ciup Postat Martie 24, 2008 Partajează Postat Martie 24, 2008 Trebuie sa fac un proiect pentru la facultate si in 2-3 zile trebuie sa predau fisierele Gerber astfel am facut schema dar am o problema .Nu sunt sigur daca am legat bine alimentarea de la oscilator.In schema se vor vedea valorile a 2 condensatori si o rezistenta care le-am dimensionat impreuna cu profesorul.Ma poate ajuta cineva cu niste indicatii sau poate un raspuns.Am atasat schema. Am atasat si o schema cu oscilatorul facut pe foaie cu profesorul inainte sa desenez schema in PADS. Link spre comentariu
d2134 Postat Martie 24, 2008 Partajează Postat Martie 24, 2008 In prima poza nu e bine. Intrarea in poarta e fortata in starea 1 de sursa de alimentare si nu va oscila, iesirea ramine in 0 deapururea. Alimentarea la 74HCT o duci la pinul 14 si masa la pinul 7 si gata. In a doua poza pare bine. Link spre comentariu
ciup Postat Martie 24, 2008 Autor Partajează Postat Martie 24, 2008 Imi pare rau dar tot nu imi pot da seama.Am inteles ca alimentarea si masa trebuie legate (in proiectare masa si alim sunt pini ascunsi se vad doar la PCB).Intrebarea mea este : Daca totusi daca in prima schema e gresit iar in a doua pare bine , care este modificarea ce trebuie sa o aduc primei scheme pentru ca fi in regula.Ideea este ca a doua schema e facuta in graba plus ca mi se cere ca intrarea in oscilator sa nu fie legata din start deci de aia am avut nevoie sa introduc in schema acea cupla de intrare in oscilator numai ca se pare ca ori eu ori profesorul am omis ceva si nu imi pot da singur seama de greseala si sunt in criza de timp .Confuzia a venit atunci cand mi-am dat seama sau am aflat ca intrarea in oscilator va fi direct 5 V ci nu un semnal generat de un generator de semnal. Link spre comentariu
cirip Postat Martie 24, 2008 Partajează Postat Martie 24, 2008 Taie firul care duce din stanga lui R2 in sus la firul de alimentare. De asememea, scoate eticheta aia cu "intrare semnal" sau asa ceva. E ca si cum ai baga semnal in sursa de alimentare. Orice prof care vede asa ceva se va prinde ca functionarea schemei nu este inteleasa.Cirip Link spre comentariu
ciup Postat Martie 24, 2008 Autor Partajează Postat Martie 24, 2008 Deci acel oscilator functioneaza ca atare ? Genereaza semnalul de tact fara a avea o alimentare ? Link spre comentariu
d2134 Postat Martie 24, 2008 Partajează Postat Martie 24, 2008 Da, functioneaza fiindca poarta se alimenteaza prin pinii 14 si 7 (care ziceai ca nu se vad aici). intrarea si iesirea unei porti nu se alimenteaza (doar in cazul iesirilor open colector sau open drain se pune o rezistenta de pull-up) Link spre comentariu
ciup Postat Martie 24, 2008 Autor Partajează Postat Martie 24, 2008 Chiar ,aia mi-a si creat confuzie, ma scuzati , am uitat , deci atunci ramane sa tai linia ce duce la 5V si e in regula , va multumesc mult. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum