Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

EUROCOLOR CTV 2146TXT

Postări Recomandate

ai multe topicuri dedicate sasiului 11ak 30 da-i o cautare pe forum si o sa intelegi cum sta treaba cu finalul linii de obicei eu schimb cele 2 cond. din primarul sursei 33mf si 100 mf ,cele 2 cond. de 47mf 160v si cel de 10mf din baza lui bu 808 ,pun de 22mf si implicit bu 808 plus refacerea lipiturilor la cupla de deflexie (etc)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mihai85

5

• lucione_cip

5

• tv1

3

• moro

2

Top autori în acest subiect

Azi mi-a adus un amic de la adel....da un BU808, l-am schimbat si functioneaza Tv-ul perfect, merge de aproximativ 10 ore si nu sa intamplat nimic, se pare ca BU-ul a fost bun, a si costat 20 ron. :ciuda: Mai am si eu o intrebare legata de acel BU, am vazut la mi...rom, vro 4 tipuri de BU808, si anume:BU808F-SEC - 1,90leiBU808DFX-ST - 4,25leiBU808DFH-ST - 9,50leiBU808DFI-ST - 16,00leiCare e diferenta dintre acesti Tranzistori?Daca luam de ex. un cu 1,9 ron, functiona tv-ul?

Link spre comentariu

Cel mai bun ar fi BU808DFI-ST - 16,00lei N-DARL+D 1500/700 5A 50W ,apoi BU808DFX-ST - 4,25lei N-DARL+D 1500/700 5A 50WBU808DFH-ST - 9,50lei N-DARL+D 1400V 8A 42W este ca si cei de sus dar la o putere mai mica(merg la diagonale mici -37cm)BU808F-SEC - 1,90lei NDARL 1400/700V 5A 50WTO220 nu are dioda incorporata

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Deci... cum stam eu linistit si navigam pe forum observ dintr-o data ca se stinge tv-ul si incepe sa tacane la fel ca data trecuta :jytuiyu , ce drac o avea ca nu are nici o luna de cand i-am schimbat bu-ul, maine o sa ma apuc iar de el, bine ca am luat intre timp un bu 808 de rezerva, acum imi foloseste. deci...... ce cond sa mai schimb la tv pt a nu-mi mai arde bu-ul?, tin sa mentionez ca data trecuta nu am schimbat niciunul, si am intles ca trebuia schimbat cel putin cel de 10uf din baza bu-ului.Daca poate sa imi mai raspunda si mie cineva pana maine dupa amiaza cand ma apuc de tv :nas: sa stiu exact cam ce cond sa mai shimb,Cu tot respectul, Lucian Marogel

Link spre comentariu

L-am reparat, i-am refacut lipiturile i-am schimbat bu-ul, cond 100uf/400v cel de 33uf pe cel de 10uf am pus de 22uf toate piesele noi, acum functioneaza normal dar sa vedem cat.aaaa si iam mai adaugat un mic radiator la bu, l-am tinut 10-15 minute fara capac la tv si am obs ca nu se incalzeste mai deloc.Va multumesc mult.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Am reparat destule tv-uri cu acest defect. Cauze posibile care duc la defectarea tranzistorului final de linii sunt:1) Condensatorul din baza lui , cel de 10 mF.. se inlocuieste cu 22mF/63v2) Dezlipitura conector bobina deflexie3) dezlipitura cond. intoarcere linii sau chiar defect ar mai fi si alte defecte ...sursa alimentare cu tensiuni exagerate, trafo linii cu scurgeri de F.I.T. Valabil si pentru alte shasie cu functionare asemanatoare.

Link spre comentariu

Am reparat destule tv-uri cu acest defect. Cauze posibile care duc la defectarea tranzistorului final de linii sunt:

1) Condensatorul din baza lui , cel de 10 mF.. se inlocuieste cu 22mF/63v

2) Dezlipitura conector bobina deflexie

3) dezlipitura cond. intoarcere linii sau chiar defect

ar mai fi si alte defecte ...sursa alimentare cu tensiuni exagerate, trafo linii cu scurgeri de F.I.T.

Valabil si pentru alte shasie cu functionare asemanatoare.

Iti dai seama ce descoperire epocala ai facut tu postand cauzele care duc la distrugerea tranzistorului.........la un an distanta fata de ultimul reply in acest topic.

Daca ma apuc si caut gasesc in forum topicuri cu defectele sasiului ( nu shasiului) 11AK30 de nu ai timp sa le citesti in trei zile....Asa ca , te asteptam cu lucruri si defecte noi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări