Vizitator ciupy88 Postat Martie 23, 2008 Partajează Postat Martie 23, 2008 nu stiu daca am postat unde trebuie. am nevoie de documentatie despre capacimetru. trebuie sa fac un proiect si as avea nevoie de tot ceea ce ar putea sa ma ajute.orice informatie e binevenita. p net nu am gasit nimic :( Link spre comentariu
Blind Postat Martie 23, 2008 Partajează Postat Martie 23, 2008 Intra pe situl elektor si cauta acolo, zi-mi din ce luna/an e articolul pe care il gasesti si iti scot din revistele pe care le am, in caz ca nu ai chef sa le cauti pe net. Firmware-ul il iei de la ei de pe site, moca (dupa ce iti faci cont) Link spre comentariu
Vizitator ciupy88 Postat Martie 23, 2008 Partajează Postat Martie 23, 2008 cum se zice la capacimetru in engleza? :"> Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 23, 2008 Partajează Postat Martie 23, 2008 c-meter,capacimeter Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 24, 2008 Partajează Postat Martie 24, 2008 Pai si proiectul consta in copierea documentatiei unui produs industrial ? Avantajul ar fi ca este cu z80 daca mai retin bine, ceea ce ii va trezi nostalgii placute profesorului. Creativitate de unde ?? fara suparare, dar ei sint viitorii ingineri care poate vor ajunge sa ne conduca miine, desi eu sper ca nu ! Si vor spune ca ei au invatat carte dupa '90, moderna, nu ca noi carte comunista pentru ca toata lumea stie ca pe vremea comunistilor stiinta mergea dupa alte principii iar semiconductoarele functionau dupa ideologia de partid! Link spre comentariu
Craciun Postat Martie 26, 2008 Partajează Postat Martie 26, 2008 Buna seara ! Free UP ! Rog userii sa se abtina de la clisee , gen "pe vremea cutarei epoci se ...." , daca trheadul devine OFF topic il sterg pur si simplu. As doresc sa ma fac bineinteles ! Cu respect , pentru toti userii ! Multumesc ! Daniel , Ploiesti Link spre comentariu
niq_ro Postat Aprilie 15, 2008 Partajează Postat Aprilie 15, 2008 daca avea putin timp si rasfoia zona asta gasea viewtopic.php?f=19&t=4494 Link spre comentariu
Vizitator Pitig Postat Mai 14, 2011 Partajează Postat Mai 14, 2011 salutare , sunt nou in domeniul electronicii si am primit ca sarcina sa proiectez un faradmetru numeric in gamele 200nF 20nF 2nF cu o precizie de 0,5% am facut ceva studii si am gasit urmatoarele scheme bloc si descrierea functionarii lor,am ales cea de-a doua varianta fiindca ar avea ceva avantaje in plus si e mult mai simpla .Acum as dori sa adresez cateva intrebari ce valori trebuie sa aleg pt tensiunile E , Uref1 ,Uref2 cat si pt rezistenta R0 ca sa ma aflu in game respectiva , este bine daca pt circuitele comparatoare de tensiune am ales circuitul integrat uA710 ? iar pt numarator BCD4510? . http://imageshack.us/photo/my-images/80 ... upost.png/ Ps: cer scuze daca sunt greseli in rationamentul meu inca invat lucruri noi in acest domeniu . Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 14, 2011 Partajează Postat Mai 14, 2011 Daca intelegeti notiunea de reactanta capacitiva, va fi o "bagatela" mai apoi sa concepeti un capacimetru, dar mai ales veti putea explica frumos comisiei de examinare cum functioneaza...daca in schimb, va duceti la examen cu o jucarie hi-tech bazata pe microcontroller, si nu stiti sa explicati ce este aceea rezistenta specifica si aparenta a unui condensator la trecerea unui curent alternativ de o anumita frecventa, adica reactanta, e degeaba...poate luati un cinci, dar taina condensatorului va ramane pt. dvs adanca si de nepatruns, si veti da 100 lei pt. un incarcator de acumulatori AA, sau veti fi pacalit de chinezoi hotomani cu surse in comutatie, paralele cu ideea de switching power supply...cat despre "inginerii de maine"...mici si galbeni... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum