Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sondaj medii de programare AVR folosite

habarnam

Postări Recomandate

Ce medii/limbaje de programare AVR preferati?

Momentan lucrez la un programator AVR pe portul USB. Este facut cu un minim de componente (un abucata FT232, o mufa mini USB, 4 rezistente si 2 condensatori plus optional 2 leduri). Tot algoritmul de programare este software.

In versiunea actuala stie sa programeze cateva cipuri (mega64, mega128, mega8535, mega8, tiny13, tiny2313 si tiny26), si se integreaza cu succes in mediile Bascom AVR si MikroPascal (probabil merge si cu MikroC si MikroBasic - netestat).

In final va avea mai multe sarcini de realizat:

1) programator ISP

2) comunicatie cu PC - emuleaza un port serial rapid (4Mbaud)

3) sursa de alimentare direct de pe usb (maxim 5v/500mA)

Urmatoarele obiective sunt suportul integral al familiei AVR (aprox 90 cipuri) si integrarea in cat mai multe medii de dezvoltare, printre care si AVR Studio.

Placuta arata cam asa:

Posted Image

p.s. 1 pentru cei interesati de beta-testing pot oferi schema si programul

p.s. 2 daca are cineva AVR Studio SDK il rog sa-mi trimita si mie o copie. de cateva zile astept fara succes confirmarea de la Atmel :(

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aghora17

2

• XAN77

2

• habarnam

1

• nana

1

Top autori în acest subiect

• 5 săptămâni mai târziu...

GCC pe linux .Mediul de dezvoltare e Kwrite din KDE . Restul in linie de comanda ( pentru makefile ).Programatoare : avrdude .Am instalat un windows pentru a testa AVR Bascom : super usor de lucrat in el si destul de complet . Chiar imi place !

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator onechuhow

p.s. 1 pentru cei interesati de beta-testing pot oferi schema si programul

Sunt interesat de schema...am laptop asa ca nu pot avea un programator de serial....

si as dori sa il construiesc personal..a trecut ceva timp de cand nu m-am mai murdarit pe maini...

daca ai putea sa mi-o trimiti pe mail as fi recunoscator ...: [email protected]

...multa bafta tuturor

Link spre comentariu

avr-gcc version 4.3.1 (GCC)

avrdude-5.5 sau uisp-20050207

Slackware Linux

editor in functie de necesitati: de la mcedit pana la Eclipse dotat cu pluginul corespunzator.

Nedumerire: Ce aduce nou programatorul tau fata de AvrUsb500 ?

USBasp-ul pe care il folosesc acum, reuseste cam in 6-8 programari din 10. Nu mai pun la socoteala faptul ca nu merge deloc cu 'factory default fuses' (divizorul 1/8 trebuie dezactivat). Asa ca ma intereseaza pe viitor ceva mai de incredere.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator metalman_lsp

FT232 NU MERITA FOLOSIT daca vrei sa faci un programator corect si ieftin (presupun ca daca faci dezvoltare ai in vedere si costurile)

ia o bucata mega8 smd ceva pasive si implementeaza soft pe usb bit bang si il folosest ca un port serial.

Eu am un programator an910 pe usb cumparat de pe WWW.kitshop.ro la (suprapret ca sa fim seriosi)

dar baietii au facut o treaba foarte buna

Link spre comentariu

avrstudio + avr gcc este cel mai profesional mod gratuit de care se poate dispune.c-ul este clar preferat in mediile profesioneste fata de basic.evident, pentru inceput basic-ul este mai bun, fiind mai usor si intuitiv.

Link spre comentariu
Vizitator iard

In mod normal: AVR Studio 4, WinAVR, AVRDUDE (programator DAPA, "realizat" dintr-un cablu recuperat dintr-un Pentium II + 3 rezistente)La viteza: BASCOM-AVR, AVR8 Burn-O-MatAm mai incercat FastAVR si CodeVisionAVR, dar le prefer pe cele de mai sus.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări