Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Port bass reflex

kelloo_bro

Postări Recomandate

Sal!Am un tub de bas cu un difuzor SAL AHX 2030 (cutia am cumparat-o separat de difuzor) si la volum mai mare aerul care iese prin portul de bas reflex scoate un zgomot, un zbarnait!Ce pot face?Daca montez un port mai mare pentru bas reflex dispare sunetul?Portul care il are acum are 4,5 cm diametru, si sufla cam puternic aerul!ce parere aveti?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kelloo_bro

5

• Mihai Cimpoeru

3

• mircea888

1

Top autori în acest subiect

Difuzorul e de 8" (20 cm).Portul actual e de 4,5 cm diametru si 5,5 cm lungime!Daca pun un port prea mare are ceva?Sau conteaza doar sa nu fie prea mic?P.S.: eu folosesc tubul in principal in masina!

Link spre comentariu

Dupa calculele mele are volumul interior undeva la 23 de litri, eventual scazand difuzorul raman vreo 21 de litri!Acum nu sunt sigur ca am calculat foarte precis fiindca tubul e hexagonal si eu am luat aproximativ unele valori (grosimea lemnului, etc).

Link spre comentariu

Momentan incinta ta e acordata la 50 hz . Cam sus pt un subwoofer, dar daca tie iti plac cum suna inlocuieste tubul cu unu de 7.5 cm diametru si 20 cm lungime !

Link spre comentariu

Ok, multumesc!Cred ca o sa imi cumpar 2 tuburi de 7,5 cm diametru si 20 cm lungime si unul o sa il tot tai pana imi place cum suna, celalalt il tin in caz ca tai prea mult din primul :) O sa imi fie greu sa nimeresc perfect frecventa de acordare fiindca mie mi-ar trebui si bass mai jos de 50-40 de Hz dar ar fi foarte bine sa si urce putin in frecventa fiindca restul boxelor din masina nu scot prea mult kick - midbas :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări