Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum Sa Aleg Un Amp La Un Traf De 42v.?.

MazyMan

Postări Recomandate

Va Rog Sa Ma Ajutati Si Pe Mine Putin.!!!.am acasa un traf care scoate mai multe puteri,dintre care: 23v , 24v , 25.5v , si 42v ...el merge si la 220v si la 238v .dar vb doar de 220v acum.Si are Fix in cap si in coada 500VA ., Va rog sa ma ajutati si pe mine sa-mi alegeti voi un kit de amplificator mai mare de 150w si sa fie (nu neaparat) pt. subwoofer . vreau sa-mi alegeti un kit de ampl.care sa mearga perfect cu trafu meu PLS. VA MULTUMESC TUTUROR CELOR CARE MA VETI AJUTA.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MazyMan

13

• EmyRulz

4

• zal

3

• Jimmy

2

Top autori în acest subiect

In volti (V) se masoara tensiuni si nu puteri! Ar trebui sa vezi ce grosime au sarmele cu care au fost bobinate secundarele ca sa vezi ce putere poti trage pe ele(ca degeaba are el 42V daca are sarma de 0.5 mm- nu o sa fie adecvat pt un amplif)

Vad ca esti din Pitesti. Da o raita pana la DP-star(e in parcare la Alcadibo) si vezi ce au pe acolo. Daca vrei niste kituri mai bune uita-te pe http://www.elprod.ro

Nu uita ca tensiunea continua dupa ce redreseszi si filtrezi este aprox 1.4*tensuinea alternativa.

Link spre comentariu

oo scz am uitat sa spun ca toate firele alea sunt in nr.de 7 care dintre ele 5 intra in priza adica 1+2 sau + 3 sau +4.Deci sper sa intelege-ti secundarul are 15A pe putin si cele care intra in priza vro 10A. Traful il am de pe o statie care stiu ca scotea in jur de 2*50w sau 2*100w ..dar mai stiu ca acea statie era legata la 24v al trafului si nu la 42v la care as dorii eu.sarmele de pe traf sunt foarte grose ..ca am bagat din greseala SECUNDARU in priza si in loc sa faca pot trafu a luat foc PRIZA.si trafu nu are nimic ...apsolut nimic.dar stiu ca sunt 5 fire care intra in priza ...1 e nulul cum vine vb...si celelalte dau tensiunile care v-am sp.VA ROG AJUTOR.

Link spre comentariu

Cum ai reusit sa dai foc la priza???Cumva ai facut un scurt pe secundar. Daca nu ai un minim de cunostiinte in domeniu, eu zic sa nu te apuci de asa ceva. Doame fereste poate patesti ceva. Traful are +/- 42V sau are doar o infasurare secundara? Cat desper kit ti-am mai scris du-te pana la Dp-star si intreaba acolo.

Link spre comentariu

nu prea ingelegi u ...sau nu ma exprim eu corect . are doar 2 fire secundaru .si 5 primaru.deci asta stiu sigur ca mi-a spus cineva care se pricepe .are 15A secundaru . are 500va ..am dat foc la priza din cauza ca eu am cablurile litzate la priza si nu-s groase suporta putina putere si cand am bagat secundaru ...din greseala ..a facut BOOOOOOOOOOOOOOOM.dar trafu jur ca nu are nimic. Merge.la DP Star .am fost .si nu prea e ceea ce cautam si am fost si la GENERAL ELEKTRIC.si nu prea avea amplificatoare pt subwoofere . si ce avea era cam scumputz.deci tot de pe net cumpar ,ce-mi recomanzi?

Link spre comentariu

Eu am inteles foarte bine. Problema e ca daca secundaru are 2 fire cum zici tu inseamna ca ai o singura infasurare de 42V. Pentru majoritatea kiturilor din comert, iti trebuie doua tensiuni una pozitiva +42V si una negativa -42V deci ai nevoie de 2 infasurari secundare(4 fire) sau o infasurare cu priza mediana(3 fire). Kituri gasesti la Adelaida

sau

http://www.conexelectronic.ro/content/c ... audio.html

E plin netu de ele. Foloseste Google si o sa mai gasesti inca nu stiu cate magazine.

Ideea e ca iti alegi tu ce vrei(nu poate sa aleaga nimeni pentru tine) dar tine cont de faptul ca o sa ai o tensiune continua de 58V, deci fii atent ca amplificatorul sa aiba acesta tensiune nominala sau mai mare, daca nu il arzi. Asta e singurul lucru de care trebuie sa tii cont.

Link spre comentariu

Dupa cum spunea si jimmy .... pune o poza mai clara cu acel desen . Tu ai 7 fire acolo si nu cred ca 5 sunt firele de la primar iar 2 de la secundar si unesti tu firele cum vor muschii tai . Cine ti`a spus cred ca a vrut sa rada de tine ca sa-i povestesti dupa aceea ce ai patit sa faca haz de necaz mai mare . Eu zic ca ai 2 fire pt primar iar restul de 5 sunt pt secundar in configuratia urmatoare ( ziceai ca ai mai multe tensiuni ) : -un fir de 23V , altul de 24V , 25,5 V , 42V si 0 V ( potentialul de zero , ca sa intelegi mai bine un fel de masa ) ! Cred ca traful ta a fost bobinat cu aceasi sarma in secundar scotand prize la tensiunile respective 23V , 24V, 25,5V. Si in felul asta ai 5 fire secundar + 2 fire primar . Parerea mea . Cel mai bine e sa pui poza . Fiindca tot l-ai pus in priza si a facut flama , verifica infasurarile cu un ohmetru . La infasurarea primara trebuie sa ai o rezistenta mai mare decat cele din secundar . Iar in secundar trebuie sa ai o rez mica. . Iar ca schema ... poti folosi cea postata de Dj-Dog punand 1-2 amplificatoare , chiar si mai multe daca traful este de 500VA.poti face un sistem 2.1 .LE : cred ca in genul acesta este schema infasurarilor .

Link spre comentariu

E cam neclara treaba, in primul rind, ca sa ai 15A iti trebuie sirma de Cu de vreo 3mm grosime, cel putin, asta la secundar, la primar ptr 10A ai sirma de 2mm. Inductia ar fi mare la conectare, curentul absorbit intr-o fractiune de secunda, poate fi si de 3x curentul nominal. Nu ti s-au ars sigurante la tablou? Puterea declarata de tine nu se pupa cu diametrele sirmelor, asa cum reiese din curentul pe care zici ca-l suporta... ~2kW.Dupa peripetia cu flama din priza sa verifici izolatia intre toate infasurarile de pe traf si intre ele si tole cu un multimetru pus pe scala cea mai mare la ohmmetru.

Link spre comentariu

ba frate in loc sa ma ajutati mai rau ma incurcati ..eu doar am cerut o schema asa cum mi-a dat dog ...sau un kit care sa mearga la 42 v ce e asa neclar,si ce naiba nu ati auzit ca traf cu 5 fire PRIMAR??? am specificat mai sun ca merge 380v si 220v ..deci ganditiva..ca e la mintea cocosului ... sunt 2 fire care intra in priza de la primar de 380v si 2 fire de 220v.. si unu ramana in aer,si 2 fire care vin de la secundar d\care au sigur 15A ..amk masurat cu subleru secundaru(firul de cupru) si are 3-4 mm ..si primaru are 2-3 mm grosime ...EU VREAU DOAR UN KIT PT.42V SI 500va. ACEA SCHEMA SE INTELEGE DOAR CU OCHIUL LIBER CARE E PE TRAF , DACA FAC POZA NU SE INCELEGE NIMIC CA M-AM CHINUIT.

Link spre comentariu

JIMI POZA AIA CARE AI FACUTO U .MA ROG SCHEMA ..E BUNA DAR NUMAI CA LA MINE E INVER SECUNDARU CU PRIMARU .. OSA DESENEZ DESEARA SI AM SA VA ARAT CUM VINE MAI SIGUR.

Link spre comentariu

Acu e clar: ai un traf cu primar avind prize la 120, 210, 220 si 230Vca iar secundarul e de numai 24Vca, e un traf de alimentat becurile in subsolurile de la bloc. Nu prea ai ce sa faci cu el, poate daca-l rebobinezi.Mai regleaza sublerul ala ca nu masaoara bine. :smt003

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări