Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Centrala Termica Electrica...


Vizitator mariannnn

Postări Recomandate

Vizitator mariannnn

pai dupa cum, spune traditia, omu gospodar face iarna car si vara sanie, acu ca tot veni primavara ma bate gandu ca pentru la anu sa cumpar centrala termica...Desi stau in Bucuresti la curte, capitala Romaniei ,membra a UE, pe strada nu am gaze....singura solutie ar fi centrala electrica sau cazanul cu lemne...nu vreau cazan cu lemne din diferite motive...am tot gasit pe net centrale de diferite puteri...am apelat la ajutorul vostru pentru calcule ca eu ori calculez gresit ori nu stiu sa fac calcule ori astea-s valorile reale....pai sa luam exemplu o centrala de 24KW...zicea pe saitul lur ca are transfer 1:1 si alte vrajeli...deci 24KW=24KWH...24kwh*0,2993lei=7,1832RON/h consumul centralei pe o ora7,1832*24=172,3698RON/24h172,3698*30=5171,904RON/lunaeste cam astronomic...cel putin SF50mil lei vechi pe luna...dureros...si in al doilea rand nu am auzit de asemenea cazuri...sper sa ma insel eu in momentele astea...am auzit ca electrica ar face niste reduceri dar tot este extrem de mult...astept rapsunsurile voastre comentariile si chiar calculele voatre..Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Blind

    6

  • yo9hrb

    4

  • mitescu

    2

  • Dr.L

    2

Top autori în acest subiect

24 KW? Puterea instalata pentru un consumator casnic, nu industrial, nu cred sa fie mai mult de 4-5 KW pentru toata casa. Gandeste-te numai ca sigurantele pe priza sunt de 16A. Cred ca deja ti-ar trebui trifazat la 24KW. :smt003

 

Poate o fi 2.4KW

Oricum, nu se alimenteaza non stop. Are termostat si incalzeste doar cand e nevoie.

 

Ia uite ce zic baietii astia:

http://forum.softpedia.com/lofiversion/ ... 82980.html

http://www.centrale-termice.ro/tehnic/c ... -frecvente

 

Traiasca Gogu!

Link spre comentariu

Aia zic:

Este rentabila in raport cu alte tipuri de combustibil?

R: Incalzirea cu centrala termica cu functionare pe energie electrica este o modalitate mai scumpa de incalzire, dar avantajele centralelor termice electrice constau in costul redus al investitiei initiale si faptul ca nu necesita interventia umana pentru a ramane in functionare (ex: la centralele pe combustibil solid, o persoana trebuie sa alimenteze focarul cazanului zilnic cu combustibil).

 

Se preteaza pentru case de vacanta (unde nu este nevoie de incalzire decat in perioadele in care se locuieste, ex: sfarsit de saptamana) sau unde o solutie mai economica nu este viabila. Costurile de exploatare la centralele electrice pot fi reduse prin montarea contoarelor cu tarifare diferentiata.

 

 

Link spre comentariu

Nu te va costa chiar atat de mult, centrala aia nu merge non stop, mai se si opreste. Ea poate sa livreze 24kW. Depinde cat de mare este casa, din ce sunt peretii, cat de bine sunt izolati, suprafata vitrata, etc. Oricum e mai scump decat pe gaz (cel putin deocamdata).

Link spre comentariu
Vizitator mariannnn

RoGeorge, este la trifazat intr-adevar...dar am facut bine calculele...pai intr-adevar nu merge non stop dar nu trebuie sa coste atat de mult...cu toata reducerea si de la electrica si ca nu merge ea nonstop,......tot dureros de scump este....

Link spre comentariu

Omule, tu ti-ai facut un calcul aproximativ sa vezi ce putere ai nevoie vara/iarna? Vara n-ai nevoie de incalzire decat atunci cand te speli, in rest centrala va fi oprita. Iarna, va consuma pentru incalzire si apa calda, insa nu 24Kw. Ce volum are casa ta? Cat de bine izolata este? Din ce material este? Fa un necesar de caldura si vezi cam ce putere ai nevoie. La o casa prost izolata nu cred ca ai nevoie de mai mult de 70-75W/mc. Cum casa ta nu cred ca are mai mult de 50mp si inaltime de ~3,2m (interior) Mai mult de 12-14kw nu vei avea nevoie. Plus ca asta e valoarea de care ai nevoie in cazurile cele mai dezavantajate, cand e deosebit de frig afara. Daca nu stai o vesnicie in dus si esti istet si investesti intr-un sistem de acumulare, daca te tine buzunarul mai pui si niste panouri solare (nu alea care produc energie electrica, ci cele care produc acm) si te scoti.Investeste in izolarea casei si vei avea nevoie de mult mai putina caldura (avand pierderi prin pereti mai mici). Bafta la cautari..

Link spre comentariu
Vizitator adrian_r5

este cam astronomic...cel putin SF

... cifra asta astronomica e pt. cazul in care centrala functioneaza non stop ... dar practic ea mai face si "pauze".
Link spre comentariu
Vizitator mariannnn

aham...oricum aseara am mai discutat cu cineva care se pricepe si mi-a spus in felul urmator: centrala termica electrica nu are nici unu care are bani gen beca** sau columb****....exact ce mi-ati spus si voi, ca nu functioneaza nonstop, si ca nu are nevoie atat de mult, 24kw...in ce priveste casa, este o problema, este casa veche din paianta si partea proasta este ca nu are peretii izolati cu poliestern oricum au o grosime destul de serioasa...30-40cm; geamurile sunt tip termopan si cred ca asta avantajeaza foarte mult....suprafata casei este mai mare de 50 mp inaltimea medie este 2,7m...si sunt vreo 7 camerede incalzit(inclusiv baie bucatarie), de precizat este ca la baie am boiler si nu voi lua din apa calda a centralei...inca un dezavantaj care mi l-a mai spus omul cu care am vb este ca nu are etaj casa....si ca este intinsa...astfel camera de jos ar fi incalzit podeaua camerei de sus...oricum nu e graba si timp de sfaturi mai este...dar nu prea mult ca deja se apropie Sarbatorile de Pasti si vb aia a trecut juma de an...deci...

Link spre comentariu

Daca tot vrei sa faci ceva "excentric", poti sa faci si incalzire in pardoseala, sa nu-ti paralizeze picioarele pe pardoseala (e adevarat, vei avea nevoie in continuare de corpuri statice, insa nu mereu; daca nu este f frig afara-cum e acum noaptea in bucuresti spre ex, incalzirea in pardoseala va face fata). Din nefericire, ca orice solutie mai "excentrica", necesita si asta o investitie destul de costisitoare, insa la tara se simt beneficiile!!! Unchi-miu are un ditamai viloiul (un casoi de prost gust, daca e sa ma intrebi) iar incalzire in pardoseala nu si-a facut, desi a bagat o gramada de bani in tot felul de tampenii. Daca iarna stai in pat cu picioarele sub tine e cald, placut, daca faci gresala sa cobori si sa stai fara papuci...s-a terminat cu confortul...

Link spre comentariu

La o adica faci un prag la usa de la intrare si tai cate o fasie din restul usilor. De obicei cam 7cm se inalta, depinde de suportul izolator pe care il folosesti, pardoseala care o pui peste sapa, etc. Oricum, parerea mea e ca la o casa la tara e indispensabila incalzirea in pardoseala pentru un confort sporit. Oricat de cald ai face in camera, frigul tot te ia de la picioare, am testat asta de fiecare data cand am fost la tara, iarna. Naspa senzatie...La bloc la etaj este un moft, insa la casa si la bloc la parter...imi pare deosebit de buna solutia.

Link spre comentariu
Vizitator sorin6

Un calcul simplificat la maxim cere 100W pe m2... si asta NU in mod continuu, ca de asta ai termostat...La primul meu apartament, unde am refacut singur caldura (electrica) am pus radiatoare de 1000W pentru fiecare camera (9 si 11 m2) si 1500W pentru bucataria -salon de 16 m2, unde pana la urma am constatat ca e cam putin fiind gresie pe jos...

Link spre comentariu

mariannnn daca tot a inceput lumea sa isi dea cu parerea despre diverse valori, te sfatuiesc sa pui mana pe SR1907 si sa vezi cum se face un necesar de caldura (de ce anume se tine cont, etc) apoi sa iti determini singurel necesarul de caldura.

Chirpiciul izoleaza binisor din cate stiu, la o valoare destul de apropiata de cea a caramizii arse pe care o stie toata lumea (cpp). Pune mana pe stas, uita-te in el si fa-ti calculele de care ai nevoie. Nu are rost sa supradimensionezi la un moment dat. Fii atent la pierderile prin sol!

 

Spor la treaba!

Link spre comentariu

Functie de cantitatea de caldura necesare,(in sensul ca este destul de mare) poti incerca pompele de caldura, sunt destul de scumpe dar, energia calorica debitata este relativ ieftina (in comparatie cu cele discutate anterior).Mai ales ca locuiesti la casa.Sunt cateva firme in romania care comercializeza asa ceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări