Cobra Postat Martie 21, 2008 Partajează Postat Martie 21, 2008 am facut un quad 405 dupa http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/korszerusitett_quad_405-os_vegerosito_oldal2.html schema aceasta in loc de BD245C am folosit niste 2n3055 pentru proba. lam alimentat la 2x38Vcc prin niste rezistente de 150ohmi 10W. ii aplic un semnal dreptunghiular pe intrare si pe iesire nu mai este deloc dreptunghiular la capete se curbeaza putin si se incalzeste foarte tare si T7 care este prefinal. oare este functionala schema? :toimonster: Link spre comentariu
alex mm Postat Martie 21, 2008 Partajează Postat Martie 21, 2008 Salut , in primul rand, nu trebuia, sa deschizi un nou topic, :smt018 fiind deja unul . Schema este functionala , se alimenteaza la +/-50V si e normal ,sa ai un semnal distorsionat :goodman: .E necesar sa elimini cei doi rezistori de 150/10W,si sa vizualizezi astfel semnalul pe iesire :smt003 .Daca nu esti sigur, pe corectitudinea executiei ,pune in loc de cele doua sigurante , cate doua ,doua becuri de 24v/48w (faza lunga )auto . Daca finalul ia curent se aprind becurile ......ai probleme . Desigur T7 si T8 se incalzesc, si necesita pusi, pe radiatorul mare :yawinkle: In rest iti sugerez sa faci o varianta mai noua ,imbunatatita dupa schemele postate pe forum .Succes ,numai bine alex mm :smt006[attachment=0]QUAD 405REB.jpg[/attachment] Link spre comentariu
zal Postat Martie 21, 2008 Partajează Postat Martie 21, 2008 Pentru probe se pun la orice amplif, pe alimentari, rez de max 10 Ohmi, cel mult 0,5W, ca sa se arda in caz de defecte sau oscilatii. Si mai bine pui becuri de 24V/2W. Numai la amplifurile in clasa A nu prea ai ce pune, dar asta e alta poveste.In varianta finala sa nu folosesti 2N3055 ca nu tine la tensiunea aia. Link spre comentariu
Cobra Postat Martie 22, 2008 Autor Partajează Postat Martie 22, 2008 am alimentat amplificatorul fara rezistenta pe alimetare se aude foarte frumos, dar ma deranjeaza ca T7 se incalzeste foarte fata de T8. este normal? :snakeman: Link spre comentariu
q_acdc Postat Martie 22, 2008 Partajează Postat Martie 22, 2008 am alimentat amplificatorul fara rezistenta pe alimetare se aude foarte frumos, dar ma deranjeaza ca T7 se incalzeste foarte fata de T8. este normal? :snakeman:Da.(clasa A) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum