Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum conectez iesirea DAC a unui microcontroller la difuzor

Vizitator mariu

Postări Recomandate

Vizitator mariu

Ma intereseaza sa produc sunet bazandu-ma pe un fisier wave. Are cineva cum as putea conecta iesirea DAC la difuzor, imi trebuie un amplificator? Cum ma asigur ca sunetul e cel de care am eu nevoie(cel coresp. din fisierul wave). Are cineva vreo schema de interfatare?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• puiu

2

• vsurducan

1

Top autori în acest subiect

1. Daca te referi la PIC-uri ar trebui sa ne spui la care iesire te referi anume. Eu nu stiam ca PIC sa aibe iesire DAC, ci numai PWM care pot sa emuleze DAC. Dar omul cat traieste invata

Link spre comentariu

Cred ca se refera la DAC cu R2R, cam asta este metoda cea mai raspandita pe net pentru fluierat in difuzor. Daca ai intr-adevar o retea R2R cu rezistente de 10K ai nevoie de un amplificator de putere cuplat CA (prin condensator) cu DAC-ul.

Link spre comentariu

1. Deci nu ai postat bine intrebarea. Eu tocmai ma gandeam ca te refereai la dsPIC cu iesire pentru interfata CODEC si credeam ca m-am pripit ca raspunsul anterior. Acum am vazut ca este vorba de alta gama de microcontrollere. Cred ca moderatorul va putea pune topicul la locul care trebuie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări