cuptorului unde se afla alimentul ?exista de vanzare asemenea foi de mica?

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

...si eu am un , Vortex dar functioneaza , am vazut la un magazin o astfel de placa de mica sau ce o fi , care cred ca trebuie schimbata la tine . Placa e aprox 15cm/6cm si e in drepta sus in dreptul magnetronului . :rolleyes: Sper, ca te vor ajuta, cele de mai sus . numai bine alex mm :smt006

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări