Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum conectez un amplificator la un difuzor?

Vizitator mariu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• Sharky

1

• George(sb)

1

• Blacksmith

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu conteaza polaritatea ! Prin el trece curent alternativ nu continu... :crazy:P.S: Si daca are cabluri verde cu albastru ? :smt017

Conteaza foarte mult polaritatea atunci cand ai mai mult de 1 difuzor. Nu cred ca vrea cineva sa aiba difuzoare in antifaza.Totusi am vazut asa zisi Dj care nu stiau ce e aia fazarea difuzoarelor (sau a boxelor)... :smt021
Link spre comentariu

Conteaza polaritatea si la casti, si la microfoane, nu numai la difuri, tot ce se bazeaza pe o polaritate (plecind de la cea a pieselor polare magnetice care sint inima traductorului electroacustic) trebuie fazat. E valabil si la cele piezo, aici polaritatea rezulta din constructie.

Link spre comentariu
Vizitator marius_ola

Ideea e urmatoarea. Vreau sa pun esantioanele dintr-un fisier wave intr-o memorie(de ex. I2C). Apoi vreau sa controlez iesirea unui DAC al unui microcontroller (voi avea diferite nivele de tensiune corespunzatoare esantioanelor - pe care le citesc din memore prin intermediul interfetei seriale I2C ) astfel incat sa pot produce sunetul corespunzator esntioanelor. Trebuie sa conectez iesirea DAC-ului(marime analogica) de un difuzor. Stiu ca am nevoie de un amplificator pt. a realiza acest lucru si nu stiu cum sa conectez iesirea amplif. de difuzor. As dori mai multe sfaturi despre conectare. Folosesc un amplificator TLC274CN(utilizez intrarea/iesirea 1).

Link spre comentariu

pai iei un AO pus ca si repetor si dupa pui un amplif de care vrei tu.Scheme ai destule pe forum.Grija la circuitele de masa, astea fac diferenta dintre un amplif mut si altu care bazaie in draci.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări