Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum Sa Aleg Un Amp La Un Traf De 42v.?.

MazyMan

Postări Recomandate

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MazyMan

13

• EmyRulz

4

• zal

3

• Jimmy

2

Top autori în acest subiect

nu cred ca trebuie sa recurgi la asemenea limbaj de cartier!!!zal e un om de treaba si nu are rost sa iti dea sfaturi gresite!citeste regulamentul de cateva mii de ori pana il inveti pe de rost si dupa aceea invata sa vorbesti civilizat!din partea mea poti fi si propus pentru ban; nu e nevoit nimeni sa iti citeasca insultele!imi pare rau de offtopic dar e prea de tot! :smt021

Link spre comentariu

transformatoru ala scoate pe iesire 42 de volti numa cand ii legat cu primaru de 120V la retea (220V) si n-o sa aiba viata lunga legat asa. singuru motiv pentru care n-o crapat prima data cand l-ai legat asa ii ca are sarma groasa in primar, si probabil nu l-ai tinut in priza destul timp sa se incalzeasca si sa se topeasca izolatia. si Zal are dreptate, chiar arata ca un traf industrial de 24V.uite-te atent pe desenu de pe el, ca ceva tre sa scrie

Link spre comentariu

Usor cu limbajul Man . E mai greu sa ne dam seama despre ce este vorba neavand obiectul in fata noastra . Daca tu nu esti in stare , iti dai seama ca pt noi este un pic mai dificil .Sunt fel si fel de trafuri pe lumea asta . Toti cei de pe forum inclusiv zal si multi altii nu vor decat sa dea o mana de ajutor .Ontopic Si eu sunt de parere ca pare mai mult a fi un traf industrial . Rugamintea mea sa masori cu un ohmetru infasurarile respective si zine ce ti-a dat intre nul si 1 , nul si 2 , nul si 3 , nul si 4 si apoi la bornele secundarului . Asta conform schemei tale .

Link spre comentariu

Ar trebui sa ai mai mult resprect fata de cei care incearca sa te ajute! Nimeni nu vrea sa te incurce, tu esti singurul care se incurca! Dupa cum vad tu nu esti in stare sa faci diferenta intre tensiuni, curenti si puteri si ii faci pe ceilalti prosti.Eu ti-as sugera ca inainte sa te apuci de mesterit sa iti insusesti cateva cunostiinte de baza din domeniu. Altfel arzi prize!

Link spre comentariu
  • Administratori

Faza e ca ai scris si cu majuscule cea ce pe internet inseamna ca tipi la interlocutori... si ai tipat urat

Link spre comentariu

Eu nu ma supar usor, pur si simplu nu-l bag in seama. :smt017 Foarte rar mi se intimpla sa mai gresesc, insa in cazul asta, e totusi vorba de un traf ptr iluminat de serviciu de 24Vca, nu arata ca cel din subsol fiindca a fost scos din cutia de tabla (de fapt se monteaza pe casa scarilor intr-un cofret separat de cel cu sigurantele generale sau cel cu sigurantele de apartament, de obicei la parter).Informatia asta o dau ptr cei care poate mai intilnesc asa ceva si nu stiu ce este. Trafo se mai gaseste intr-o varianta cu cadru de Al turnat, care stringe tolele mai bine.

Link spre comentariu

Mazy mai usor cu chesti de genul

doamne cata prostie omeneasca ...baaaaa u nu auzi sau nu vezi ca il am dintr-un amplificator de 2 *100w parca??? e original din acel amplif.TAMPENIA OMENEASCA CUCERESTE PAMANTUL.TE ROG SA NU MAI SCRII CA MA BURUEZI SI MAI RAU.PACAT CA-TI DAI CU PAREREA ..MACAR SPUNE-MI CA NU-I BUN ..NU CA E DIN SUBSOL HAHAHAHAHAHA

noroc ca Vasile e :supz: si nu ai zburat de pe forum . putina civilizatie nu stica si am inteles ca regreti dar trebuie sa primesti reprosurile din partea userilor pentru ca Zal are 2439 postari aici . parca asa ceva are si blocul meu ,langa uscatorie sunt doua tablouri electrice,unul pentru sig. fiecarui apartament si altul pentru scara unde se afla :contorul scarii,releel de iluminat ,sigurante si acel trafo cu butonul aferent si parca mai e ceva ce imi scapa momentan . incerca la GeneralEletrik (langa Finante-cladirea rosie).nu prea mai au kituri dar sigur mai au cataloagele si se poate comanda . in "catalog" (de fapt sunt niste dosare de plastic) sunt date toate datele necesare (tensiune ,curent, putere tc.) pentru mai multe info VB. pe privat sau la nr. 0732******

Link spre comentariu

MazyMan, sunt destul de sigur ca tensiunea nominala pe care o scoate traful tau e de 24V asa cum a zis zal , cand legi primele 2 fire (nul si 4) la primar la retea scoti 42V dar fortezi primarul foarte mult si se arde.

traful tau nu prea pare a fi traf de amplificator audio, de obicei la puteri mai mari se folosesc trafuri cu 2 secundare identice, daca ar avea 42V nominal ai putea face un amp de 50w/4ohmi.

apropo, cand legi traful sa scoata 42V nu bazaie urat?

PS: nu prea ai nimerit bine omul cu care sa te contrazici, ma refer la zal

Link spre comentariu

Salutare.hai ma baieti ce sunteti ma asa rai.am fost si eu intr-o pasa proasta si acum voi ma dezbracati si imi legati de gat un carton care scrie Prostu Scolii???glumesc.in fine sa trecem la treaba asta seriosa.eu cand am luat aplificatorul era parca de 2*100w si 4ohm.dar eu nu-s ce a facut aia de unde am luat eu amplificatorul ca eu l-am luat SECOND HAND.!!!.uitati niste poze reale si exacte nu eu am pus parametri care sunt in figura de mai jos.ci un electrician de meserie care mi-a spus ca trafu meu e bunicel pt un amplificator de ceva putere.TRAFU ASTA NU BAZAIE PE NICI O TENSIUNE.in nici un caz!!!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator dark_one

Ceva de genul 42v vad si eu in poza aia pe transformator. Nu merita gigelul sa-l ajutam dar in fine..sa zicem ca suntem inimosi. In primul rand daca la secundar scrie fi1,50 aia inseamna ca sarma are diametrul si ma repet DIAMETRUL de 1,50mm NU sectiunea!!!!la un calcul sumar iasa undeva la vreo 7 amperi in secundar, asta admitand un curent de 4a/mm patrat iar puterea undeva pe la vreo 280wIn primar sarma are un diametru de 0,72mm patrati si ar trebui sa absoarba de la retea undeva pe la 350w maxim. La un randament de 70 - 80 % cam pe acolo bate. Acuma n-am stat sa calculez grosimea izolatiei de pe sarma deci sa zicem ca mai scadem un 10% din total deci ramanem cu undeva la...250 - 255w asta suprasolicitand usor transformatorul. Bun tensiunea aia de alimentare e ridicol de mica. Am putea sa zicem ca ar merge un amplificator fara alimentare simetrica care probabil ca ar putea scote undeva la 50 - 60w. Al 2-lea nu cred ca il mai suporta transformatorul. MazyMan pricepusi ceva? Miram-as.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări